maritbet girişmaritbet
Türk Müteahhitler CICA 2012’de boy gösterdi!

Türk Müteahhitler CICA 2012’de boy gösterdi!

Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu’nun (CICA) 2012 yılı Konsey ve Yönetim Kurulu toplantısı 29 Ekim 2012 Pazartesi günü Paris'te gerçekleştirildi

Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu'nun (CICA) 2012 yılı Konsey ve Yönetim Kurulu toplantısı 29 Ekim 2012 Pazartesi günü Paris'te gerçekleştirildi. Toplantıya Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu'nu (FIEC) temsilen katılan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili ve FIEC Başkan Yardımcısı  Emre AYKAR, CICA'nın Kıdemli Başkan Yardımcılığına (Senior Vice President) seçildi.

Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi listesindeki firma sayısı ile dünyada Çin'den sonra ikinciliğini korumaya devam eden Türk müteahhitlik sektörü, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin öncülüğünde uluslararası sektörel kuruluşlardaki etkinliğini de hızla artırmaya devam ediyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği, geçtiğimiz Haziran ayında 2000 yılından bu yana üyesi olduğu  Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu'nun (FIEC) İstanbul'da gerçekleştirilen genel kuruluna ev sahipliği yapmış ve sektörün Avrupa çapındaki çatı kuruluşu olan FIEC'in yönetiminde Almanya, Fransa ve İtalya'nın yanı sıra daimi üyelik hakkını elde eden dördüncü ülke olmuştu.  

Yapılan seçimlerde 2012-2014 dönemi için TMB Başkan Vekili ve Yapı Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emre AYKAR, 29 ülkeden 33 birliği temsil eden FIEC'in Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş ve takiben CICA ile ilişkileri yürütmekle görevlendirilmişti. 

Emre AYKAR'ın CICA Kıdemli Başkan Yardımcılığına seçilmesi  önümüzdeki yıllarda Türk müteahhitlerin sesinin Avrupa'dan sonra dünya inşaat platformunda da duyurulması açısından önemli bir gelişme olmuştur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Müteahhitler CICA 2012’de boy gösterdi!
  • 01.11.2012 15:36

Türk Müteahhitler CICA 2012’de boy gösterdi!

Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu’nun (CICA) 2012 yılı Konsey ...