Türkiye MIPIM 2013'te şov yapacak!
Dünyanın en büyük emlak fuarlarından biri olan MIPIM’de 2013 yılının onur konuğu Türkiye seçilirken, daha önce yer bulmakta zorlanan Türk firmaları Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenecek fuarda adeta Türk rüzgarı estirecek
Dünyanın en büyük emlak fuarlarından biri olan MIPIM'de 2013 yılının onur konuğu Türkiye seçilirken, daha önce yer bulmakta zorlanan Türk firmaları Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek fuarda adeta Türk rüzgarı estirecek
Son yıllarda gelişen gayrimenkul sektörü Türkiye'yi Avrupa'nın zirvesine taşıdı. Her yıl Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2013'de onur konuğu olan Türkiye, Avrupa'ya çıkarma yapmak için çalışmalara başladı.
22 yıldır aralıksız bir şekilde düzenlenen MIPIM'in 2006 yılından beri Türkiye temsilciliğini yapan Avi Alkaş, gayrimenkul sektörünün fuara en iyi şekilde katılımını sağlamak için bir toplantı düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı toplantıda GYODER ve KONUTDER gibi sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları da yer aldı.
Son tarih 20 Temmuz
Avi Alkaş, geçmiş yıllarda Türk firmalarının yer bulmakta çok zorlandığı fuarda onur ülke olması nedeniyle tüm kapıların Türk firmalarına açıldığını belirterek, “Son fuarda Almanya'nın onur ülke seçildiği fuarda 2013'te biz onur ülkesiyiz. Hazırlıklara başladık ve burada kalıcı olmak için çalışmalıyız” dedi.
Avi Alkaş, her yıl mart ayında yapılan fuara katılım için talepleri topladıklarını belirterek, 20 Temmuz 2012 tarihine kadar başvuruları alıp planlamaları yapmaya başlayacaklarını söyledi.
Hedef 250 firma
Reed Midem tarafından ilk olarak 1989 yılında düzenlenmeye başlayan MIPIM 20 bin metrekare alanda yapılıyor. Geçen yıl 20 binden fazla katılımcının yer aldığı fuarda 2 bin şirket, 1650 CEO ve üst düzey şirket yöneticisi, aralarında fonların ve devlet iştiraklerinin bulunduğu 5 bin yatırımcı ve 500 gazeteci yer aldı. Tüm Avrupa ve dünyanın önde gelen şehirlerinin temsil edildiği fuarda şehirlere özel pavyonlarda tanıtımlar yapılıyor.
Türkiye pavyonu kurulacak
Fuara geçen yıl Türkiye'den 100 firma katılırken, 350 kişi de bireysel katılım sergiledi. Son 5 yılda Türkiye'den 250'ye yakın firmanın katıldığı fuara gelecek yıl 250 firma ve 500 bireysel katılım bekleniyor. Onur ülke olması nedeniyle özel bir alanın verileceği Türkiye'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde fuara GYODER ve KONUTDER gibi sivil toplum kuruluşlarıyla firmaların da aralarında bulunduğu ortak bir katılım olması bekleniyor. Türkiye pavyonu kurulacak fuarda en iyi Türk projesi de seçilecek.
Metropol İstanbul MİPİM'e gidecek
Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, MIPIM'in bu yıl Türk gayrimenkul sektörü açısından çok daha hareketli bir organizasyon haline geleceğini belirterek, “4 milyar dolar portföy büyüklüğü ile faaliyette olan Çalık GYG ve Gap İnşaat olarak bu uluslararası arenada yerimizi alıyoruz. Bu yıl düzenlenecek olan MIPIM Fuarı'na Emlak Konut GYO ve Varyap-Gap İnşaat ortak girişim projesi olan Metropol İstanbul ile katılacağız. Hedefimiz dünyanın en yeni finans merkezi konumuna gelecek olan İstanbul'un bu büyük projesi kapsamında yer alan Metropol İstanbul'u tüm detayları ile fuar katılımcılarına sergilemektir” diye konuştu.
İstanbul'da proje çadırı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, MIPIM'e daha önce 2 kez katılmalarına rağmen istedikleri katılımı sergileyemediklerini vurgulayarak, “Türkiye'nin onur ülke seçilmesi çok önemli. Oraya birlikte tek yürek olarak gitmeliyiz. Önümüzde bir süreç var ve hazırlıklarımızı çok iyi yapmalıyız” dedi. Fuara İstanbul'dan hangi projelerin katılacağına seçici kurulun karar vereceğini anlatan Topbaş, “Fuar için en uygun projelerle orada olacağız” diye konuştu. Kadir Topbaş, İstanbul'da hayata geçirilen iyi projeleri daha iyi gösterebilmek için çadır kurma planı olduğunu açıklayarak, şu bilgileri verdi:
“2 bin metrekarelik bir alanda İstanbul'un önde gelen projelerini sergileyebiliriz. Burada büyük ve önemli mimari projeleri hem yerli hem de yabancı ilgililerin beğenisine sunacağız ve hangi projeyle ilgileniyorlarsa ilgililerle temama geçebilecekler. Haliç'te bir alana bu çadırı kurabiliriz. Bu çadır geçici, olmayacak, kalıcı yapacağız. Bu sayede emlak piyasasını bir noktada toplayabiliriz. Bir caddede bir kağıtçı varsa piyasa oluşmaz ama 5 kağıt dükkanı varsa orada piyasa oluşur.”
Yavuz Karaman/Milliyet
Yorum Yaz