maritbet girişmaritbet
Türkiye Avrupa’nın Florida’sı olacak!

Türkiye Avrupa’nın Florida’sı olacak!

Avrupa'daki ekonomik kriz büyürken, Türkiye Avrupa'nın Florida'sı olma yolunda ilerliyor. Batı Avrupalı emekliler Türkiye'den emlak satın alıyor.

Avrupa'daki ekonomik kriz büyürken, Türkiye Avrupa'nın Florida'sı olma yolunda ilerliyor. Özellikle Batı Avrupalı emekliler uygun fiyatları nedeniyle Türkiye'den emlak satın alıyor.

Alanya'da emlak sektöründe bulunan İbrahim Fide, "40 bin Euro'ya apartman dairesi, 130 bin Euro'ya ise havuzlu bir ev alabiliyorlar. Genellikle ev alan müşteriler 60 yaş üzeri Almanlar'dan oluşuyor. Alanyalı emlakçı Fide,  2 oda 1 salon 40 bin Euro, 120 metrekare üstü evlerin ise 130 bin Euro'ya satın alınabildiğini söyledi 

Almanya'da kurduğu fakat Türkiye'de de faaliyet gösteren emlak şirketi sahibi Hans-Rainer Lindner,

Türkiye'de yaşamın çok uygun olduğunu söyledi. Alman gazetesi Die Welt'in haberine göre, ayda 700 Euro'ya rahat bir yaşam sağlayabildiklerini belirten Lindner,  bu durumun Euro krizinden korkanlar için Türkiye'yi cazip kıldığını söyledi. Fakat yükselen petrol fiyatlarının da yaşam maliyetini artırdığına dikkat çekti.

"Geçen sene Türk Lirası, Euro karşısında değer kazandı. Yurtdışında yaşayan Türkler paralarını Türkiye'ye transfer ediyorlar, krizden etkilenmemek adına. Ayrıca Türkiye'nin büyüyen ekonomisi Avrupa ülkelerindeki şirketlerin Türkiye'ye gelmesine de neden oluyor. Otomobil ve makina üreticileri, IT şirketleri özellikle Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda'da Türk şirketleriyle üretim yapmak için ortaklık kuruyor" 

Lindner, "Türkiye'de büyüyen bir orta sınıf var. Özellikle Türkiye'de kendi evinde sahip olmak isteyen büyüyen bir orta sınıf var. Bu da önümüzdeki yıllarda emlak fiyatlarının yavaş ama istikrarlı bir şekilde artması anlamına gelecek" dedi.

Yabancılara çıkacak olan mülkiyet yasasının tamamlanması halinde emlak piyasasının daha da canlanacağı tahmin ediliyor.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye Avrupa’nın Florida’sı olacak!
  • 22.05.2012 10:56

Türkiye Avrupa’nın Florida’sı olacak!

Avrupa'daki ekonomik kriz büyürken, Türkiye Avrupa'nın Florida'sı olma yolunda i ...