Anadolubank, 2015 yılında şube sayısını 150'ye çıkaracak!
Anadolubank, üç yıl içerisinde kademeli olarak şube sayısını 150’ye çıkartırken, istihdam sayısını da bin 952’den 3 bine ulaştıracak
Anadolubank, üç yıl içerisinde kademeli olarak şube sayısını 150'ye çıkartırken, istihdam sayısını da bin 952'den 3 bine ulaştıracak. Üç yıllık büyüme hedefi için 150 milyon TL bütçe ayıran banka, 2015 sonu itibariyle aktif büyümede 15 milyar TL, kredilerde 10.5 milyar TL büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.
Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, bankanın büyüme kararının açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, bankanın büyüme hedeflerini anlattı.
Türkiye'de yabancıların halen yatırım yapmaya devam ettiğine dikkati çeken Günay, yabancıların piyasaya girerken de çıkarken de milyar dolarlık hareketleri rahatlıkla yapabildiğini, çok daha büyük hacimli alım-satımı döviz piyasasında ve bono piyasasında da gerçekleştirebildiğini, böyle bakıldığında Türkiye'nin gözde ülkelerden biri olmaya devam edeceğini söyledi
‘Ortakla büyüme yok'
Günay, bankanın büyüme sürecini üç yıla yaydığını, 2015 yılına kadar hali hazırdaki 91 şube sayısını 150'ye, bin 952 kişilik istihdam sayısını ise 3 bine ulaştıracaklarını açıkladı. Günay, "Bu yılı 100-101 şube ile tamamlamayı düşünüyoruz. 2013'te 115, 2014'te 130 ve 2015'te ise 150 şubeye çıkmayı planlıyoruz. Buna bağlı olarak istihdam sayımız da artacak. Şu anda bin 952 çalışanımız var. 2015 yılında bu sayıyı da 3 bine çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.
Şüpheli alacaklarda yüzde 2.46'lık oranla sektörün en düşük oranına sahip olduklarını açıklayan Günay, 2012 ilk yarı sonuçlarına göre bankanın aktif büyüklüğünün 7.8 milyar TL olduğunu, özkaynaklarının 1 milyar 5 milyon TL seviyesinin üzerine çıktığını, net karın 104 milyon TL'ye ulaştığını, sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 17.09 ile piyasa ortalamasının üzerinde olduğunu bildirdi.
Günay, ölçek ekonomisinden faydalanmak istediklerini belirterek, "Türkiye'de bugün 150 şubeli bir banka, orta ölçekli bir banka aslında. Biz de tamamen ölçek ekonomisinden faydalanmak istiyoruz" dedi. Günay, "Bu büyümede sermayedarın bir ortakla büyüme planı da var mı?" şeklindeki bir soru üzerine, "Geçmişte olmamıştı, bugün içinde böyle bir şey yok açıkçası" diye yanıtladı.
‘Şüpheli alacaklar oranı artabilir'
Türk bankacılık sektöründe ise 2012 yılı sonu ve 2013 yılının ilk 6 ayında şüpheli alacak oranında bir artış yaşanmasının mümkün olabileceği uyarısında bulunan Gökhan Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de "Büyüme yüzde 4'ün altında kalabilir" açıklamasında bulunduğunu hatırlattı. Bu ortamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın da hem enflasyonu, hem ekonomik büyümeyi göz ardı etmemek zorunda olduğunu belirten Günay, bu yılsonunda Merkez Bankası'nın hedeflerine yaklaşacağını düşündüğünü, büyümenin de önümüzdeki dönemde olabileceğini söyledi.
Milliyet
Yorum Yaz