maritbet girişmaritbet
Artepe Mobilya, Ar-Ge çalışmalarına yöneldi!

Artepe Mobilya, Ar-Ge çalışmalarına yöneldi!

Artepe Mobilya, Ar-Ge çalışmalarına yılda 20 bin TL ayırıyor

 

Samsun'da bebek ve aile sağlığı için AB standartlarında  üretim gerçekleştiren Artepe Mobilya, Ar-Ge çalışmalarına yılda 20 bin TL ayırıyor. Sağlık standartlarında mobilya imalat sistemi projesi geliştiren ve 40 çeşit ürün gamına sahip olan Artepe Mobilya, sadece bebek odası takımlarında 500 bin TL ciroya sahip.
 
Samsun'da kardeşi Ali Özen ile 1974 yılında bir imalathanede ticaret hayatlarına başladıklarını ve 1988 yılında da Mustafa Özen ve oğulları olarak  Artepe Mobilya ve Dekorasyon firmasını kurduklarını  anlatan Artepe Mobilya Genel Müdürü Mustafa Özen, 2 bin metrekaresi kapalı, bin metrekaresi açık olmak üzere 3 bin metrekare üretim tesisleri bulunduğunu belirtti.
 
Özen, son teknoloji kesim, şekillendirme ve boya kaplama üniteleri ile bölgede tek sayılabilecek bir tesise sahip olduklarını ve 10 kişiye istihdam sağladıklarını vurguladı.
 
Kendilerini sürekli geliştirdiklerini ve Ar-Ge çalışmalarına  yıllık 20 bin TL ayırdıklarını belirten Özen, bu çalışmaları özellikle bebek odası takımları için yürüttüklerini bildirdi.
 
Mustafa Özen, yılda bin takım bebek odası mobilyası ürettiklerini belirterek,  "Modellerimiz hem kullanışlı, hem de bebek ve aile sağlığı için AB standartlarında üretim gerçekleştiriyoruz. Bebek odası takımlarımız ciromuzda yaklaşık 500 bin TL gibi önemli bir paya sahip. Samsun'da bulunan 800 metrekarelik showroomumuzda da diğer üretimlerimize göre bebek odası takımlarımız daha ağırlıklı" şeklinde konuştu.
 
40 çeşit üretim
 
Üretimlerinde formaldehit oranlarının E1 normlarına uygun mdf ve ahşap panelleri kullanarak gerçekleştirdiklerini ve bu panellere yuvarlak hat ve dizayn özelliği verip kurşun ve solvent oranı düşük boya grubu ile kaplayarak yeni bir imalat sistemi geliştirdiklerini anlatan Özen, sağlık standartlarında mobilya imalat sistemi projesini yalnızca bebek grubu mobilyalarda değil, ana sınıfı, kreş, otel, ofis, banka, hastane, kafe ve site gibi toplu yaşam alanlarında da uyguladıklarını anlattı.
 
Özen, ağırlıklı olarak beşikler, bebek odaları, çocuk odaları ve genç odalarından oluşan 40 çeşit ürün gamına sahip olduklarını belirterek, proje bazlı da üretim yaptıklarını söyledi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artepe Mobilya, Ar-Ge çalışmalarına yöneldi!
  • 13.01.2013 12:48

Artepe Mobilya, Ar-Ge çalışmalarına yöneldi!

Artepe Mobilya, Ar-Ge çalışmalarına yılda 20 bin TL ayırıyor ...