maritbet girişmaritbet
Arsa Mühendislik, Kuzey Irak’ta yeni bir tesis kuracak!

Arsa Mühendislik, Kuzey Irak’ta yeni bir tesis kuracak!

Önümüzdeki yıl için yeni yatırım planları doğrultusunda altyapı çalışmalarına başlayan Arsa Mühendislik, iç pazardaki müşteri portföyünü de genişletirken ihracatta da yeni pazar arayışını sürdürüyor

 

Önümüzdeki yıl için yeni yatırım planları doğrultusunda altyapı çalışmalarına başlayan Arsa Mühendislik, iç pazardaki müşteri portföyünü de genişletirken ihracatta da yeni pazar arayışını sürdürüyor. Otomatik kapı ve kepenk sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 1994 yılında kurulduklarını belirten Arsa Otomatik Kapı ve Kepenk Sistemleri Satış ve Uygulama Sorumlusu Yağmur Tonguş, Gebze'de 500 metrekare kapalı alana sahip olan tesislerinde 27 kişilik ekipleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Tesislerinin haricinde Gebze, İstanbul ve Silopi'de de ofislerinin bulunduğunu dile getiren Tonguş, bu yıl içinde Kuzey Irak'ta tesis açacaklarını bildirdi. Tonguş, “Kuzey Irak yeniden yapılanma sürecinde olduğu için özellikle bu bölgeyi tercih ettik. Tesisimizin altyapı çalışmaları tamamlandı. 2013'ün ilk aylarında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Tesisimizde galvaniz sacdan oluşan ürünlere esas boyama operasyonu yaparak montaja hazır hale getirecek. Tamamen otomatik kapı sistemleri üzerine yoğunlaşarak hizmet vereceğiz. Hedefimizde bu bölgede yeni açılacak olan mağaza ve işyerleri var” dedi.

Kuzey Irak'ın haricinde Azerbaycan, Bosna-Hersek, Avusturya, Kuzey Afrika ve Serbest Bölgelerin de ihracat pazarları arasında olduğunu aktaran Tonguş, önümüzdeki yıl yurtdışında yeni pazarlar arayışına devam edeceklerini ve iç pazardaki müşteri portföylerini genişletmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bu doğrultuda çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Tonguş, “Özellikle bu yılın ilk yarısındaki hareketliliğin önümüzdeki yılda da devam edeceğini tahmin ediyoruz. 2013'ün ve gelecek yılların bu yıla ve her geçen yıla göre daha istikrarlı olacağını ve bunun da ilk üç aylık dönemden sonra daha net görülebileceğini düşünüyoruz ” dedi.

“Üretimin %15'ini ihracata ayırıyoruz”

Ürün gamları arasında otopark sistemlerinde kullanılan bariyerli kapılar ile garaj kapıları, fotoselli kapılar, fabrika, depo ve bahçe kapıları ile mağaza ve işyeri kepenklerinin yer aldığını ifade eden Yağmur Tonguş, alışveriş merkezleri, toplu konutlar, sanayi kuruluşları gibi yerlere yönelik çalıştıklarını bildirdi. Müşterilerinden gelen siparişler doğrultusunda çalıştıklarını ve ayda ortalama 15 ile 20 ton arası sac işleyerek yaklaşık 75 kapı üretebildiklerini dile getiren Tonguş, üretimlerinin yüzde 15'lik kısmını ihracata ayırdıklarını vurguladı. İç pazarda ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi'ne yönelik çalıştıklarını fakat yurt genelindeki müşterilerinden gelen talepleri de karşılayabildiklerini ileten Tonguş, Silopi'deki ofisleriyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde müşterilerine daha yakın olduklarını söyledi.

2011 yılındaki hedeflerini gerçekleştirdiklerini ve bu yılki hedeflerine de ulaştıklarını ifade eden Yağmur Tonguş, önümüzdeki yılda müşteri portföylerinin de artmasıyla büyümelerinin süreceğini tahmin ettiklerini söyledi. Firma olarak Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve bu alanda maliyeti aşağıya çekmek ve mevcut ürünlerini daha da geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tonguş, “Ar-Ge faaliyetleri doğrultusunda en dayanıklı ve düşük maliyetli kapıyı elde etmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında mevcut ürün gamımızdaki ürünleri geliştirme çalışmaları içinde bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arsa Mühendislik, Kuzey Irak’ta yeni bir tesis kuracak!
  • 20.11.2012 11:10

Arsa Mühendislik, Kuzey Irak’ta yeni bir tesis kuracak!

Önümüzdeki yıl için yeni yatırım planları doğrultusunda altyapı çalışmalarına ba ...