maritbet girişmaritbet
AGÜ ve Arçelik üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında buluştu

AGÜ ve Arçelik üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında buluştu

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında somut adımlar atmaya devam ediyor

Bu bağlamda, dayanıklı tüketim malları ve tüketici elektroniği sektörlerinde faaliyet gösteren Arçelik ile üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarına başladı. AGÜ'yü ziyaret eden Arçelik Araştırma ve Geliştirme (ARGE) ekibi, Sümer Kampüsü Gençlik Alanı'nda akademisyenlerle bir araya gelerek AR-GE ve üniversite işbirliği çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ olarak üniversitelerin 3 temel fonksiyonu olan eğitim ve araştırmayı, toplumsal boyutla birleştiren üniversite olmak istediklerini yineledi. “Üniversite-sanayi iş birliği bizim için çok önemli” diyen Sabuncuoğlu, Arçelik AR-GE ekibine, AGÜ'nün vizyon ve misyonunu anlattı. Sabuncuoğlu, üniversite olarak temel misyonlarının üniversite-sanayi iş birliğini sağlamak ve dünya vatandaşı yetiştirmek olduğunu vurguladı. AGÜ'nün misyonunda yer alan eğitim, araştırma ve toplumsal fayda üçgenini kurmak için ARGE'nin çok önemli olduğunu belirten Sabuncuoğlu, AR-GE altyapısı çok güçlü olan bir şirketle yapacakları işbirliğinin ülkeye büyük kazanç sağlayacağını ifade etti. Toplantıya katılan Arçelik AR-GE Direktörü Cem Kural, Mekanik Teknolojileri Yöneticisi Faruk Bayraktar, Malzeme Teknolojiler Yöneticisi Mustafa Sezer ve Sistem Geliştirme Uzmanı Evrim Özgül de Arçelik'in AR-GE ve üniversite sanayi iş birliğine verdikleri önemi dile getirdi.

Arçelik'teki AR-GE çalışmalarını yaptığı sunumla anlatan AR-GE Direktörü Cem Kural, bu çalışmaların Arçelik'in strateji ve büyüme hedeflerine paralel olarak şekillenmekte olduğunu söyledi.

İş birliklerine büyük önem verdiklerini belirten Kural, bilginin öncelikle teknolojiye ve oradan ürüne dönüşmesinin, rekabetin katı olduğu bir ortamda çok değerli olduğunu kaydetti.

Toplantıda Arçelik AR-GE Malzeme Teknolojiler Yöneticisi Mustafa Sezer de “Sanayileşme ve Arçelik” konulu sunum yaparak, AR-GE çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat mühendisliği alanında eğitecek, beyin göçü tersine dönecek
  • 07.08.2014 16:16

İnşaat mühendisliği alanında eğitecek, beyin göçü tersine dönecek

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), yıllar önce yurt dışına giden bilim insanlarını ...

AGÜ ve Arçelik üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında buluştu
  • 21.03.2014 13:42

AGÜ ve Arçelik üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında buluştu

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında somu ...