maritbet girişmaritbet
Yarı fiyatına ev nasıl alınır?

Yarı fiyatına ev nasıl alınır?

Piyasa fiyatının yüzde 50 altında araç ve gayrimenkul sahibi olunabilir. Ama nasıl?

İnternetten gayrimenkul ve otomobil alma trendi, icra sitelerini cazip hale getirmeye başladı. Kendi.
alanında bir sektör haline gelen icra siteleri, kârlı ve avantajlı mülk ve otomobil edinme fırsatı sağlayarak bu alanla ilgilenenlerin sayısını artırdı.
Kendisine uygun bir araç ararken, icra ihalelerini ve buradaki kârlı alışveriş imkanını fark eden Tuğçe Ertürk de sitelerdeki eksikliği görerek icrafirsatlari.com'u faaliyete geçiren genç girişimcilerden biri.

İl, model, marka aranıyor

Tuğçe Ertürk, internet sitelerinde, bölgedeki icralık malların tümünün yer almaması ve detaylı bilgiye ulaşamamasının eksikliğini duyduğunu belirtti.
28 yaşındaki Tuğçe Ertürk siteyle ilgili olarak "Hem alıcıya hem de satıcıya kazandırma amacı güdüyor. Yani tarafsız olarak alıcı ile satıcıyı en iyi şartlarda buluşturmayı amaçlıyor.
Türkiye'de ilk kez anahtar teslim hizmeti sunan site, tüm icra ihalelerini il, ilçe, marka ve model bazında yayınlayan bir ihale portalı" diye konuştu.

Kadın olmanın sıkıntısı

"Başlarda kadın olmanın verdiği sıkıntıları yaşadım. Ancak sonrasında işler daha saygılı çerçevede yürümeye başladı" diyen Tuğçe Ertürk, şu anda çok daha olumlu tepkilerle karşılaştığını ve insanlarla çok daha iyi iletişim kurarak borçlu ve alıcı adma büyük başarılara imza attıklarını dile getirdi.
Ertürk daire ve binek otomobilin her zaman revaçta olduğunu, son zamanlarda özellikle lüks otomobil, Ege ve Akdeniz'de ise villa, otel gibi ihalelerde yoğunluk olduğunu söyledi.

Yıl sonunda yüzde 40 artış

Îcrafırsatlari.com'un Opel Odak&Chevrolet, Citroen, Renault bayileri ile işbirliği bulunuyor.
Gayrimenkul satışlarında da Remax/Pro işbirliği sağlanıyor.
İhale sonrası satış ve kiralama konusunda danışmanlık hizmetleri sunuluyor. Tuğçe Ertürk Türkiye'de satılmayı bekleyen 50 bin gayrimenkul bulunduğunu ve bu rakamın 2011 sonunda yüzde 40 artacağını belirtti. Tuğçe Ertürk "Toplam pazar 20 milyar lirayı buluyor. Sitede günde 300 yeni ihale yayınlanıyor" dedi.

Yüzde 50 kazanç sağlanıyor

'İhalelerde kârlı alım nasıl sağlanabilir?' sorusuna Tuğçe Ertürk şöyle yanıt verdi:

"İcra ihaleleri 2 aşamada gerçekleşiyor. İhaleye çıkan araç ya da gayrimenkul yüzde 60'ı üzerinden açık artırıma sunuluyor.
Alıcı bulunmadığı takdirde ikinci ihale yüzde 40'ı üzerinden satışa çıkartılıyor. Örneğin, 10 bin liralık bir araç ilk ihaleye 6000 liradan çıkar. Bu araca rağbet gösterilmezse 4000 liradan sunulur. Yani piyasa fiyatının yüzde 50 altında araç ve gayrimenkul sahibi olunabilir."

Kaynak: Gülay Zaim / Posta

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yarı fiyatına ev nasıl alınır?
  • 30.05.2011 11:58

Yarı fiyatına ev nasıl alınır?

Piyasa fiyatının yüzde 50 altında araç ve gayrimenkul sahibi olunabilir. Ama nas ...