Aksa Jeneratör Ticaret Merkezi'ni Hollanda’da açtı
Aksa Jeneratör, Türkiye, ABD ve Çin’deki üretim tesisleri ve 5 kıtadaki yaygın satış ağına bir yenisini ekleyerek Hollanda’da faaliyete geçiyor.
Amerika'dan Asya'ya, Afrika'dan Okyanusya'ya 19 ülkede kendi ofis ve yatırımları ile faaliyet gösteren; Türkiye, Çin ve ABD'deki üretim tesisleri, 173 ülkeye ihracatıyla dünyanın beş büyük jeneratör üreticisinden biri olan Aksa Jeneratör, büyüme planları doğrultusunda Hollanda'da Avrupa'nın en büyük limanına ev sahipliği yapan Rotterdam bölgesinde yeni üretim ve ticaret merkezini açtı.
Enerji verimliliğini odağına alan ve bu kapsamda sektöre yön veren ürünler üreten Aksa Jeneratör, Hollanda tesisinde Avrupa menşeili yenilikçi ve çevreci yeni nesil ürünler ile Batı Avrupa ve ihraç pazarlara odaklanacak. Avrupa pazarında hızla büyüyen veri merkezi, telekomünikasyon ve altyapı pazarlarına hitap etmek isteyen şirket, Hollanda üzerinden Avrupa'daki müşterilerini dinleyerek ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Avrupa'nın sürdürülebilirlik hedefleri paralelinde sektörün dönüşümüne öncelik etmek isteyen Aksa, yenilenebilir enerji kaynaklarının da kullanıldığı, ekonomik, verimli ve çevreye duyarlı bir teknoloji olma özelliğiyle öne çıkan hibrid jeneratör sistemlerini de Avrupa pazarına buradan sunmayı planlıyor.
Rotterdam bölgesinin en önemli şehirlerinden Dordrecht'te bulunan tesis, konumu itibarıyla da stratejik bir önem sahip. Ticaretin hızlı bir şekilde gerçekleştiği ve 180'den fazla milletten insana ev sahipliği yapan bu bölge dünyanın dört bir yanından gelen alıcıların uğrak noktası olduğu üzere ürün sevkiyatı konusunda da önemli lojistik avantajlar sağlayacak.
“2025'e kadar dünyada en büyük ilk 3 üretici şirket arasında olmayı hedefliyoruz”
Global büyüme stratejileri doğrultusunda dev bir adım attıklarını belirten Aksa Jeneratör Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Rıdvan Özer, “Hollanda tesisimizin de faaliyete geçmesi ile 5 kıtada yer alarak 2025 yılına kadar dünyanın 3 büyük jeneratör üreticisinden biri olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bireysel kullanımdan dev projelere uzanan geniş yelpazedeki ürün ve uygulamalarımızla jeneratör pazarında çok kısa bir sürede dünya markası haline geldik. Önümüzdeki dönemde de global ayak izimizi ve pazar payımızı artırma hedeflerimiz doğrultusunda farklı çalışmalarımızı ve yatırım planlarımızı hayat geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Pandemi süresince dev projelere enerji sağladı
Aksa Jeneratör'ün Hollanda'da üretim ve ticaret merkezi haricinde Türkiye, Çin ve ABD'de de üretim tesisleri bulunuyor. Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika'da 19 ofis ve 4 temsilcilikle hizmet veren Aksa Jeneratör, 2019 yılında cirosunun yüzde 70'ini yurt dışı satışlardan elde etti. Türkiye'de İstanbul Yeni Havalimanı projesine 90 MW'lık jeneratör tedarikinin yanında uluslararası alanda Gana Kotoka Havalimanı, Aşkabat Olimpiyat Kompleksi gibi dev projelerde yer alan Aksa Jeneratör, son olarak Okyanusya'nın turizm cenneti Vanuatu Cumhuriyeti'yle 10 MW'lik enerji santrali projesine enerji desteği sağladı. Pandemi sürecinde de büyümeye devam eden şirket Avrupa'da metro, havalimanı, hastane projeleri; Afrika'da telekom, havalimanı ve otel projeleri; Asya Pasifik'te veri merkezi projeleri, Orta Doğu'da üniversite ve hastane projelerinde yer aldı.
Yorum Yaz