Sinpaş GYO Rekabet Avantajının Sonu kitabını iş dünyasıyla paylaşıyor
Sinpaş GYO, ödüllü kitabı ‘Rekabet Avantajının Sonu’ ile iş dünyasına yön veriyor
Hayata geçirdiği farklı konseptteki projeleri ile olduğu kadar, 7 yıldır iş dünyasına yönelik yayımladığı kitaplarla da dikkat çeken Sinpaş GYO, bu kez Rita Gunther McGrath'in ‘Rekabet Avantajının Sonu' adındaki ödüllü kitabını iş dünyasıyla paylaşıyor. Türkiye'nin ilk temalı konut projelerine imza atarak farklılığını ortaya koyan ve gayrimenkul sektörüne önderlik eden Sinpaş GYO, iş dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. Howard Gardner'ın ‘Geleceği İnşa Edecek 5 Zihin', Daniel Gilbert'in ‘Mutluluk Üzerine Çeşitlemeler', Philip Delves Broughton'un ‘Harvard Business School'da Size Ne Öğretirler?', Philip Kotler'ın ‘Pazarlama 3.0' ve Ruth Spellman'ın ‘Yeni Liderlik' isimli kitaplarının ardından Sinpaş GYO, yepyeni bir kitapla iş dünyasıyla buluşuyor. Columbia Business School profesörü ve dünya çapında tanınan bir strateji uzmanı olan Rita Gunther McGrath'in, 2013 yılında strateji dalında seçkin başarı ödülü almaya hak kazanan kitabı ‘Rekabet Avantajının Sonu', günümüzün stratejik gerçeklikleri ve rekabet hakkında nasıl düşünüleceği konusunda yöneticilere önemli ipuçları veriyor. Günümüz iş dünyası ve rekabet koşulları içinde bir kaynak kitap olma özelliğini taşıyan ‘Rekabet Avantajının Sonu', geleneksel stratejik yöntemlerin eksik yönlerini saptayıp stratejiye yeni ve pratik bir yolla yaklaşıyor.
Başarılı bir performans için gereken araçların altını çizen eser, geleceğin şirketleri için yerleşik bir rekabet anlayışından ziyade, dinamik bir rekabet avantajı oluşturmak amacıyla esas olan etmenleri belirliyor.
Kitabın yazarı Rita Gunther McGrath, sürdürülebilir rekabet avantajı kavramının ötesine gitme zamanının geldiğini, kuruluşlar için kazandıran yeni bir yol oluşturmak gerektiğini, bunun da hızlı ve kararlı davranıp fırsatları yakalamaktan geçtiğini savunuyor. McGrath, dünyanın en başarılı şirketlerinden bazılarının, rekabet ve kazanç sağlamak için bu yeni yöntemi kullandığını belirtiyor. Fujifilm, Cognizant Technology Solutions, Infosys, Yahoo! Japonya ve Atmos Enerji gibi dünya devi firmalardan çekici örneklerle dolu, “Rekabet Avantajının Sonu” kitabı, giderek geçici avantaj ile tanımlanan bir ekonomide yeniden başarılı ve karlı büyüme için rehber olarak nitelendiriliyor.
Yorum Yaz