maritbet girişmaritbet
Altek Yapı Market, İstanbul ve Ankara’da şubeler açarak büyüyecek!

Altek Yapı Market, İstanbul ve Ankara’da şubeler açarak büyüyecek!

Hacim olarak Türkiye'nin en büyük endüstriyel yapı marketi olan ve 10 milyon dolarlık yatırımla kurulan Altek, 10 bin metrekarelik alanda 100 binin üzerinde ürün çeşidiyle hizmet veriyor

 

Hacim olarak Türkiye'nin en büyük endüstriyel yapı marketi olan ve 10 milyon dolarlık yatırımla kurulan Altek, 10 bin metrekarelik alanda 100 binin üzerinde ürün çeşidiyle  hizmet veriyor.Önümüzdeki dönemde kapasitesini ve üretim çeşitliliğini artırmak için yeni bir fabrika yatırımı yapmayı planlayan Altek Yapı Market, Ankara ve İstanbul'da da aynı büyüklükte şubeler açarak markalaşmayı hedefliyor.

Çelik-yapı, enerji sektörü ve HES  inşaatları yapan firmalar ile KOBİ'lerin hem tüm yapı ürünleri ihtiyaçlarını karşılayan, hem de danışmanlık hizmeti veren Altek Yapı Market, bünyesinde çelik halat sapanı, poliüretan kaplı boru ve blokları, kaldırma aparatları imalatını da yapıyor.  Altek Yapı Market Genel Müdürü Ömer Tekdemir, KOBİDEN okurları için firmanın kuruluş öyküsünü ve hedeflerini anlattı.

Altek Yapı Market nasıl kuruldu?

Altek, 1987 yılında 80 metrekarelik bir dükkânda Tekdemir Ailesi tarafından kuruldu. Hırdavat satışı yaparken hızla büyüyerek 1997'de Altek Makine Sanayii Tic. Ltd. Sti. adı altında şirketleştik. 2000 yılında Adana'nın ticaret merkezlerinden birisi olan Kızılay Caddesi'ne taşınarak bulunduğumuz bölgenin lideri olarak büyümeye devam ettik. 2004 yılında ise yine aynı caddede 3 katlı bir binayı satın aldık ve o bölgedeki mekan olarak en büyük makine firması olduk.  Burası da bize yeterli gelmeyince müşterilerimizin daha rahat gezip dolaşabileceği bir mekan olan Altek Yapı Market'i kurabilmek için 2008 yılında Ceyhan yolu üzerindeki şu an bulunduğumuz arsayı satın aldık. İnşaatına da 2010'da başladık ve 2 sene inşaatı sürdü. Şu an kapalı alanı 10 bin metrekare olan Türkiye'nin en büyük endüstriyel yapı marketiyiz. Bu konseptte Türkiye'de küçük ölçekte faaliyet gösteren firmalar olmasına rağmen, bu hacimde başka bir firma yok. Hem Adana, hem bölge için istihdam yaratılması ve profesyonel yapı ürünlerini bir arada bulabilmek için çok önemli bir yatırım. Çevre illerden gelen müşterilerimizle sektörde de hareketlilik yaratacağımızı düşünüyoruz. Yakın zamanda istihdamımızı da 100'ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Mimari olarak da ender yapılardan biri olan Altek Yapı Market, hem iç hem dış dizayn olarak klasik bir alışveriş merkezinden çok farklı. Altek Yapı Market'i kurmak için 10 milyon TL'lik bir yatırım yaptık. 24 yıllık deneyim, müşterilerimizle kurulan güçlü ilişkiler, güven ve bilgi ile yükselen Altek Endüstriyel Yapı Market, bilinen yapı market formlarından farklı olarak bireysel ve kurumsal müşterilerinin endüstriyel yapı ürünleri ihtiyaçlarını, satış sonrası hizmetler ve müşteri hizmetleriyle destekleyerek sunuyor.

Ürün yelpazenizden bahsedebilir misiniz?

Biz ağırlıklı olarak profesyonel endüstriyel yapı sektörüne hizmet sunuyoruz. Ürün yelpazemiz çok geniş. Yaklaşık olarak 100 binin üzerinde çeşidimiz var. Bunların içerisinde hırdavat grupları, elektrikli ve mekanik el aletleri, iş güvenliği malzemeleri, yapı kimyasalları, endüstriyel yapı malzeme ve makineleri, kaldırma ekipmanları, inşaat sektörünün bütün malzeme grupları, çemberleme-bağlama malzemeleri, ofis-kırtasiye gibi ürünlerimiz var. İnşaat sektörü ağırlıklı olmak üzere demir-çelik, hidroelektrik ve termik santraller ve her türlü fabrikaya hizmet veriyoruz. Bünyemizde iş dünyasının A'dan Z'ye ihtiyaç duyabileceği bütün malzemeler mevcut. Satışlarımızı hem toptan, hem de perakende olarak gerçekleştiriyoruz. Ürün gruplarımızda genellikle ithal ürün yerine yerli ürün gruplarını tercih ediyoruz. İthal ürünlerde ise en kaliteli ürünleri alıyoruz. Ancak piyasada eş değeri varsa yerli olanı tercih ediyoruz.

Satış sonrası ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Müşterilerimizin özel durum ve sorunlarına yönelik yerinde incelemeler yapılması yoluyla kurum ihtiyaçlarını ortaya koyan raporlar oluşturuyoruz. Satışı yapılan tüm ürünlerde kullanım ve ihtiyaca uygun çözüm, danışmanlık ve destek sunuyoruz. Uzun vadeli, sürekli veya müşterilerimizin belirleyecekleri aralıklarla düzenli sipariş, teslimat ve kurulum desteği veriyoruz. Müşterilerimizin Türkiye'nin en büyük endüstriyel yapı marketinde ürünleri inceleme, deneme, ürünler hakkındaki ayrıntıları ve fırsatları keşfetme imkanı var. Yeni ürün ve fırsat bilgilendirme sistemimiz sayesinde müşterilerimizin daha avantajlı alışveriş yapmasını sağlıyoruz. Altek bünyesindeki kurumsal müşteri danışmanı sistemimizle de müşterilerimizin kendi danışmanlarına istedikleri zaman ulaşabilme imkanı sağlamaktayız. Ayrıca müşterilerimiz acil teslimat ve rutin/düzenli teslimat opsiyonları arasından seçim yapabiliyor.

Bu yıl ki hedeflerinizden de bahseder misiniz?

Perakende sektöründe çok az faaliyet gösteriyorduk. Bu yıl perakendeye ağırlık vereceğiz. Perakendedeki potansiyelimizle özellikle KOBİ'leri hedefliyoruz. KOBİ'ler, mağazamızda ihtiyacı olan bütün ürünleri bir arada bulabilecekler. Ayrıca servis hizmeti de veriyoruz. Bu yıl mevcut müşteri potansiyelimizi artırabilmek için girişimlerimiz olacak. Bu yıl yüzde 100'lük bir büyüme bekliyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni yatırımınız olacak mı?

Altek Yapı Market'in farklı illerde şubelerini açmayı planlıyoruz. Türkiye'de bu alanda şubeleşerek büyümek istiyoruz. İlk hedefimiz yine aynı büyüklükte bir mağazayı Ankara'da açmak. Daha sonra İstanbul olacak. Endüstriyel yapı sektöründe Türkiye'de lider olmak istiyoruz. Bazı ürünlerde orta ölçekli olarak üretim de yapıyoruz. Özellikle kaldırma ekipmanları alanında çelik halat sapanı üretimimiz var. Aynı zamanda mermer ve ona benzer taş yapıların ve boruların kaldırmasında kullanılan kapma grubunu da üretiyoruz. Hedefimiz üretim kapasitemizi ve çeşidimizi daha da artırmak olacak. Yakın zamanda bir fabrika yatırımı yapmayı da planlıyoruz. Ürettiğimiz ürünlerde fabrika yatırımıyla seri üretime geçmek itiyoruz.

Yurtdışına ürün gönderiyor musunuz?

Özellikle Irak'a ve Arap ülkelerine çok fazla ürün gönderdik. Yakın zamanda da ihracata yeniden başlamayı düşünüyoruz. Hedef pazarımız ise Ortadoğu olacak.

Müşteriye özel tasarlanmış ürün ve hizmet çözümleri sunuyoruz

Altek Endüstriyel Yapı Market olarak müşteri ilişkilerini, faaliyetleri kolaylaştırıcı bir unsur ya da popüler ve güncel bir yaklaşım olduğu için değil, iş ahlakımızın ve çalışkanlığımızın temel değeri olduğu için önemsediklerini ifade eden  Altek Yapı Market Genel Müdürü Ömer Tekdemir, şunları kaydetti:

"Müşterilerimizle olan ilişkilerimizin, aile ilişkileri kadar samimi, profesyonel hayata uygun biçimde ilkeli ve kurallı, güven veren ve tüm müşterilerimizin en az bizim kadar kazandığı bir yapıda olması için çalışıyoruz. Bunun için müşteriye özel olarak görevlendirilmiş, ürün ve hizmet uzmanlıkları olan eğitimli ve dinamik müşteri temsilcilerimizle her noktaya ulaşabiliyoruz. Standart ürün paketleri ve hizmet paketleri sunmanın çok ötesinde müşteriye özel tasarlanmış ürün ve hizmet çözümleri sunuyoruz. Aktif danışma hatlarımızı ve kurumumuzda müşterilerimizin sorun ve ihtiyaçlarına acil çözümler üretebilecek profesyonel kurumsal danışmanlarımızla müşterilerimize bir telefon kadar yakınız. İhtiyacın tespiti ile başlayan ancak mal teslimi ile bitmeyen sürekli müşteri destek sistemimizle müşterilerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz."

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altek Yapı Market, İstanbul ve Ankara’da şubeler açarak büyüyecek!
  • 12.02.2013 11:26

Altek Yapı Market, İstanbul ve Ankara’da şubeler açarak büyüyecek!

Hacim olarak Türkiye'nin en büyük endüstriyel yapı marketi olan ve 10 milyon dol ...