maritbet girişmaritbet
Halk Sigorta’nın 40 milyon TL’lik payları İMKB’de işlem görmeye başladı!

Halk Sigorta’nın 40 milyon TL’lik payları İMKB’de işlem görmeye başladı!

Halk Sigorta’nın 40 milyon liralık sermayesini temsil eden paylar, İMKB Serbest İşlem Platformu’nda işlem görmeye başladı

Halk Sigorta'nın 40 milyon liralık sermayesini temsil eden paylar, İMKB Serbest İşlem Platformu'nda işlem görmeye başladı. Şirketin geçtiğimiz aylarda halka açık olan paylarının İMKB'de işlem görmesi amacıyla SPK'ya yaptığı başvuru olumlu karşılanmıştı. İMKB'de düzenlenen gong töreninde açılış konuşmasını Halk Sigorta şirketinin ana hissedarı Halkbank'ın Genel Müdürü Süleyman Aslan yaptı.

Süleyman Aslan, Halk Sigorta'nın 2005 yılında çoğunluk hisselerini Halkbank'ın satın almasıyla bir Halkbank bağlı ortaklığı konumuna eriştiğini, bu tarihten itibaren sermayesini hızla artırarak sektörün sağlam, güvenilir ve başarılı aktörleri arasında yerini aldığını belirtti. Halkbank'ı kurumsal bir finansal süpermarkete dönüştürmek niyetiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Aslan, “Sigortacılık özelikle yabancıların da sektöre girmesiyle çok ciddi ilgi gören alanların başında geliyor. Halkbank olarak finans sektöründeki rekabette etkin bir şekilde yer alabilmek için faaliyetlerimizi iştiraklerimizin çalışmalarıyla desteklemenin hayati öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde müşterilerimize, tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan, hızlı ve kolay bir şekilde ve avantajlı koşullara giderebilmesi için Halkbank ve iştirakleri olarak kusursuz bir hizmet sunuyoruz” dedi.
Süleyman Aslan, Halk Sigorta'nın İMKB Serbest İşlem Platformu'nda yerini almasının Halkbank ve bağlı ortaklıkları, yatırımcılar ve Türkiye ekonomisi açısından hayırlı olmasını dilediklerini söyledi.
Halk Sigorta Genel Müdürü Bülent Somuncu ise; Halk Sigorta'nın bugün 8 bölge müdürlüğü, 525'i özel, 785'i ise Halkbank şubesi olmak üzere toplam bin 310 acente ve çağrı merkezinden oluşan geniş bir dağıtım ağı ve organizasyon yapısıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. Şirketin 40 milyon TL değerindeki paylarının İMKB'de işlem görmeye başlamasını büyük bir heyecan ve sevinçle karşıladıklarını ifade eden Somuncu, yılın ilk üç ayında sigorta prim hacmini geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 48 oranında artırdıklarını belirtti. Somuncu, şunları söyledi:
“Güçlü sermaye yapımız, satış kanallarımızın yaygınlığı ve Halkbank'ın sektördeki kurumsal imajı ve güvenilirliği sayesinde başarı grafiğimizi her çeyrekte daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz. Şirketimizin 2012 yılı için kendisine koyduğu ciro hedefi 320 milyon TL oldu. Halk Sigorta A.Ş. olarak 54 yıllık birikimimiz, güçlenen istihdam yapımız ve arkamızda “Halk” markasının desteğiyle önümüzdeki dönemde teknik ve mali kârlılığımızı sürdürerek ve banka sigortacılığında payımızı arttırarak büyümeye devam edeceğiz.”
Halk Sigorta payları, açılış gongunu Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın çalmasının ardından İMKB Serbest İşlem Platformu'nda işlem görmeye başladı.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk GYO, halka arz için çalışma yapıyor!
  • 29.05.2012 13:05

Halk GYO, halka arz için çalışma yapıyor!

Halkbank'ın iştiraki Halk Sigorta'nın 40 milyon lira değerindeki payları İMKB Se ...

Halk Sigorta’nın 40 milyon TL’lik payları İMKB’de işlem görmeye başladı!
  • 28.05.2012 12:31

Halk Sigorta’nın 40 milyon TL’lik payları İMKB’de işlem görmeye başladı!

Halk Sigorta’nın 40 milyon liralık sermayesini temsil eden paylar, İMKB Serbest ...