maritbet girişmaritbet
ATO'dan 'ücretsiz konut sigortası' uyarısı

ATO'dan 'ücretsiz konut sigortası' uyarısı

Ankara Ticaret Odası Başkanı Aygün, tüketicileri Türk Telekom'un ev avantaj tarifesi abonelerine hediye ettiği konut sigortası konusunda uyardı

Ankara Ticaret Odası Başkanı Aygün, tüketicileri Türk Telekom'un ev avantaj tarifesi abonelerine hediye ettiği konut sigortası konusunda uyardı.

ATO Başkanı Sinan Aygün'ün yaptığı yazılı açıklamaya göre, tüketicilerden gelen sorular ve tereddütler üzerine ATO Sigortacılık Meslek Komitesi'nin Türk Telekom'un ev avantaj tarifesi abonelerine hediye ettiği konut sigortası konusunu detaylı olarak incelediğini belirterek, komitenin, söz konusu konut sigortasının teminatlarının yetersiz olduğu sonucuna vardığını bildirdi.

Aygün, ücretsiz konut sigortası kapsamında belirlenen teminat bedellerinin "yangın, yıldırım ve infilak" için 5 bin TL, "hırsızlık ve dahili su basması" için 500 TL olduğunu söyledi.

Aygün, şunları kaydetti: "Büyük hasarlar söz konusu olduğunda bu sigorta yetersiz kalır. Komitemizin incelemesine göre Türk Telekom, abonelerine ücretsiz konut sigortası yaparak sigorta poliçesini promosyon haline getiriyor. Bu sınırlı bir poliçedir. Ayrıca teminatları eksiktir. Hasar yaşanması durumunda sigortalı ya eksik hasar alacaktır ya da hiç alamayacaktır. Bu da sigorta sistemine olan güvenin sarsılmasına yol açacaktır." Aygün, tüketicilere konutlarını tam teminat altına alan sigortaları tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

'Deprem sigortasını ihmal etmeyin'

Deprem sigortasının belediye sınırları içindeki konutlar için zorunlu olduğunu ancak pek çok ailenin sigorta yaptırmaktan kaçındığını belirten Aygün, "Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu gerçeğini gözden kaçırmayalım. Depremler büyük can ve mal kaybına neden oluyor. Vatandaşlarımız sonradan pişman olmamak için mutlaka deprem sigortası yaptırmalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz