maritbet girişmaritbet
Acar Plastik kentsel dönüşümden hammadde sağlayacak!

Acar Plastik kentsel dönüşümden hammadde sağlayacak!

Acar Plastik hızla devam eden kentsel dönüşümden hammadde sağlamayı hedefliyor

Türkiye'nin önde gelen PVC firmaları için önemli bir hammadde tedarikçisi konumunda bulunduklarını ve PVC geri dönüşüme yoğunlaştıklarını dile getiren Acar Plastik Genel Müdürü Ahmet Acar, geri dönüştürecekleri atıkları profil üreticilerin üretim esnasında yarattığı fireler, tedarikçi bayilerin yarattığı atıklar ve inşaat hurdaları gibi birçok kaynaktan temin ettiklerini söyledi. Acar, aynı zamanda son yıllarda mobilya sektöründe artan plastik kullanımına bağlı olarak mobilyaların dış kaplamasında kullanılan membran atıklarının da değerlendirildiğini ifade etti. İnşaat sektörü kaynaklı atıkların firma açısından ayrı bir önemi olduğuna değinen Ahmet Acar, “İnşaat sektörü ülkemizde Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin de etkisiyle hızlı bir büyüme trendi içine girmiştir. Önümüzdeki günlerde yıkılması gündemde olan binalardan çıkacak olan PVC hurdalarının bizim için önemli bir hammadde kaynağı olacağını öngörüyoruz” diye konuştu. Bu hurdaların geri dönüştürülmediği takdirde çevre için büyük bir tehdit olacağı iddiasında bulunan Acar, “Acar Plastik olarak bu kaynağın değerlendirilmesi ve ekonomiye yeniden kazandırılması, hem ülkemize sağlayacağı katma değer açısından hem de cari açığın azaltılması yolunda atılacak önemli bir adımdır” dedi.

Fabrika yatırımı kapasiteyi artırdı

Yapılan öngörüler doğrultusunda Zafer Kalkınma Ajansı'ndan alınan hibe desteği ve yatırım teşvik belgesi ile birlikte şirketin Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 25 bin 558 metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı yeni bir fabrika alanı ve stok sahasını da bünyesine kattığını bildiren Ahmet Acar, şöyle devam etti:

“Başlangıçta 30 ton/günlük kırma ve öğütme kapasitesine sahip olan firmamız, bünyesine kattığı yeni makineler ve tecrübeli personeliyle kapasitesini 50 ton/günlük kırma ve öğütme ve ayrıca 6 ton/günlük ekstrüzyon seviyelerine ulaştırmıştır. Ürünlerimiz arasında PVC beyaz mikronize hammadde, PVC renkli mikronize hammadde, PVC beyaz çapak, PVC renkli çapak, plastik köşebent, sera klipsleri, sera çıtaları ve plastik lambri bulunmaktadır.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Acar Plastik kentsel dönüşümden hammadde sağlayacak!
  • 24.05.2013 11:56

Acar Plastik kentsel dönüşümden hammadde sağlayacak!

Acar Plastik hızla devam eden kentsel dönüşümden hammadde sağlamayı hedefliyor ...