Saint-Gobain Weber Türkiye’de 8 fabrikaya ulaşacak!
Endüstriyel yapı harcı üreticisi Saint-Gobain Weber, Türkiye’deki fabrika sayısını 8’e çıkarmayı hedefliyor
Endüstriyel yapı harcı üreticisi Saint-Gobain Weber, Türkiye'deki fabrika sayısını 8'e çıkarmayı hedefliyor.
15 milyon Euro'luk yatırımla Adana'da açılan fabrikanın ardından Türkiye'deki üretim merkezi sayısını 5'e ulaştırdıklarını söyleyen Saint-Gobain Akdeniz Bölgesi Genel Müdürü Gianni Scotti, “Avrupa'daki küçülme, grubumuzun yönünü Güney Amerika ve Uzak Doğu dışında direkt olarak Türkiye'ye çevirdi. Türkiye'de büyümenin en iyi dönemlerinden birisini yaşıyoruz. Yapı sektörü dışındaki bir markamızla da Türkiye'de faaliyet göstermeye hazırlanıyoruz” dedi. Grubun yıllık 42 milyar Euro'luk cirosu olduğunu hatırlatan Scotti, “Türkiye Saint-Gobain'in büyümek için öncelik verdiği ülkeler arasında. Bölgenin en önemli üssü haline gelen ülkede çok büyük potansiyel bulunuyor” diye konuştu.
100 milyon lira
Dünya çapında 48 ülkede 200'ün üzerinde üretim tesisiyle faaliyet gösteren Saint-Gobain Weber'in, Türkiye'de beşinci fabrikasını Adana'da açtıklarını söyleyen Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe ise şunları söyledi: “6 yılda toplam 100 milyon lira yatırım yaptık. Türkiye'de altı yılda ciro bazında 5 kat, tonaj bazında 6 kat ve personel sayısı bakımından ise 2.5 kat büyüyerek 2011 yılında 120 milyon liraya ulaştık. 2 yıl içinde yeni bir fabrika daha açmayı hedefliyoruz. Yeni fabrika için lokasyon arayışları devam ediyor. Yeni yatırım Diyarbakır ya da Erzurum'da olabilir. Adana fabrikamız şu anda doğudaki illere hizmet verebilecek en yakın fabrika olduğu için önemi büyük.”
Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde inşaat sayısının arttığına dikkat çeken Gökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin kuzeyindeki inşaat çalışmalarında son dönemde ciddi bir artış olduğunu tespit ettik. Ağırlıklı olarak Marmara, Ege, Akdeniz ve Doğu bölgeleri için üretim yapmamıza rağmen, kuzeydeki artış gözlemlediğimiz şekilde devam ederse, yeni fabrika yatırımını Diyarbakır yerine Karadeniz'e yapabiliriz. Yatırımları her bölgeye bir fabrika açacak şekilde yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü yapı malzemelerinde lojistik çok ciddi bir maaliyeti temsil ediyor. Bunu ortadan kaldırmak için hareketliliğin fazla olduğu bölgelerde fabrika açıyoruz.”
Aslan Batur/Hürriyet
Yorum Yaz