maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektöründe gözler Zonguldak Filyos’ta!

Gayrimenkul sektöründe gözler Zonguldak Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos, Filyos Liman Projesi’nin hayata geçirilmesinin ardından ilgi odağı olmaya başladı. 

Tamamlanan yeni binalarda konut fiyatları hızla artarak, 6.000-10.000 TL/m2, arsalar ise 3000-4000 TL/m2 arasında satılıyor. 

EVA Gayrlmenkul Değerleme Koordinatörü Mehmet Türkmen, Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Filyos’ta gayrimenkul fiyatlarının her geçen gün artığına dikkat çekerek, “Zonguldak Filyos Limanı Türkiye’nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak için planlanmış üç büyük yatırımdan biridir. Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Filyos Endüstri Bölgesi, güneyindeki Filyos Serbest Bölgesi ve Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olan Filyos Limanı da Filyos Yatırım Havzası'nda yer alan ve Türkiye’nin önemle üzerinde durduğu ulusal bir yatırım projesidir. Projeyle birlikte yeni taşımacılık koridorları oluşturulması, İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nın trafik yükünün azaltılması, nitelikli üretimin artırılması, ulusal ve uluslararası taşımacılık ve ticaretin geliştirilmesi planlanıyor. Tüm bu gelişmeler de bölgede gayrimenkul fiyatlarını artırıyor.” dedi.

Filyos Beldesi liman projesi hayata geçmeden önce bölgedeki son 5 yılda ortalama arsa birim fiyatlarının 200-300 TL/m2 arasında olduğunu da sözlerine ekleyen Türkmen, “Konut m2 birim fiyatları ise 2000-2500 TL/m2 arasında değişiyordu. Ayrıca bölgede yeni inşaat yok denecek kadar azdı. Fakat liman projesinin hayata geçmesi ile bölgede çok sayıda yeni inşaat başlayarak, büyük bir bölümü tamamlandı. Filyos Beldesi, liman projesinin hayata geçmesi ile turizm ve ticaret merkezinin kalbi haline geldi. Liman projesinin oluşturmuş olduğu istihdam artışından dolayı bölgede konut ihtiyacı talebi her geçen gün artmakta. Tamamlanan yeni binalarda konut m2 birim fiyatları çok büyük artış göstermiş olup m2 bazında 6.000-10.000 TL/m2 bandındadır. Bölgedeki arsaların m2 birim fiyatları ise 3000-4000 TL/m2 arasında.

Liman projesinin bölgeye kazandırmış olduğu istihdam ve ekonomik refahtan ötürü artan gayrimenkul piyasasının gelecekteki yıllarda çok daha fazla ivme ile artacağını ve bölgede oluşan yoğun konut talebinden dolayı beldenin henüz yerleşim olmayan imara açılabilecek kısımlarına doğru çok daha fazla büyüyeceği kanaatindeyiz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi. 

Türkmen, lojistik üs olan Filyos Limanı’nın Kanuni ve Fatih Sondaj Gemilerinin yanı sıra sismik arama ve tarama gemilerine de ev sahipliği yaptığını da ifade ederek, “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı da (TPAO) Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması için bölgedeki rafineri kurma çalışmaları ise sürüyor. Limanın bir bölümü TPAO’ya ayrılırken, doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması konusundaki çalışmaların kapsamı da genişletiliyor. Öte yandan karaya çıkartılması planlanan doğalgaz, bölgedeki çalışmalarının sürdüğü rafineriye ulaştırılacak. Gazın; buradan da dağıtılması planlanmaktadır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul sektöründe gözler Zonguldak Filyos’ta!
  • 15.03.2022 15:51

Gayrimenkul sektöründe gözler Zonguldak Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos, Filyos Liman Projes ...