maritbet girişmaritbet
Assos Antik Mermer 2012’de 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Assos Antik Mermer 2012’de 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Assos Antik Mermer, 2012 yılında, başta Kanada, Avustralya ve Güney Kore olmak üzere ticaret ivmesini artırarak 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

 

Assos Antik Mermer, 2012 yılında, başta Kanada, Avustralya ve Güney Kore olmak üzere ticaret ivmesini artırarak 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren Assos Antik Mermer, 2012 yılında, başta Kanada, Avustralya ve Güney Kore olmak üzere ticaret ivmesini artırarak 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Firmanın, 2004 yılında 8 ortağın iştiraki ile kurulduğunu belirten  Assos Antik Mermer Genel Müdürü Adnan Çelebi, 3 bin metrekaresi kapalı toplam 5 bin metrekarelik alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

İthalat yapmadan yüzde 100 ihracat yaparak çalıştıklarını ifade eden Çelebi, şöyle devam etti:  “Hammaddeyi 1x1 santimetrekare ölçüsünde kesip, 3 bine yakın model ve 50 renk seçeneği ile hizmet veriyoruz. Kanada, Avustralya, Güney Kore, Amerika, Belçika ve Fransa gibi ülkelerle iş yapıyoruz. 2012 yılı sonunda yaklaşık 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Ayrıca yaklaşık 250 bin dolar civarı yatırım yaptık. Yıllık üretim kapasitemizi 400 bin metrekareden 450 bin metrekareye yükselttik. 2013 yılı için şu anda bir yatırım söz konusu değil. Kalitemizi artırarak pazar ağımızı genişletmeyi planlıyoruz. Artık ucuz pazardan çıkıp daha pahalı ürünlerin satılabileceği pazarlara yönelmek öncelikli hedefimiz olacaktır. Yeni ihracat pazarlarımız arasına dahil etmeyi düşündüğümüz ülkeler arasında Rusya, Ukrayna, Çin, Afrika ülkeleri ve İskandinav ülkeleri yer almaktadır.”

Yaz sezonunda işçilerin fabrikaya gelmeden de dizgi yapabildiğini ve taşeron firmalar haricinde 150 personelin istihdam edildiğini söyleyen Adnan Çelebi, sektörün sorunlarına da değinerek, “Sektörde özel teşviklerin olması gerekiyor. Bizim gibi ebatlı mermer alıp işleyenler zarar görüyor. Blok satanlar da işleyip satmaya başlamalılar. Kâr dengesini teşvik sistemi ile dengelemek gerekiyor” dedi. Yatırımları ile ilgili de bilgi veren Çelebi, Savaştepe yolunda 100 hektarlık mermer sahası kiraladıklarını ve karot çalışmalarının olumlu gitmesi durumunda gri renkte mermer çıkartacaklarını sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Assos Antik Mermer 2012’de 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi!
  • 28.01.2013 12:05

Assos Antik Mermer 2012’de 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Assos Antik Mermer, 2012 yılında, başta Kanada, Avustralya ve Güney Kore olmak ü ...