maritbet girişmaritbet
Türkiye’de gayrimenkul yatırımı en kazançlısı!

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı en kazançlısı!

ABD’li emlak gurusu Dirk Ziller, Türkiye'nin fırsat vaadeden ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Türkiye gibi dinamik, sürekli gelişen bir piyasada talebin devam etmesi durumunda yatırımcılar kârlı çıkacaktır" dedi

ABD'li emlak gurusu Dirk Ziller, Türkiye'nin fırsat vaadeden ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Türkiye gibi dinamik, sürekli gelişen bir piyasada talebin devam etmesi durumunda yatırımcılar kârlı çıkacaktır" dedi.

EMLAK sektöründe 23 yılı geride bırakan ABD'li emlak gurusu Dirk Zeller, Türkiye'de gayrimenkule çok ciddi bir talep olduğunu belirterek, "Türkiye gibi dinamik, sürekli gelişen bir piyasada arz talep dengesi devam ettiği sürece yatırımcılar kârlı çıkacaktır. Uzun ve kısa vadede bu talep fiyatlara yansıyacak" dedi.

En hızlı kazandıran araç Realty World Türkiye'nin ING Bank sponsorluğunda düzenlediği 'Doğru Danışman Fark Yaratır' etkinliği için Türkiye'ye gelen Dirk Zeller, gayrimenkul yatırımı tavsiyelerinde bulundu.

Gayrimenkul sektörünün tüm dünyada ekonominin vazgeçilmez parçası olduğunu belirterek, "Gayrimenkul sektörü desteklenirse ülkedeki ekonomi de desteklenmiş olur. Gayrimenkul, en fazla ve en hızlı kazandıran yatırım aracıdır.

Dünyada birçok insan bu sayede zengin oldu" diye konuştu.

En iyi lokasyonu seçin Ev alacaklara tavsiyelerde bulunan Dirk Zeller, ev sahibi olmanın kiracı olmaktan her zaman daha avantajlı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Parayı ev alırken kazanırsınız, satarken değil. Kötü bir fiyata ev aldıysanız bunu düzeltmek mümkün değil. Fırsatları iyi değerlendirin, nakit akışı ve arz talep dengesine dikkat edin, muhakkak iyi bir lokasyondan ev alın. En kötü ev bile olsa, en iyi lokasyondaki evi alın." Fiyatlar yüzde 60 düştü Emlak piyasalarının yerel dinamiklerle işlediğine dikkat çeken Zeller, ABD'deki emlak piyasasına da değindi. ABD'de ev almanın en iyi zamanı olduğunu düşündüğünü söyleyen Zeller, şöyle devam etti: "Mortgage krizinin ardından fiyatlar inanılmaz şekilde düştü ve faiz oranları düşük seviyelerde seyretti. Benim meslek hayatım boyunca gördüğüm en iyi şartlar var.

250 bin dolarlık evin bedeli kriz soması 125 bin dolara kadar düştü. İnsanlar evlerini bırakmak zorunda kaldı. ABD'nin doğu ve batı kıyısında yüzde 55-60'a varan düşüşler yaşandı. Ama bazı bölgelerde hiç düşüş olmadı. Bankaların konutları geri aldığı şehir ve eyaletler etkilendi. Florida, Atlanda, Las Vegas, Arizona'da düşüş yaşandı.

Şu anda kredisi ödenemeyen ama devletin geri alamadığı 4.5 milyon ev var.

Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı en kazançlısı!
  • 01.07.2012 16:41

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı en kazançlısı!

ABD’li emlak gurusu Dirk Ziller, Türkiye'nin fırsat vaadeden ülkeler arasında ye ...

Dirk Zeller: Parayı ev alırken kazanırsınız!
  • 28.06.2012 15:11

Dirk Zeller: Parayı ev alırken kazanırsınız!

Realty World Türkiye tarafından ING Bank iş ortaklığı ile gerçekleştirilen ‘Doğr ...

Dirk Zeller konferans için Türkiye'ye geldi!
  • 25.06.2012 16:13

Dirk Zeller konferans için Türkiye'ye geldi!

Realty World Türkiye, ING Bank sponsorluğunda düzenlediği ‘Doğru Danışman Fark O ...