Konut sigortasıyla ilgili merak edilen 5 soru!
Konut sigortası, ev ve içindeki eşyaları su baskını gibi doğal afetlerden hırsızlık ve yangına kadar pek çok riske karşı koruyan kapsamlı bir sigorta çeşididir.
Sanıldığının aksine çok düşük bir maliyetle ev ve eşyaları güvence altına alan konut sigortasıyla ilgili kamuoyunda yanıtı merak edilen birçok soru bulunuyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, konut sigortasıyla ilgili sıkça sorulan soruları ve bu soruların yanıtlarını paylaştı.
Generali Sigorta verilerine ve alınan geri bildirimlere göre konut sahipleri ve kiracılar arasında konut sigortasıyla ilgili merak edilen sorular şu şekilde:
Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?
Konut sigortası yaptırmak için illaki ev sahibi olunması gerekmez. İster ev sahibi ister kiracı konut sigortası yaptırarak varlıklarını kolaylıkla ve uygun primler ile güvence altına alabilir.
Konut sigortası poliçeleri neleri kapsar?
Konut sigortaları yangın, yıldırım, infilak, duman, dahili su, terör, fırtına, hırsızlık gibi birçok teminatı bir arada sunar. Ayrıca çilingir hizmeti, su ve elektrik tesisatı hizmetleri, cam hizmetleri gibi birçok asistans teminatı da poliçelere ilave edilmektedir.
Konut sigortası pahalı mı?
Ülkemizde yıllarca birikim yapılarak alınan konutların sigortalanma oranı oldukça düşüktür. Bu durumun en büyük sebebi konut sigortalarının yüksek maliyetli olduğu algısıdır. Oysa ki, çok düşük bir maliyetle konutları güvence altına almak mümkündür.
Konut sigortası depremi de kapsar mı?
Konut sigortası ve deprem sigortası sık sık birbiri ile karıştırılan 2 sigorta türüdür. Deprem sigortası her konut için yaptırılması zorunlu bir sigorta türüdür ve yalnızca depremin oluşturduğu zararları karşılar. Konut sigortası ise ek teminatlar kapsamında depremden kaynaklanan zararları güvence altına alır.
Değerli varlıklar da sigorta teminatına dahil edilebilir mi?
Sigorta bedelleri konut sigortasına ait poliçede belirtilmek kaydı ile antika, tablo, değerli halı vb. değerli varlıklar belirli limitler ile teminat altına alınabilir.
Yorum Yaz