maritbet girişmaritbet
Finansbank Sompo Japan Sigorta ile hayat dışı sigortacılık alanında anlaşma imzaladı!

Finansbank Sompo Japan Sigorta ile hayat dışı sigortacılık alanında anlaşma imzaladı!

Finansbank, hayat dışı sigortacılık alanında Japonya’nın en büyük 2., dünyanın en büyük 12. sigorta şirketi olan Sompo Japan’in iştiraki olan Sompo Japan Sigorta ile 15 yıllık acentelikanlaşması imzaladı

Finansbank,  hayat dışı sigortacılık alanında Japonya'nın en büyük 2., dünyanın en büyük 12. sigorta şirketi olan Sompo Japan'in iştiraki olan Sompo Japan Sigorta  ile 15 yıllık acentelikanlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Finansbank, Sompo Japan'ın hayat dışı sigorta ürünlerinin satışını gerçekleştirecek. Finansbank, bu anlaşma ile ortak yapılan iş planına bağlı olarak 15 sene süresince toplam 1 milyar TL'yi aşan ek gelir kazanmayı bekliyor.

Finansbank, hayat dışı sigortacılık alanında Japonya'nın en büyük 2., dünyanın en büyük 12. sigorta şirketi olan Sompo Japan'in  iştiraki olan Sompo Japan Sigorta  ile 15 yıllık bir acentelik sözleşmesi yaparakstratejik bir ortaklığa imza attı. 19 Haziran 2012 tarihinde Japonya'nın Tokyo kentinde imzalanan anlaşma ile Finansbank, Sompo Japan Sigorta'nın hayat dışı sigorta ürünlerini 15 yıl boyunca müşterilerine sunacak.

“Anlaşma ile 1 milyar TL'yi aşan ek gelir elde edeceğiz”

Sompo Japan Sigorta ile yapılan anlaşmahakkında konuşan Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO'su Ömer Aras, ortak projelerle gelişmiş piyasalardaki ürün çeşitliliğini Türk piyasası şartları ve müşteri ihtiyaçlarına uygun şekilde müşterilerine sunacaklarını belirtti. Aras,  “İmzaladığımız acentelik anlaşması ile yaklaşık 10 milyon müşterimizeözel çözümler sunarak, sektördeki güçlü konumumuzupekiştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda anlaşma ile ortak yapılan iş planına bağlı olarak 15 yıl boyunca toplamda 1 milyar TL'yi aşan ek gelir yaratacağız” dedi.

“Sigortadaki büyüme potansiyeli yakalanabilir”

Anlaşma ile ilgili konuşan Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise ülkemizde sigorta sektörünü değerlendirerek, “Sigorta, son yıllarda en hızlı büyüyen sektörler arasında yer almasına rağmen gelişmiş ekonomilerle karşılaştırıldığında, prim üretimi sigortanın öneminin Türkiye'de yeterince kavranamadığını gösteriyor. Bu anlamda sigorta bilincinin oluşturulması ve doğru çözümlerin sunulmasında, uluslararası piyasalarda tecrübeli bir iş ortağı ile çalışmanın önemi büyük… BizSompo Japan Sigorta ile uzun süreli bir stratejik işbirliği kurarak, bu piyasada rakiplerimize göre öne çıkabilmek açısından çok önemli bir adım atıyoruz. Sompo Japan Sigorta'nın uluslararası tecrübelerinden faydalanarak uygun ürün gamının ve çözümlerin sunulması ile bu alandaki büyüme potansiyelini yakalayabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

“Pazarda daha gidilecek yol var”

Sompo Japan Sigorta Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Shinobu Arimoto stratejik ortaklık ile ilgili olarak şunları söyledi “Türkiye pazarı, genç ve dinamik nüfusu ile sigorta sektörü için oldukça cazip imkânlar sunuyor. Sigorta üretimindeki yükselen grafik pazarda daha gidilecek yol olduğunun bir göstergesi. Bu pazara girerken vizyonumuzu sigortacılık sektöründe standartları yükseltmek ve sektördeki yeniliklerin öncüsü olmak olarak belirledik. Bu doğrultuda bakış açımızla birebir örtüşen, Türkiye'nin dinamik, yenilikçi ve büyük bankalarından Finansbank ile uzun vadeli bir anlaşma imzalamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sompo Japan Sigorta Hakkında

1888 yılında kurulmuş olan Sompo Japan, Japonya'nın en eski ve lider sigorta şirketlerinden biri olarak tanınıyor. Sompo Japan, dünyanın 4. büyük sigorta pazarı olan Japon sigorta sektörünün en büyük 2. sigorta şirketi olup,  dünya genelinde de elementer sigorta şirketleri arasında 12. sırada yer alıyor. Dünya genelinde ise 5 kıta ve 29 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Sompo Japan'ın Türkiye'deki iştiraki olan Sompo Japan Sigorta teknolojik altyapısı ve kapsamlı ürün yelpazesi ile 4 yıl boyunca üst üste özsermaye karlılığında sektör liderliğini sürdürüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

O banka 40 bin liraya ev satıyor!
  • 04.04.2016 17:30

O banka 40 bin liraya ev satıyor!

Finansbank, sahibi olduğu gayrimenkulleri satışa açtı. Listede 15 bin liraya tar ...

Finansbank’tan kentsel dönüşüme tam destek!
  • 26.10.2015 11:39

Finansbank’tan kentsel dönüşüme tam destek!

Finansbank, Yap-Sat ve kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında şirketlere öne ...

Finansbank'tan Via Properties'e 125 milyon Euro’luk destek
  • 03.06.2014 10:44

Finansbank'tan Via Properties'e 125 milyon Euro’luk destek

Finansbank, Via Properties'in Tuzla’da gerçekleştirdiği Viaport Marin ve diğer p ...

Bayraktar Kardeşler & Finansbank finansman anlaşması imzalayacak
  • 25.04.2014 11:57

Bayraktar Kardeşler & Finansbank finansman anlaşması imzalayacak

Bayraktar Kardeşler Grubu, Finansbank ile finansman anlaşması imzalıyor ...

Finansbank, Kristal Kule’ye 303 milyon euro ödedi
  • 18.03.2014 09:08

Finansbank, Kristal Kule’ye 303 milyon euro ödedi

Bir Soyak Holding iştiraki olan Koru Gayrimenkul’ün 4. Levent’te geliştirdiği Kr ...

Finansbank, Ankara Çankaya'da yeni bir şubesini hizmete açtı
  • 14.10.2013 13:45

Finansbank, Ankara Çankaya'da yeni bir şubesini hizmete açtı

Finansbank, Ankara Çankaya'da yeni bir şubesini hizmete açtı. Finansbank'ın Anka ...