Uğur Dumankaya, Stockholm Business Network Derneği’nin seminerine konuk oldu!
Stockholm Business Network tarafından her ay düzenli olarak organize edilen 'Sektörel Vizyon Buluşmaları' seminerinin bu ayki konuğu Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya’ydı
İsveç-Türk İş Federasyonu (SWETURK) bünyesinde faaliyet gösteren Stockholm Business Network Derneği'nin düzenlemiş olduğu Vizyon Seminerleri serisinin Eylül ayı konuğu, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya oldu.
“İnşaat sektörünün bugünü ve yarını – vizyon 2020” temalı seminerde Türkiye'de gayrimenkul piyasasını ve yatırım imkânlarını anlatan Uğur Dumankaya, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün hala çok cazip olduğuna, bu alanda yatırım yapmak isteyenlerin acele etmesi gerektiğine, birkaç yıl içinde Türkiye piyasasına girmenin zorlaşabileceğine dikkat çekti.
Slâytlar eşliğinde yapılan konuşmada tecrübelerini aktaran Dumankaya, Türkiye gayrimenkul sektöründe var olmanın püf noktalarını aktarırken, İsveç'li işadamlarına Türk partnerler ile gelişmekte olan Türkiye piyasasına bir an önce girmeleri tavsiyesinde bulundu. Birkaç yıl içinde Türkiye piyasasına girmenin zorlaşabileceğine değinen Dumankaya, “Türkiye piyasası ile ilgilenen işadamları acele etmeli.” şeklinde konuştu. Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: ”Türkiye'de yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm sektöründe bir boşluk var. Ülkemizde bu bilinç, gelecek yıllarda daha da gelişecek. O zaman birçok firma olacak. İsveç bu konuda zirve noktasında. Çöpünü bile israf etmeyen bir ülkeden bahsediyoruz. Bu alanda Türkiye pazarına girmek isteyen firmalara kapımız açık. Farklı teklifleri değerlendirebiliriz”.
“Türkiye'de inşaat sektörü kuralları, henüz tam olarak uygulanabilen bir kurallar bütünü değil ne yazık ki. Bir manada vahşi batıyı andırıyor. Son yıllarda bu durum düzelme eğiliminde. Tabii bu da umut verici bir durum” cümleleriyle inşaat sektöründeki zorlukları dile getiren Uğur Dumankaya, Dumankaya İnşaat'ın konut politikalarından da şu şekilde bahsetti: “Günümüzde yapılan konutların birçoğu insanların sadece barınma ihtiyacına cevap verir nitelikte. Dumankaya olarak biz farklı bir konsept sunuyoruz. Bireylerin sosyal, kültürel ve daha birçok ihtiyaçlarına cevap veren çevreye duyarlı konutlar inşa ediyoruz. Örneğin, akıllı evler teknolojisi Türkiye için daha çok yeni. Fakat biz bu alanda yatırım yapmayı sürdüreceğiz”.
Seminerde Türk ekonomisinden, toplumsal eğilimlere; Coca-Cola'nın Zero ve Light ile gerçekleştirdiği alt markalaşmanın öneminden, itibar yönetimi ve markalaşmanın kurumsal kimliğe önemine kadar pek çok konuda görüşlerini aktaran Uğur Dumankaya'ya programın sonunda Stockholm Büyükelçiliği Müsteşarı Taylan Tokmak tarafından bir hediye takdim edildi.
Yorum Yaz