maritbet girişmaritbet
Yapıtürk İnşaat'tan dört ayrı proje

Yapıtürk İnşaat'tan dört ayrı proje

Mersin'de 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Yapıtürk İnşaat, çalışmalarını Yenişehir'deki 4 ayrı proje ile sürdürüyor.

Çalışmalarını 10'u teknik eleman olmak üzere toplam 20 personel ve taşeronları ile birlikte sürdürüp, yap-sat inşaatları gerçekleştirdiklerini anlatan Yapıtürk İnşaat Limited Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Koral Kurt, bugüne kadar 200 konutluk proje tamamladıklarını ifade etti. Mevcut durumda Mersin'de devam eden Ardıç 4, Şehr-i Ardıç,  Neoflat ve Ardıç City olmak üzere 4 ayrı proje üzerinde çalıştıklarını açıklayan Kurt, Ardıç-4 projesini önümüzdeki ay teslim edeceklerini bildirdi. Diğer projelerin ise 6 ay önce başladığını ve yaklaşık 15 ay sonra tamamlayacağını dile getiren Kurt, projeler tamamlandığında toplam 174 adet konut ve 4 projede yaklaşık 12 bin metrekare dükkân yapılacağını söyledi.

Dairelerin yüksek standartlarda inşa edildiğini anlatan Hüseyin Koral Kurt, sosyal alanları olan yüzme havuzlu siteler yapıldığını ve özellikle yerelde insanların oturmak için tercih ettiği, ayrıca Avrupa'da çalışan Türklerden yatırım amaçlı talepler aldıklarını söyledi. Sektöre ilişkin değerlendirme de yapan Kurt, özellikle bu yıl geçen yıla göre kredi faizlerinin yükselmesi ve ekonomik kriz beklentisi nedeniyle yatırımcıların çekinmesinden ve daire almayı ertelemelerinden şikâyetçi oldu. Her yıl yaz döneminde durgunluk yaşanmasına karşın bu yıl faizlerin de yükselmesi ile birlikte satışların daha da düştüğüne değinen Kurt, "İşsizlikle mücadele en çok vasıfsız işçi çalıştıran önemli bir sektör olan inşaat sektörünün daha çok canlandırılması için kredilerin düşürülüp yatırım için güven verilmesi gerek. Yalnızca kredilerin yükselmesi değil başta demir, beton olmak üzere inşaat malzemesi fiyatlarındaki ciddi artışlar da sektörü olumsuz etkiliyor. 5 – 6 ay öncesine oranla satışlar yüzde 50 oranında azaldı. Tüm dünyada ve özellikle Arap ülkelerindeki siyasi istikrarsızlık var. Avrupa ülkelerindeki ekonomik kriz yeniden canlanmaya başladı. Türkiye'de bunun etkilerinin gözükmemesi için güven ortamının artırılması gerek" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yapıtürk İnşaat, Mersin'i projeye boğacak
  • 09.09.2011 14:24

Yapıtürk İnşaat, Mersin'i projeye boğacak

Mersin’de 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Yapıtürk İnşaat, faaliyetlerin ...

Yapıtürk İnşaat'tan dört ayrı proje
  • 06.09.2011 14:18

Yapıtürk İnşaat'tan dört ayrı proje

Mersin'de 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Yapıtürk İnşaat, çalışmalarını ...

Yapıtürk'ten 4 ayrı proje geliyor
  • 05.09.2011 10:13

Yapıtürk'ten 4 ayrı proje geliyor

Yapıtürk İnşaat, faaliyetlerini Yenişehir’deki 4 ayrı proje ile genişletiyor ...