Armada Duvar Kağıdı 2014 yılı sonuna kadar 50 ülkeye ihracat hedefliyor!
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) geçen yıl duvar kâğıdı üretimine başladıklarını anlatan Armada Duvar Kâğıdı Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık, öncelikli hedeflerinin duvar kâğıdı ithalatının önüne geçmek, ardından da ihracatlarını artırmak olduğunu söyledi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) geçen yıl duvar kâğıdı üretimine başladıklarını anlatan Armada Duvar Kâğıdı Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık, öncelikli hedeflerinin duvar kâğıdı ithalatının önüne geçmek, ardından da ihracatlarını artırmak olduğunu söyledi. Mevcut durumda 11 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Işık, 2014 yılı sonuna kadar başta Avrupa olmak üzere, Ortadoğu ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nu da içine alan 50 ülkeye ihracat hedeflediklerini açıkladı. İç piyasada da seçkin bir bayi ağı oluşturduklarına dikkat çeken Işık, hedeflerinin yılsonuna kadar yurtiçinde yüzde 30'luk pazar payı oluşturmak olduğunu dile getirdi.
MTOSB'de 10 bini kapalı toplam 18 bin metrekare alanda son teknoloji makinelerle üretim yaptıklarını anlatan Seyfetullah Işık, aylık 1 milyon metre üretim kapasitesine sahip olduklarını ve çalışmalarını 70'e yakın personel ile sürdürdüklerini ifade etti. Decowall markası ile vinyl ve tekstil tabanlı 250'yi aşkın desende duvar kâğıtları ile piyasada olduklarını kaydeden Işık, bu rakamı 2014 yılı sonuna kadar 500'e çıkarma hedefinde olduklarını vurguladı.
“Sağlıklı yaşam için su bazlı boyalar kullanıyoruz”
İnsan ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Seyfetullah Işık, Decowall markasıyla yaptıkları üretimde son teknoloji makineler ile su bazlı boyaları kullandıklarını anlattı. Kalite kontrol uzmanları gözetiminde çalıştıklarına dikkat çeken Işık, insan sağlığına önem veren çevreci teknoloji sayesinde üretilirken de kullanılırken de sağlıklı, duvarların nefes almasına izin veren, temizliği kolay, yaşam alanlarını olabildiğince canlandıran 10 yıl ömürlü duvar kâğıtları ürettiklerini bildirdi.
Fabrikayı kurarken coting (vinyl kaplama makinesi) yatırımı gerçekleştirdiklerine de değinen Işık, “Bu makine Türkiye'de ilk kez kuruldu. Bu yatırımla duvar kâğıdı üretiminde dünyanın en son ve hızlı teknolojisine sahip oluyoruz. Kâğıt tabanlı vinyl ve tekstil tabanlı duvar kâğıtları üretebiliyoruz” ifadesini kullandı.
Yurtdışında eğitim almış profesyonel bir ekiple hizmet verdiklerini vurgulayan Işık, çok ciddi bir altyapı hazırladıklarını, özellikle bu sektörde öne çıkan İtalya, Almanya ve Belçika'da araştırmalar yaptıklarını kaydetti. Tasarımlarının şirket bünyesinde üç kişilik bir ekiple oluştuğunu aktaran Işık, İtalyan, Belçikalı ve Alman tasarımcılarla ortak çalışmalar yaptıklarına değindi.
“2 milyon TL'yi aşkın çevre yatırımı yaptık”
Duvar kâğıdı üretiminin zahmetli bir iş olduğunu, renk ve desen konusunda çok ciddi çalışılması, teknoloji transferi yapılması gerektiğini bildiren Seyfetullah Işık, üretilen ürünün kalitesi kadar ürünün insan ve çevre sağlığına da zarar vermemesini de göz önünde bulundurduklarını vurguladı. Bu nedenle 2 milyon TL'nin üzerinde çevre yatırımı gerçekleştirdiklerini açıklayan Işık, “Yaptığımız çevre yatırımıyla bu alandaki en son teknolojiye sahip Baca Arıtma Sistemi'ni (RTO) kurup, çıkan havayı 700 derecede yakıp dışarı veriyoruz çünkü insan sağlığı bizim için en önemli unsurların başında geliyor” diye konuştu.
Yaptıkları yatırımlar ve çalışmaları sonunda yurt içinde ve dışında istikrarlı şekilde büyüdüklerine değinen Işık, geçen yıl Almanya, Irak, İran, Dubai fuarlarına katılarak yurtdışındaki etkinliklerini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Avrupa'dan ithal edilen en kaliteli duvar kâğıtlarının kalitesinde üretim yapacaklarını açıklayan Işık, fiyatlarının ise Avrupa ürününe oranla yüzde 50 daha uygun olacağına değindi. Işık, “Bu nedenle ürünümüzün yurtiçinde tercih edileceğine, yurtdışında da rekabetçi olabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Sektöre ilişkin değerlendirme de yapan Seyfetullah Işık, şunları söyledi: “Türkiye'ye Uzakdoğu ülkelerinden kalitesiz, insan sağlığını tehdit eden birçoğunun boyasında solvent içeren kâğıtlar ithal edilmekte. Ayrıca Avrupa'dan seri sonu ya da defolu duvar kâğıtları ucuz fiyatlarla getirilmekte ve tüm bu gelişmeler Türkiye'nin atık duvar kâğıtlarına dönüşmesine neden olmakta. Yetkililerimizin bu durumun önüne geçmesini ve en yakın zamanda da çözüm bulmalarını umuyorum.”
Kobiden
Yorum Yaz