Securitas'tan 4+1 güvenlik modeli!
18. ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, her yıl olduğu gibi bu yıl da enerji sektöründe faaliyet gösteren ve sektöre hizmet sunan paydaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı
25/26/27 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 18. ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, her yıl olduğu gibi bu yıl da enerji sektöründe faaliyet gösteren ve sektöre hizmet sunan paydaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. “Yatırımlarınızı Koruyoruz” sloganıyla konferansa katılan Türkiye'nin lider güvenlik şirketi Securitas, Proje ve Risk Koordinatörü Hasan Ali Yalçın sözcülüğünde “Enerji Sektöründe 4 + 1 Güvenlik Modeli”ni tanıttı. En ideal maliyetle optimum güvenlik çözümleri sunan 4+1 Güvenlik Modeli sayesinde, şirketlerin operasyonel sürecinde karşılaşılması muhtemel hataları engellemek mümkün oluyor.
Enerji sektörüne yönelik olarak düzenlenen ICCI Fuar ve Konferansı'nın 18.'si geliştirilmiş konu içeriği ile “Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı” adı altında 25/26/27 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türkiye'nin lider güvenlik şirketi Securitas da 1994 yılından bu yana düzenlenmekte olan ve enerji sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı tarafından düzenli olarak takip edilen ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın katılımcıları arasında yer aldı.
ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın enerji sektörünün paydaşlarını bir araya getiren verimli bir platform yarattığını belirten Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, “İş ortaklarımızla fikir alış verişi yapmamıza olanak tanıyan bu fuarda katılımcı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
18. ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında, ülkemiz ve dünya enerji sektörü genelinde; enerjide liberalleşme ve yeniden yapılanma, talep ve arz projeksiyonları, AB enerji politikalarının yanı sıra; kojenerasyon, yüksek verimli enerji üretim teknolojileri, enerji tesisi işletmeciliği, yenilenebilir enerji, atık yönetimi, geri dönüşüm sistemleri ve çevre teknolojileri gibi teknik konulara da yer verildi.
Konferans bölümünde, Securitas Türkiye Proje ve Risk Koordinatörü Hasan Ali Yalçın sözcülüğünde “Enerji Sektöründe 4 + 1 Güvenlik Modeli” konusu ele alındı. 4 + 1 Güvenlik Modeli'nin en ideal maliyetle, optimum güvenlik çözümleri sunduğuna dikkat çeken Hasan Ali Yalçın, konferansta yaptığı konuşmada; “Enerji sektöründe faaliyet gösteren tesislerde güven ortamının devam ettirilebilmesi, yatırımın ilerlemesi, işletmenin faaliyetini ve rutin hayatını kesintisiz ve sorunsuz yürütebilmesi için optimum çözüm öneren bir güvenlik tasarımına ihtiyaç duyuluyor. 4 + 1 Güvenlik Modeli bu ihtiyaca karşılık vermek için üretilen bir güvenlik tasarımı modeli olarak ön plana çıkıyor” diyerek, modelin operasyonel sürecin hatasız şekilde devam etmesi açısından hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.
4+1 Güvenlik Modeli, risk analizine dayanıyor
Risk analizi, 4+1 Güvenlik Modeli'nin temel veri kaynağını oluşturuyor. Bugüne kadar ağırlıkla terörizm gibi tehditleri incelemek için kullanılan risk analizleri artık; iş güvenliği, çevre duyarlılığı, kitle yönetimi/halkla ilişkiler, güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratılması, acil durum planları, olağanüstü haller ve doğal afetler gibi konularla ilgili olarak da çözüm üretmeye yönelik şekilde yapılıyor. Sıfır riskin olmadığı varsayımı ile yola çıkan model, risk analizinden elde edilen veriyi, yatırımcı/işletmecinin öncelikleri ile karşılaştırıyor.
4+1 Güvenlik Modeli'nde sistemin doğal akışını durdurabilecek, yavaşlatabilecek ya da olumsuz etkileyebilecek riskler, “kabul edilebilir” ve “kabul edilemez” riskler olarak ikiye ayrılıyor. Güvenlik konsepti, yatırımcının/işletmecinin kabul edemeyeceği riskleri yönetmek üzerine kurgulanıyor. 4+1'in 4 maddesi; fiziki güvenlik tedbirlerinin alınması, kuralların ve prosedürlerin oluşturulması, söz konusu faaliyetlerin ileri teknoloji ile desteklenmesi ve sistemi yöneten bir güvenlik ekibinin oluşturulması olarak sıralanıyor. +1 ise, tüm bu sistemin yürütülmesi sırasında yapılan işlemlerin, dataların oluşturulması ve izlenmesi anlamına geliyor.
SECURITAS
Securitas 1934 yılında bir güvenlik şirketi olarak İsveç'te kurulmuştur. Kısa süre içerisinde İsveç'teki küçük güvenlik şirketlerini bünyesinde toplamaya başlayan firma, 1972 yılında Securitas adı altında bütün şirketleri tek bir çatı altında toplayarak özel güvenlik alanındaki faaliyetlerini sürdürmeye devam etmiştir. Securitas, Türkiye'de hızla büyüyen DAK Güvenlik'i 2006 yılı Nisan ayında, KARE Güvenlik'i ise 2006 yılı Aralık ayında satın alarak, Securitas Türkiye çatısı altında toplamıştır. Global bilgi birikimi ve yerel tecrübesiyle güvenlikte dünya lideri olan Securitas, dünyada toplam 50 ülkede, 300.000 çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Özel güvenlik alanında fark yaratan Securitas, Türkiye'de 77 ilde 9.000 çalışanı ile müşterilerinin gereksinimlerine uygun güvenlik çözümleri sunmaktadır. Telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 20 farklı sektörden 400'e yakın kuruluşa hizmet veren Türkiye güvenlik sektörünün lider markası Securitas, toplam 7 bölge ofisi, 5 şube ofisi, ve 2 mobil ofisiyle, 180 kişilik idari kadrosuyla, 1500'ü aşkın hizmet noktasında faaliyet göstermektedir.
Yorum Yaz