maritbet girişmaritbet
Saloni, İnegöl’den çıkıp mobilya sektörünün Apple’ı olacak!

Saloni, İnegöl’den çıkıp mobilya sektörünün Apple’ı olacak!

Ar-Ge çalışmalarına yaptığı büyük yatırımlarla yeni mekanizmalı ürünler geliştiren İnegöl merkezli Saloni, mobilya sektörünün ‘Apple’ı olmayı kendine hedef koydu

Ar-Ge çalışmalarına yaptığı büyük yatırımlarla yeni mekanizmalı ürünler geliştiren İnegöl merkezli Saloni, mobilya sektörünün ‘Apple'ı olmayı kendine hedef koydu.

Türkiye mobilya sektörünün önemli üreticilerinden biri olan ve durağan piyasa atmosferinden etkilenmeden iç büyümesini istikrarlı bir şekilde devam ettiren Saloni, iddialı hedeflerin peşinde koşan bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Özgün ürünlerle öne çıktıklarını belirten Saloni Genel Müdürü Haluk Özbek, teknik tasarımda lider bir marka olarak önümüzdeki süreçte mobilya sektörünün 'Apple'ı olmak gibi bir vizyonu kendilerine hedef koyduklarını söyledi. Ar-Ge çalışmalarına yaptıkları büyük yatırımların karşılığında sektöre yön veren nitelikte yeni mekanizmalı ürünler geliştirdiklerini vurgulayan Özbek, "Çalışmalarımız resmi organlar tarafından uluslararası seviyede kabul görüyor. Kalite ve faydalı ürün belge ve patentleri ile başarılarımızı tescil ettirdik. İddialı hedeflerin peşinde koşan bir marka olma yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerliyoruz" dedi. Üretimin soluksuz bir iyileştirme ve geliştirme süreci içerdiğini bildikleri için sürekli olarak bu arayışın peşinde olduklarını kaydeden Özbek, bunun karşılında da tüketicinin markaya olan ilgisinin arttığını aktardı. Özbek, firmaları hakkında şunları söyledi: "2000 yılında üretime başlayan firmamız, gelişen ve değişen moda anlayışına paralel bir şekilde tasarımlarını sürekli yenileyerek, her geçen gün edindiği tecrübeleri ve gelişen kabiliyetleri ile kısa sürede çok yol kat etti. Şu an Türkiye'nin en büyük modern koltuk üreticilerinden biriyiz ve bu başarımızı dünya standartlarına taşımayı hedefliyoruz. 8 bin metrekarelik üretim alanımız ve 180 genç, dinamik çalışanımız ile en kaliteli materyalleri en yüksek teknolojiyle işleyerek, çok değerli müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz. Kendi tasarladığımız ve ürettiğimiz patentli mekanizma sistemlerini uyguladığımız ürünlerimizde, gizli bir fonksiyonelliği modern bir görünüşle uyum halinde sergiliyoruz. Bu mekanizmaları aynı zamanda büyük üreticilerle paylaşıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz"

Beklentileri karşılıyor

11 yıllık genç ve ne istediğini iyi bilen bir marka olduklarının altını çizen Özbek, "Üretime başladığımız günden bu yana sorunsuz bir şekilde binlerce takım ürün üretmiş olmanın tecrübesine ve gururuna sahibiz. Tüketicilerin fonksiyonel, özgün çözümcü değerler içeren, kullanımı kolay ve tasarım değeri taşıyan ürünlere uygun bir bedelle sahip olmak istemelerinin yanı sıra, ödedikleri bedelin karşılığında da vaat edilen ürün ve hizmeti almak gibi net bir beklentisi var. Saloni olarak hedefimiz, tam olarak bunu karşılamak" şeklinde konuştu.

Türkiye mobilya sektörünün en önemli üreticilerinden biri olduklarını ve yaşanmakta olan durağan piyasa atmosferinden etkilenmeden iç büyümelerini istikrarlı bir şekilde devam ettirdiklerini vurguladı.

Üretiminin yüzde 50'sini toplam 35 ülkeye ihraç eden firmalarının, 10 yıldır yaptığı marka, Ar-Ge ve mağazacılık yatırımlarının karşılığını hızla almaya başladığına işaret eden Özbek, biri yurtdışında olmak üzere toplam 7 kurumsal satış mağazasına sahip olduklarını anlattı. Mağazalaşma çalışmalarına önümüzdeki dönemde de ara vermeden devam edeceklerini dile getiren Özbek, kısa vadede Türkiye'nin büyük kentlerinde standart Saloni mağazacılık anlayışını geliştirilmeyi, orta ve uzun vadede ise yurtdışında mağazalar açmayı hedeflediklerini anlattı.

Yabancı fon temsilcilerinin ve bazı yatırımcıların bu istikrarlı büyümeye ortak olmak için tekliflerde bulunduğuna değinen Haluk Özbek, bu teklifler yerine kendi yapacakları yeni yatırımlarla kurumsal büyümelerini devam ettirmek istediklerini bildirdi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saloni Mobilya, 7. mağazasını Denizli’de açtı!
  • 15.04.2013 08:20

Saloni Mobilya, 7. mağazasını Denizli’de açtı!

Türkiye genelinde 50'ye yakın satış noktası bulunan ve 40'tan fazla ülkeye ihrac ...

Saloni kuruluşunun 13. yılında çalışanlarını ev sahibi yapacak!
  • 23.03.2013 10:03

Saloni kuruluşunun 13. yılında çalışanlarını ev sahibi yapacak!

Akıllı mobilya üreticisi Saloni, kuruluşunun 13. yılında sektöründe bir ilki ger ...

Saloni, İnegöl’den çıkıp mobilya sektörünün Apple’ı olacak!
  • 21.07.2012 11:23

Saloni, İnegöl’den çıkıp mobilya sektörünün Apple’ı olacak!

Ar-Ge çalışmalarına yaptığı büyük yatırımlarla yeni mekanizmalı ürünler geliştir ...