maritbet girişmaritbet
Türkiye'de 3 milyon 500 bin konut sigortalı

Türkiye'de 3 milyon 500 bin konut sigortalı

12 yıl önce 500 bin civarında olan sigortalı konut sayısının Zorunlu Deprem Sigortası ile 3 milyon 500 bine ulaştığını vurguladı

Hazine Müsteşarlığı da 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi'ni unutmadı. Doğal afetlerden kaynaklanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi ve maddi kayıplarının telafi edilmesi yönündeki çalışmaların önemine dikkat çeken Hazine, 12 yıl önce 500 bin civarında olan sigortalı konut sayısının Zorunlu Deprem Sigortası ile 3 milyon 500 bine ulaştığını vurguladı.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara depreminin ekonomik ve sosyal açılardan Türkiye'de büyük yıkımlara yol açtığı anımsatılarak, doğal afetlerden kaynaklanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi ve maddi kayıplarının telafi edilmesi yönündeki çalışmalara tekrar dikkat çekildi. Geçen 12 yıllık süre içinde Türkiye'de, büyük boyutta can ve mal kaybına sebep olan doğal afetlerin olmamasının memnuniyet verici olduğuna işaret eden Hazine, Türkiye'nin aktif bir deprem kuşağında olduğunun, küçük ve orta büyüklükte depremlerin sıklıkla meydana geldiğinin hiç bir zaman unutulmamasını istedi. Hazine, önlemlerin buna göre alınması gerektiğinin altını çizdi.

-“DASK'IN BUGÜNE KADAR Kİ PERFORMANSI MEMNUNİYET VERİCİ”-

Hazine, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu en önemli doğal afet tehlikesi olan depremin konutlara vereceği hasarları tazmin etmek amacıyla Marmara depremi sonrasında uygulamaya konan Zorunlu Deprem Sigortasının ve bu sigorta teminatını sunmak üzere kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) bugüne kadar ki performansı memnuniyet verici olduğunun altını çizdi. Ancak bu uygulamaya toplumun daha fazla sahip çıkması ve konut sahiplerinin sigortasını her yıl yenilemeleri gerektiğine vurgu yaptı.

-ZORUNLU DEPREM SİGORTASI, SİGORTALI KONUT SAYISINI ARTIRDI-

Hazine'nin açıklamasına göre 12 yıl önce 500 bin civarında olan sigortalı konut sayısının Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması sayesinde 3 milyon 500 bine ulaştı. Bu sayının daha da yukarılara çıkarılmasında, sigorta sektörü, eğitim kurumları, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin işbirliği içinde çalışması büyük önem arz etti. Bu bağlamda DASK tarafından bu yıl başlatılan ‘Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' yarışması bu işbirliğinin güzel bir örneğini teşkil etti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz