maritbet girişmaritbet
Uğur Dumankaya'dan mütekabiliyet yorumu!

Uğur Dumankaya'dan mütekabiliyet yorumu!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, bugün kabul edilen mütekabiliyet yasası ile ilgili olarak bir açıklama yaptı

 Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, bugün kabul edilen mütekabiliyet yasası ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya açıklamada şöyle dedi: “Bu yasa ile yıllardır beklenen bir ilk gerçekleşecek ve yabancılara konut satışının önü açılacak, Türkiye ekonomisine büyük bir girdi sağlanacak, öte yandan da ekonominin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün de önü açılacak. Ayrıca bu yasa ile cari açık için de ciddi bir kaynak yaratılacaktır.

Yasanın çıkması ile birlikte Türkiye uluslararası pazara açılan bir marka haline gelecek. Bu yasa, ülkemize ilgisi olan ve burada yaşamak ve yatırım yapmak isteyen birçok insan için yeni bir fırsat olacak. Türkiye, konumu, sahip olduğu güzellikler ve gelişmekte olan ekonomisi ile şu an dünyada yıldız haline geliyor. Bütün bu özellikler ülkemizin yabancılar tarafından ilgi görmesini sağlıyor. Küresel krize rağmen gelişmekte olan bir ekonomiye sahip ülkemizde yatırımlar yabancılara cazip geliyor.
 
Yasa ile birlikte kapıları kırarcasına bir talep olacağını beklemiyoruz ama orta ve uzun vadede bu oranlarda artış olacaktır. Özellikle mütekabiliyet sonrası Ege, Akdeniz kıyıları ve özellikle İstanbul için önemli bir talep gelecektir. Konut fiyatlarında ise kısa sürede bu yasaya bağlı olarak bir fiyat artışı olacağını öngörmüyoruz. Orta ve uzun vadede yabancıların yatırım yoğunluğuna göre ise değişiklikler olabilir.”
 
Dumankaya İnşaat

1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan ve ‘'Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak'' misyonuyla yola çıkan Dumankaya Grubu bugün başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı ve pencere sistemleri üretimine pek çok alanda hizmetler veren bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür. Yarım asırlık tecrübesiyle güçlü işbirlikleri, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçi yaklaşımıyla olağanüstü projelere imza atan Dumankaya İnşaat, Türkiye'nin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden birisi olma özelliğinin sorumluluğuyla kalitesinden asla ödün vermiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat malzemesi sanayisinde yıl sonu büyüme bekleniyor
  • 28.06.2024 16:33

İnşaat malzemesi sanayisinde yıl sonu büyüme bekleniyor

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenle ...

Bina tamamlama sigortası kapsamı genişliyor
  • 10.06.2024 14:37

Bina tamamlama sigortası kapsamı genişliyor

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilave olarak 6 Şubat depremi sonrası hız k ...

Nurdağı Devlet Hastanesi'nin yüzde 98'i tamamlandı
  • 03.06.2024 16:55

Nurdağı Devlet Hastanesi'nin yüzde 98'i tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yap ...

MÜSİAD inşaat tedarikçi günü etkinliği yapıldı
  • 30.05.2024 11:56

MÜSİAD inşaat tedarikçi günü etkinliği yapıldı

Sektörün önde gelen müteahhitlik firmaları ile bu firmalara mal, ürün ve hizmet ...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi martta arttı
  • 22.05.2024 10:51

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi martta arttı

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, martta önceki aya göre yüzde 0,1 yükseldi. & ...

Trabzon Şehir Hastanesinin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor
  • 13.05.2024 10:57

Trabzon Şehir Hastanesinin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor

Gelecek yıl hizmete açılması planlanan Trabzon Şehir Hastanesi'nde 900 yatak kap ...