maritbet girişmaritbet
Uçak Asansör, yeni yılda yurtdışına otomatik kapı satışı yapmayı planlıyor!

Uçak Asansör, yeni yılda yurtdışına otomatik kapı satışı yapmayı planlıyor!

Uçak Asansör, 2013’te yurtdışına otomatik kapı satışı yapmayı planlıyor

 

Asansör sektöründe montaj ve bakım hizmetleri veren Uçak Asansör, konut ve sanayi ağırlıklı olmak üzere daha çok iç piyasaya yönelik faaliyet gösteriyor. Firma, 2011 yılında yaptığı 2.5 milyon TL'lik yeni bina ve ekipman yatırımı ile ürün kalitesini artırdı. Nilüfer'de toplam 3 bin metrekarelik bir alanda hizmet veren firma, 45 kişiye istihdam sağlıyor. Geçtiğimiz yıl çıkan A3 Belgesini de alarak sektördeki farkını ortaya koyan Uçak Asansör, 2013'te yurtdışına otomatik kapı satışı yapmayı planlıyor.
 
Türkiye'de asansör sektöründe can ve mal güvenliğinin göz ardı edilmesine dikkati çeken Uçak Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Salih Uçak, sektörün merdivenaltı firmalarla, yüksek fiyatlı yabancı firmalar arasında kaldığını söyledi. Uçak asansör olarak, yabancı firmaların kalitesini makul fiyatlarla tüketiciye sunarak, sektörde kendilerine yer edindiklerini belirten Uçak, projeleriyle vaatlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Uçak, 2010 yılında yüzde 50 büyüdüklerini anımsatarak, “2011 ise 2010'u aratır durumdaydı. Bu seneyi de iyi geçirdiğimiz söylenemez. 2013 yılı için planladığımız çalışmaların pek çoğunu askıya aldık. 2013 asansör sektörü için karamsar bir yıl olacak” dedi. 2012 yılında yaklaşık 270 asansör montajı gerçekleştirdiklerini belirten Uçak, Rize'den Çanakkale'ye kadar pek çok bölgeye asansör montajı yaptıklarını söyledi. Uçak, Trabzon, Konya, Çanakkale, İzmir ve İstanbul'da konstrüksiyon oluşturdukları firmaların bulunduğunu dile getirdi.
 
“Üniversitelerde eğitim verilmeli”
 
Sektörün en önemli sorununun teknik eleman sıkıntısı olduğunun altını çizen Uçak, Türkiye'deki hiçbir üniversitede asansör mühendisliği bölümünün açılmamasını eleştirdi. Uçak, “Asansör montajı ciddiye alınması gereken ve küçük bir hatayla insanların hayatına mal olabilecek bir uygulama. Denetimler hemen hemen yok diyebiliriz. Asansörle ilgili her hangi bir alanda faaliyet göstermek, gıda alanında en küçük işletmeyi açmaktan çok daha kolay. Bu sorun bilinçsiz tüketicilerle birleşince hem üreticiler için haksız rekabet ortamının oluşmasına sebep oluyor hem de insan hayatı tehlikeye atıyor. Bu konuda devletin denetleyici mekanizmaları daha etkin olmalı” diye konuştu. Sektördeki kalitesizliği gidermek adına A3 belgesinin çıktığını da hatırlatan Uçak, “Bu belge kaliteyi biraz daha artıracak. Ama sektörde faaliyet gösterip de bu belgeden habersiz olan çok firma var. TSE'de uzman kadrolar yetiştirilerek, denetimler kurum üzerinden yönetilirse birçok sorun çözülecektir” önerisinde bulundu.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip
  • 28.06.2017 12:17

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip

Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) Başkanı Yusuf Atik, Türkiye’de asansör ...

Otis, 3 ödül birden kazandı!
  • 25.05.2017 13:28

Otis, 3 ödül birden kazandı!

Liftinstituut’un, bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlediği ‘Yılın En İyi Asansör ve ...

CE standartlarından, asansör sektörüne 1 milyar dolarlık doping!
  • 30.09.2014 13:33

CE standartlarından, asansör sektörüne 1 milyar dolarlık doping!

Asansörlerde denetim ve güvenlik sorunları Avrasya Asansör Fuarı’nda masaya yatı ...

Asansör güvenliğinde teknoloji engel tanımıyor
  • 21.08.2014 13:03

Asansör güvenliğinde teknoloji engel tanımıyor

İnşaat sektöründeki hareketlilik devam ediyor. Artan hacim ile birlikte asansör ...

Karesi Asansör, hidrolik asansör üretimine geçecek!
  • 31.01.2013 11:40

Karesi Asansör, hidrolik asansör üretimine geçecek!

Asansör sektöründeki mevcut kapasitesini yüzde 50 artıran Karesi Asansör, 2013 y ...

Kipsan Asansör ihracatta yeni ülkelere odaklandı!
  • 25.12.2012 11:54

Kipsan Asansör ihracatta yeni ülkelere odaklandı!

Kipsan Asansör, iç piyasadaki satışının yanı sıra ihracattaki rakamını da yüzde ...