Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar Konferansı 2 Nisan’da yapılacak
Dünya devi Pilkington Yapısal Camlara ilişkin sırlarını paylaşmaya devam ediyor
Float Glass' (Düz Cam) üretim teknolojisinin kurucusu Pilkington, 2 Nisan 2014 Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de düzenleyeceği "Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar - II" konferansıyla cam teknolojisindeki yenilikleri ve buluşlarını, enerji verimliği, güvenlik ve tasarım başlıklarıyla Türk inşaat sektörü ile paylaşacak. Pilkington'un düzenlediği etkinlik dizisinin ilki, Mart 2011'de yoğun katılımla gerçekleşmişti. YEM'de gerçekleşecek ikinci etkinlikte ise, yapısal cam teknolojileri üzerinden, çevre uyumlu akıllı binalarda cam uygulamaları ile NSG – Pilkington'un teknolojiye katkıları tartışılacak. Yapı sektöründe en çok kullanılan ürünlerin başında gelen camın, güvenlik ve enerji tasarrufu gibi nedenlerle hayatımızdaki önemi büyük oranda arttı. Yangına dayanımlı camlar, kurşungeçirmez özellikli güvenlik camları, kendini temizleyen camlar, güneş ışığını kullanılabilir enerjiye çeviren camlar ile birlikte, binaların dış cepheleri teknoloji ile donatılıyor. Pilkington tüm bu ürünlerin tasarım öncülüğünü yaparken, dünyadaki enerji kaynaklarının korunması ve doğru kullanılmasına ilişkin çalışmaların da liderliğini üstleniyor.
Misyonunu, "Yüksek performans içeren cam çözümleri ile çevreye duyarlı, enerji tasarrufunu destekleyen küresel liderlik" olarak tanımlayan firmanın bu konuda yaptığı çalışmalar, LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) onaylı binalar elde edilmesine yardımcı oluyor.
Pilkington, bu konudaki çalışmalarını ve geliştirdiği ürünleri Amerika, İngiltere ve Amerika'dan dört farklı uzman konuşmacının katılımıyla 2 Nisan Çarşamba günü, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de düzenleyeceği “Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar-II” konferansı ile Türk inşaat sektörünün önde gelen firmaları ve tasarımcıları ile paylaşacak.
Tasarımlarında cam kullanmak isteyen mimarlar ve müteahhitler için olduğu kadar, cephe tasarımcısı mühendisler ve sistem üreticileri için de aydınlatıcı içeriğe sahip olan konferans aynı zamanda, 2007 yılında yürürlüğe giren 2627 sayılı “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” açısından da önem taşıyor. Binalarımızı daha az enerji ile ısıtmamızı/soğutmamızı ve enerji kayıplarını önlemeye yönelik yaptırımlar getiren yasa ile bundan böyle, yapılan tüm binalar A-G arasında sınıflandırılarak enerji sertifikaları ile birlikte satılabilecek ve kullandıkları enerji de bu doğrultuda tarifelendirilecek. Yüksek teknolojili cam uygulamalarının kullanım alanları, BEP yönetmeliği açısından da oldukça önemli.
Yorum Yaz