Uçak Asansör, yeni yılda yurtdışına otomatik kapı satışı yapmayı planlıyor!
Uçak Asansör, 2013’te yurtdışına otomatik kapı satışı yapmayı planlıyor
Asansör sektöründe montaj ve bakım hizmetleri veren Uçak Asansör, konut ve sanayi ağırlıklı olmak üzere daha çok iç piyasaya yönelik faaliyet gösteriyor. Firma, 2011 yılında yaptığı 2.5 milyon TL'lik yeni bina ve ekipman yatırımı ile ürün kalitesini artırdı. Nilüfer'de toplam 3 bin metrekarelik bir alanda hizmet veren firma, 45 kişiye istihdam sağlıyor. Geçtiğimiz yıl çıkan A3 Belgesini de alarak sektördeki farkını ortaya koyan Uçak Asansör, 2013'te yurtdışına otomatik kapı satışı yapmayı planlıyor.
Türkiye'de asansör sektöründe can ve mal güvenliğinin göz ardı edilmesine dikkati çeken Uçak Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Salih Uçak, sektörün merdivenaltı firmalarla, yüksek fiyatlı yabancı firmalar arasında kaldığını söyledi. Uçak asansör olarak, yabancı firmaların kalitesini makul fiyatlarla tüketiciye sunarak, sektörde kendilerine yer edindiklerini belirten Uçak, projeleriyle vaatlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Uçak, 2010 yılında yüzde 50 büyüdüklerini anımsatarak, “2011 ise 2010'u aratır durumdaydı. Bu seneyi de iyi geçirdiğimiz söylenemez. 2013 yılı için planladığımız çalışmaların pek çoğunu askıya aldık. 2013 asansör sektörü için karamsar bir yıl olacak” dedi. 2012 yılında yaklaşık 270 asansör montajı gerçekleştirdiklerini belirten Uçak, Rize'den Çanakkale'ye kadar pek çok bölgeye asansör montajı yaptıklarını söyledi. Uçak, Trabzon, Konya, Çanakkale, İzmir ve İstanbul'da konstrüksiyon oluşturdukları firmaların bulunduğunu dile getirdi.
“Üniversitelerde eğitim verilmeli”
Sektörün en önemli sorununun teknik eleman sıkıntısı olduğunun altını çizen Uçak, Türkiye'deki hiçbir üniversitede asansör mühendisliği bölümünün açılmamasını eleştirdi. Uçak, “Asansör montajı ciddiye alınması gereken ve küçük bir hatayla insanların hayatına mal olabilecek bir uygulama. Denetimler hemen hemen yok diyebiliriz. Asansörle ilgili her hangi bir alanda faaliyet göstermek, gıda alanında en küçük işletmeyi açmaktan çok daha kolay. Bu sorun bilinçsiz tüketicilerle birleşince hem üreticiler için haksız rekabet ortamının oluşmasına sebep oluyor hem de insan hayatı tehlikeye atıyor. Bu konuda devletin denetleyici mekanizmaları daha etkin olmalı” diye konuştu. Sektördeki kalitesizliği gidermek adına A3 belgesinin çıktığını da hatırlatan Uçak, “Bu belge kaliteyi biraz daha artıracak. Ama sektörde faaliyet gösterip de bu belgeden habersiz olan çok firma var. TSE'de uzman kadrolar yetiştirilerek, denetimler kurum üzerinden yönetilirse birçok sorun çözülecektir” önerisinde bulundu.
Kobiden.com
Yorum Yaz