maritbet girişmaritbet
Vestel LED aydınlatmaya 50 milyon dolar yatırıyor!

Vestel LED aydınlatmaya 50 milyon dolar yatırıyor!

Cree ile kurduğu teknolojik ortaklıkla aydınlatma sektörüne 2011’in son çeyreğinde giriş yapan Vestel, 2013’te Türkiye LED aydınlatma pazarında yüzde 50 pazar payına sahip olmayı hedefliyor

Cree ile kurduğu teknolojik ortaklıkla aydınlatma sektörüne 2011'in son çeyreğinde giriş yapan Vestel, 2013'te Türkiye LED aydınlatma pazarında yüzde 50 pazar payına sahip olmayı hedefliyor. 2012 itibarıyla tüm LED aydınlatma ürünlerinin sistem ve armatür üretimlerine Manisa'daki Vestel City'de başlayan firma, iki yılda bu alanda 50 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor. Vestel olarak, bu yıl aydınlatma konusunda proje üretme gibi başlıklarda atılımlar yapmayı planladıklarını dile getiren Vestel LED Aydınlatma Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Serkan Özkök, LED aydınlatmanın Türkiye'de ve dünyada iyice yaygınlaşacağını düşündükleri 2013'te, Türkiye pazarında yüzde 50 pazar payına sahip olmayı hedeflediklerini açıkladı. LED aydınlatma işine girdiklerinden beri elektrik ve aydınlatma sektörünün önde gelen firmalarından talepler almaya başladıklarına dikkat çeken Özkök, gelen talepleri iş ortaklarıyla birlikle değerlendirdiklerini kaydetti. Vestel olarak, LED aydınlatma alanında armatür ve optik film başlıklarında yatırıma yöneldikleri söyleyen Özkök, 2012 yılıyla birlikte tüm LED aydınlatma ürünlerinin sistem ve armatür üretimlerini Manisa'daki Vestel City'de gerçekleştirmeye başladıklarını aktardı. Vestel'in LED aydınlatma ürünleri için Manisa'daki TV ve beyaz eşya üretiminde kullanılan, Avrupa'nın en büyük ‘plastik enjeksiyon' tesisine ek yatırımlar yaptığını ve yapmaya devam ettiğini söyleyen Özkök, “Metal press hatlarını aydınlatma ve armatür üretimi için yeniden yapılandırdık. Vestel LED prototip atölyesini hayata geçirdik. Böylece tasarımı bitmiş ürünlerin bir gün içinde sahada çalışır modelini elde etmeye başladık. Bu alanda iki yılda 50 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz. 2012 yılında LED paketleme yatırımına da başlamayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Aydınlatma laboratuvarları kuracak
Vestel'de LED aydınlatma çözümleri için ilk aşamada yaklaşık 70 kişilik bir kadro oluşturulduğu bilgisini veren Serkan Özkök, endüstriyel tasarımın yanı sıra mekanik tasarım, elektronik devre tasarımı, güç katı tasarımı ve optik tasarım için Ar-Ge departmanlarında özel proje takımlarının kurulduğunu söyledi. Vestel'in LED aydınlatma yatırımları doğrultusunda atacağı bir diğer adımın da aydınlatma laboratuvarları olduğuna dikkat çeken Özkök, “İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü'nde kurulacak Vestel Aydınlatma Laboratuvarları'nda, LED ürünlerin Ar-Ge çalışmaları, yeni ürün ve tasarım geliştirme faaliyetleri ile kalite kontrol ve güvenlik testleri yürütülecek. Laboratuvarlar sadece Vestel'e değil, LED aydınlatma sektörünün geneline hizmet verecek. Nisan ayı itibarıyla Manisa'daki Vestel City'de ikinci laboratuvar kurulmuş olacak. Vestel LED aydınlatmada optik, mekanik ve power tasarım grupları kurarak Ar-Ge çalışmalarına başladı. Aydınlatma laboratuvarları Ar-Ge çalışmalarımızda önemli yer tutacak” diye konuştu.
Vestel'in şu anda güvenilirlik ve güvenlik testlerini gerçekleştirdiği laboratuvarlarının bulunduğu açıklayan Özkök, aydınlatma laboratuvarlarıyla birlikte tüm performans testlerinin Türkiye'de yapılabileceğine dikkat çekti. Şu anda bu testleri Türkiye'de yapabilecek bir kuruluşun olmadığını savunan Özkök, Vestel'in LED aydınlatma ürünlerini patentli ve dünya standartlarına uygun bir şekilde piyasaya sunacağını bildirdi.
“Hedefimiz, piyasasının ana oyuncularından biri olmak”
Firma olarak, hedeflerini çok yüksek belirlediklerinin altını çizen Serkan Özkök, “Trendler ve standartlar üzerinde söz sahibi, aydınlatma piyasasının ana oyunculardan bir olmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. İlk aşamada Türkiye pazarına odaklanacaklarını kaydeden Özkök, orta vadede ise çevre coğrafya ve devamında Batı Avrupa ile Afrika bölgesinin hedef pazarları olduğunu söyledi. Özkök, Vestel'in dünya pazarlarındaki satış kanallarını kullanmanın yanı sıra aydınlatma sektöründe deneyimli ve uzman firmalarla da görüşeceklerini kaydetti. Vestel LED Aydınlatma olarak, aydınlatmanın ihtiyaç duyulduğu her alanda çözüm sunmayı hedeflediklerine vurgu yapan Özkök, “Son kullanıcının talep ettiği ‘retrofit' lambalar, profesyonel tüketicilerin kullandığı armatürler ya da yol aydınlatmasında kullanılan dış ortam şartlarına dayanıklı armatürler. İş modelimizi ‘komple çözüm sunmak' üzerine kurduk ve Manisa'daki tesislerimiz de projelere özel ürün tasarlayıp sunabilecek esneklikte” şeklinde konuştu.
Çoğu sektörde olduğu gibi aydınlatma sektöründe de ‘fiyat odaklı' ve ‘kalite odaklı' müşteriler olmasının doğal olduğunu belirten Özkök, ancak ‘ucuz' ve ‘ekonomik' kavramlarının birbirine karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekti. LED aydınlatmanın yeni ve çabuk gelişen bir teknolojiye sahip olduğuna işaret eden Özkök, “Maalesef yanlış uygulamalar yüzünden LED algısının doğru anlaşılmadığını görüyoruz. İşte biz bu belirsizlik ortamında standartları belirleyerek, trendlere yön vererek aydınlatma sektöründeki ana oyunculardan biri olmayı hedefledik. Manisa Vestel City'de gerçekleştirdiğimiz tüm üretim bandı ve laboratuvar yatırımları bu hedefimize yönelik atılımlar” dedi.
Cree olarak piyasaya sunulmayan ürünler Vestel'le birlikte sunulacak
Kurulan ortaklık sonucu Cree'nin yürüttüğü LED Ar-Ge çalışmalarından Vestel'i de haberdar edip destekleyeceğini açıklayan Serkan Özkök, firmanın daha önce Cree olarak piyasaya sunmadığı LED ürünlerini Vestel'le birlikte sunacağını aktardı. Vestel'in LED aydınlatma alanında Cree ile işbirliğinin Ağustos 2011'de başladığı bilgisini veren Özkök, şunları söyledi: “Sadece LED aydınlatma çözümlerini kapsayan bu birliktelik teknoloji ortaklığı olarak tanımlanıyor. Vestel, Cree'den aldığı LED çözümleri kendi sistem ve armatür tasarımlarıyla tüketicilere sunuyor. Cree, LED aydınlatma alanında bir devrime öncülük etti ve bu alanda her yıl farklı yeniliklere imza atıyor. Cree'nin LED aydınlatma alanında şu an onaylanmış bin 551, onay bekleyen ise 2 bin 241 patenti var. Bugün Cree, laboratuvar ortamında elde ettiği 231 lümen/watt'lık ışık değeriyle LED ışıktaki verimlilik rekorunu elinde bulunduruyor. LED aydınlatma alanında en önemli başlıklardan bir tanesi de patent. Vestel LED aydınlatma ürünlerini patentli ve dünya standartlarına uygun bir şekilde piyasaya sunacak. Ayrıca anlaşma çerçevesinde Cree yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarını altı ay öncesinde Vestel'le paylaşarak eşgüdüm sağlayacak. Bu, Vestel'in özgün ürün ve tasarım geliştirme konusunda avantajlı bir konuma sahip olmasına yarayacak.”
Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vestel, Afşin'deki depremzedeler için çamaşırhane kurdu
  • 14.03.2023 10:06

Vestel, Afşin'deki depremzedeler için çamaşırhane kurdu

Vestel, merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin yaralarını sarmak için ...

Vestel, sürdürülebilir geleceğin teknolojilerini CES Fuarı’nda tanıttı
  • 09.01.2023 16:27

Vestel, sürdürülebilir geleceğin teknolojilerini CES Fuarı’nda tanıttı

Vestel, Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen dünyanın en büyük ...

Vestel, bir kez daha "Süpermarka" seçildi
  • 05.01.2023 10:32

Vestel, bir kez daha "Süpermarka" seçildi

Vestel, 2022'de yürüttüğü pazarlama ve iletişim faaliyetleriyle bir kez daha "Sü ...

Vestel, İstanbul’da 3 yeni mağaza daha açtı!
  • 16.11.2022 15:44

Vestel, İstanbul’da 3 yeni mağaza daha açtı!

Eyüp-Kemerburgaz, Sarıyer-İstinye ve Kağıthane-Hamidiye'de açılan Vestel Ekspres ...

Vestel'in Termonline projesi ödül kazandı!
  • 18.10.2022 15:43

Vestel'in Termonline projesi ödül kazandı!

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, KalDer İzmir Şubesi'nin bu yıl 22. kez düzen ...

Vestel, Plus X Awards 2022 ödüllerinde yeniden "En Yenilikçi Marka" seçildi
  • 05.08.2022 11:37

Vestel, Plus X Awards 2022 ödüllerinde yeniden "En Yenilikçi Marka" seçildi

5 ürünü ile "Yenilik, Yüksek Kalite, Tasarım, Kullanım Kolaylığı, İşlevsellik" g ...