maritbet girişmaritbet
Akiş Boya 1 milyon dolarlık yatırımla büyüyecek!

Akiş Boya 1 milyon dolarlık yatırımla büyüyecek!

Dünyaca ünlü boya üreticisi Carboline ile yaptığı lisans anlaşmasıyla Türkiye’de endüstri boyaları pazarındaki yerini güçlendiren Akiş Boya, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği yüzde 9’luk büyüme oranını bu yıl yüzde 12’ye çıkaracak

Dünyaca ünlü boya üreticisi Carboline ile yaptığı lisans anlaşmasıyla Türkiye'de endüstri boyaları pazarındaki yerini güçlendiren Akiş Boya, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği yüzde 9'luk büyüme oranını bu yıl yüzde 12'ye çıkaracak. Yılsonuna kadar 1 milyon dolarlık ek bina ve makine yatırımı gerçekleştirmenin planlarını yapan firma, makine sanayi ve çelik konstrüksiyon gibi alanlara yönelik sanayi boyalarındaki iddiasını korurken Carboline ile yangın geciktirici boyalar, tren vagonu boyaları ve petrokimya tesislerine yönelik boyalarda da en çok tercih edilen firmalar arasında yer alıyor.

İyigüllü Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Melih İyigüllü ağır sanayide daha fazla büyümek için Carboline'ın Türkiye'deki üretim ve satışını Akiş Boya bünyesinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Firma ile lisans anlaşması yaptıklarını aktaran İyigüllü,  Türkiye'de 100 milyon doları bulan pazarda söz sahibi olmayı ve Carboline'ın Rusya ve Türk cumhuriyetlerindeki gücünü artırmayı amaçladıklarını söyledi. Carboline'ın yaklaşık 4 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük altıncı boya üreticisi olan RPM Holding bünyesinde yer aldığını hatırlatan İyigüllü, firmanın Amerika'daki nükleer santrallerin yüzde 80'ine boya verdiğini ifade etti.

Endüstriyel yangın geciktiricide iddialı

Melih İyigüllü, endüstriyel yangın geciktiricilerini en iddialı oldukları ürün şeklinde nitelendirerek, bu yıl yangın geciktirici ürüne ağırlık vereceklerini söyledi. İyigüllü, “Bu ürünler yangının gücüne göre 1-4 saat arasında etkisini koruyor. Yangın danışmanları çeliği inceleyerek ne kadar sürelik yangın geciktirici ürüne ihtiyaç duyulacağını belirliyor. Burada amaç, çeliği yıkılma derecesi olan 550 dereceden korumak. Çelik, ısı 550 dereceye geldiği zaman taşıyamamaya başlıyor. Bu üründe boya yanmıyor algısından çok, çeliğin belirlenen süre içerisinde yanmasının engellendiği ifade ediliyor. Bu da, itfaiye gelene kadar yapının yıkılmadan kalmasını sağlıyor” şeklinde bilgi verdi. İyigüllü, jet yangınına dayanıklı boya sağlayan Türkiye'deki iki firmadan biri olduklarının da altını çizdi.

Yüzde 8 ihracat hedefi

Doğru ürünün tercih edilmesi ve doğru tekniklerle uygulanmasının ürün kalitesinde büyük önemi olduğunu ifade eden İyigüllü, bu yıl başlattıkları Korozon Okulu projesine de değindi. İyigüllü, doğru boya seçimi, doğru boya uygulamalar ve tetkik teknikleri konusunda Türkiye'deki pek çok çelik ve taahhüt firmalarına eğitim verdiklerini söyledi. İyigüllü, ihracata yönelik de bir takım stratejik değişikliğe gittiklerinden bahsetti. İyigüllü, bu yıl üretimin yüzde 8'ini ihracata kanalize etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akiş Boya 1 milyon dolarlık yatırımla büyüyecek!
  • 13.06.2013 11:39

Akiş Boya 1 milyon dolarlık yatırımla büyüyecek!

Dünyaca ünlü boya üreticisi Carboline ile yaptığı lisans anlaşmasıyla Türkiye’de ...

Akiş Boya, yangın geciktirici endüstriyel boya üretmeyi başardı!
  • 06.05.2013 08:24

Akiş Boya, yangın geciktirici endüstriyel boya üretmeyi başardı!

Endüstri boyaları pazarında önemli yere sahip olan Akiş Boya, yangın geciktirici ...