Aşuroğulları Manisa’da depolama tesisi kuracak!
Katı ve sıvı atıkların ara depolamasını yapan Aşuroğulları, bu yıl yeni yatırımlarını hayata geçirerek sektördeki konumunu güçlendirmek istiyor
Katı ve sıvı atıkların ara depolamasını yapan Aşuroğulları, bu yıl yeni yatırımlarını hayata geçirerek sektördeki konumunu güçlendirmek istiyor.
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın uygun gördüğü katı ve sıvı atıkları toplayıp ara depolamasını yapan Aşuroğulları, 800 bin TL'ye Manisa'da yaptığı ara depolama tesisinin ardından yine aynı ilde 2 milyon TL'lik ara depolama tesisi için yatırım yapmaya hazırlanıyor. Katı ve sıvı atıkların ara depolamasını yapan Aşuroğulları, bu yıl yeni yatırımlarını hayata geçirerek sektördeki konumunu güçlendirmek istiyor.
2011'in kendileri için yatırım yılı olacağını söyleyen Aşuroğulları şirket ortaklarından Fatih Kaba, geçtiğimiz yılın ikinci döneminde Manisa'nın Muradiye İlçesi'nde 800 bin TL'lik ara depolama tesisi kurduk. Yine aynı ilçede yaklaşık 2 milyon TL'lik ara depolama tesisi kuracağız. Şu anda lisans aşamasında. 2 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 5 bin metrekarelik bir alanda tehlikeli atıkları depolayacağız” diye konuştu.
Manisa'da bertaraf ve ara depolama tesislerinin çok az olması nedeniyle yeni yatırımlarını aynı bölgeye yaptıklarını açıklayan Kaba, bölgenin bu tür depolama tesislerine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kaba, “İhtiyacın olması nedeniyle Güneydoğu'ya da yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Fatih Kaba, sıvı ve katı atıkların toplama işlerini firma olarak kendi araçlarıyla yaptıklarını belirtti. Sekiz adet araçlarının olduğuna dikkat çeken Kaba, “Geçtiğimiz ay 650 bin TL'lik üç araç yatırımı daha yaptık. Her türlü sektörün atığını toplayıp Çevre ve Orman Bakanlığı'nın lisans vermiş olduğu çimento fabrikalarına nakliyesini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Denetimlerin yetersiz olduğunu söyleyen Fatih Kaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Denetimler artmalı. Sanayici hâlâ atığını satma peşinde veya ücret ödememek için çevreye atarak çevreyi yok ediyor. Denetimler daha sık yapılmalı. Atıkların bertaraf edilmesi cazip hale getirilmeli. Yoksa gelecek kuşağa bir avuç toprak bile bırakamayacağız.”
Dünya
Yorum Yaz