maritbet girişmaritbet
Şişli- Maslak- Mecidiyeköy- Ayazağa, milyarlık projeler burada

Şişli- Maslak- Mecidiyeköy- Ayazağa, milyarlık projeler burada

Merkezi iş alanı konumunda yer alan bölgeler milyar dolarlık lüks projelere ev sahipliği yapıyor

İstanbul'da ticaret ve ofis yaşamı diyince akla ilk gelen Şişli'de düzenli yaşamın tarihi 1800'lü yılların başlarına dayanıyor. Mecidiyeköy, Bomonti, Seyrantepe, Teşvikiye, Nişantaşı, Kurtuşluş gibi birçok ünlü semti bünyesinde barındıran Şişli, tarihi binalara da ev sahipliği yapıyor. Bölge, konumu ve hüviyeti nedeniyle Türk inşaat sektörünün önemli yatırımcılarını kendisine çekmiş durumda. Ayrıca Şişli'ye bağlı birçok semtte başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği kentsel dönüşüm çalışmaları da devam ediyor.

Seyrantepe-Maslak aksı uçuşa geçti

Daha çok karma ve ticari projelerin bulunduğu Seyrantepe-Maslak aksı büyük yatırımla ev sahipliği yapıyor. Seyrantepe'de Artaş İnşaat- Keleşoğlu İnşaat ve Aydınlı Grup ortaklığında inşa edilen Vadi İstanbul 2 milyar liralık yatırım değeriyle bölgeye değer katıyor. İstanbul'un en büyük karma projeleri arasında yer alan projede otel, ofis, AVM, alışveriş caddesi, cadde mağazaları, konutlar bulunuyor. İstanbul'un sembolü olmaya aday olan Vadi İstanbul projesi İki Design Group ve SOM Architecture tarafından tasarlandı.

Eclipse Maslak

Artaş İnşaat'ın Avrupa Konutları markasıyla hayata geçirdiği proje 550 daire ve 44 ofis seçeneğinden meydana geliyor. İki Design tarafından tasarlanan proje 22 bin metrekare alana kuruluyor. İstanbul kalbi Maslak'ta konumlandırılan projede en küçük detaylar ince düşünülüp, lüks hizmetlerle birleştirildi. ‘Nasıl bir hayat' sloganıyla inşa edilen Eclipse, her isteğe cevap verebilecek kapasiteyle tasarlandı.

Skyland İstanbul

Tamamlandığında 280 metrelik kulesiyle Avrupa'nın en yüksek yapıları arasına girecek olan proje Eroğlu Gayrimenkul imzası taşıyor. 46 bin metrekare alanda inşa edilen, 1000 daire, ofis, otel, AVM konseptiyle yükselen Skyland, Broadway Malyan tarafından tasarlandı. Lüksün adresi olacak olan proje 700 milyon dolarlık yatırım değerine sahip.

Maslak 1453

Ağaoğlu ile birlikte Emlak Konut GYO ve TOKİ ortaklığında inşa edilen proje özellikle 2012 yılında büyük ses getirdi. İçerisinde yer alan 1453 metrelik alışveriş caddesi, cadde mağazaları, meydanlar, ofisler, daireler, cafeler, restoranlar ve birçok lüks hizmet projeye farklılık katıyor. 5 binden fazla bağımsız bölümün bulunduğu projeden özellikle Arap yatırımcıların blok halinde alım yapıyor.

Nurol Life

250 milyon dolarlık yatırım değerine sahip olan Nurol Life Aslantepe projesi, Galatasaray'ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena Stadyumu'nun yanı başında inşa ediliyor. 502 konut ve 50 ofis seçeneğinin bulunduğu proje Cendere Vadisi'nin doğal konumuna uygun olarak tasarlandı. 252 metrelik yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek bloklarına arasına girecek olan Nurol Life'ta 4 metrelik tavan yüksekliğiyle ferah bir yaşamın kapıları aralanıyor. 

Mecidiyeköy önemli projelere ev sahipliği yapıyor

Quasar İstanbul

İsviçre kökenli Viatrans ve Türk Meydanbey'in ortaklığında inşa edilen Quasar İstanbul, eski Likör Fabrikası arazisi üzerinde yükseliyor. Başta Fairmont olmak üzere birçok markayı İstanbul'a getirecek olan proje Emlak Konut GYO ve TOKİ destekli. Yatırım değeri 500 milyon İsviçre Frangı olan Quasar'ın tasarımı Emre Arolat, iç mekan tasarımı ise Marcel Wanders tarafından gerçekleştirildi. Ultra lüks bir hayatın kapılarını aralayan proje ofis, otel, konut ve AVM konseptine sahip.

Torun Center

Yatırım değeri 1 milyar lira olan Torun Center projesi Torunlar GYO, Torunlar Gıda ve Torun Yapı ortaklığında inşa edilmekte. 160 metre yüksekliğe sahip konut kulelerinin bulunduğu proje Mecidiyeköy aksında hayat bulmakta. Boğaz manzarasına sahip birimlerin de konumlandırıldığı Torun Center, eski Ali Sami Yen Stadyumu arsasında inşa ediliyor.

Soyak İnşaatın Soho projesi Zincirlikuyu-Esentepe aksında konumlanıyor. Resepsiyon hizmeti, lostra, gayrimenkul danışmanlığı, Bellboy, alışveriş servisi gibi lüks hizmetlerin yer aldığı proje özellikle mimari tasarımıyla da dikkat çekiyor. Dört farklı iç tasarımıyla tüm tarzlara cevap vermeye hazırlanan projede konutların haricinde ofis seçenekleri de yer almakta. Soyak Soho, LEED Gold Sertifikası'na uygun olarak inşa ediliyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

HSBC ''İstanbul, finans sektöründe büyük bir oyuncu olacak''
  • 08.12.2020 16:34

HSBC ''İstanbul, finans sektöründe büyük bir oyuncu olacak''

HSBC Bank Geleceğin Şehirleri ve Yeni Sektörler Küresel Başkanı Greg Clark, İsta ...

Nidapark Seyrantepe'de detaylar çok farklı!
  • 13.11.2014 10:07

Nidapark Seyrantepe'de detaylar çok farklı!

368 dairenin yer aldığı Nidapark Seyrantepe'de fiyatlar 621 bin liradan başlıyor ...

Şişli- Maslak- Mecidiyeköy- Ayazağa, milyarlık projeler burada
  • 01.04.2014 10:42

Şişli- Maslak- Mecidiyeköy- Ayazağa, milyarlık projeler burada

Merkezi iş alanı konumunda yer alan bölgeler milyar dolarlık lüks projelere ev s ...

Seyrantepe'nin iddialı 3 projesi birbirine değer katıyor
  • 22.02.2014 15:36

Seyrantepe'nin iddialı 3 projesi birbirine değer katıyor

Seyrantepe bölgesinde hayata geçirilmekte olan Vadi İstanbul, Skyland İstanbul v ...

Mecidiyeköy Nurol Tower'da fiyatlar 491 bin dolardan başlıyor!
  • 19.07.2013 14:10

Mecidiyeköy Nurol Tower'da fiyatlar 491 bin dolardan başlıyor!

142 metre ve 30 katlı tek kule halinde inşa edilen Mecidiyeköy Nurol Tower proje ...

Skyland Seyrantepe'de 330 bin TL'ye! Web sitesi yayında!
  • 03.04.2013 08:46

Skyland Seyrantepe'de 330 bin TL'ye! Web sitesi yayında!

Dün Çırağan Sarayı'nda düzenlenen lansmanla resmen satışa sunulan Skyland Seyran ...