maritbet girişmaritbet
Asya Motor G. Koreli da elim için Nazilli'de üretim yapacak!

Asya Motor G. Koreli da elim için Nazilli'de üretim yapacak!

Yerli ve yabancı 30'a yakın oyuncunun yer aldığı Türkiye motosiklet pazarında birkaç yıldır fiyatı yüksek ürünlerin satışları yükseliyor. Türkiye pazarına Asya Motor ile işbirliği yaparak giriş yapan Daelim ile distribütörlük olarak başlayan işbirliğinin, 2013 yılından itibaren ortak üretimle devam edeceği açıklandı

 

Yerli ve yabancı 30'a yakın oyuncunun yer aldığı Türkiye motosiklet pazarında birkaç yıldır fiyatı yüksek ürünlerin satışları yükseliyor. Türkiye pazarına Asya Motor ile işbirliği yaparak giriş yapan Daelim ile distribütörlük olarak başlayan işbirliğinin, 2013 yılından itibaren ortak üretimle devam edeceği açıklandı. Asya Motor motosiklet üretiminin yanısıra Nazilli'deki fabrikasında ATV üretim hazırlıklarına başladı.
 
Asya Motor'un sahibi Soysal Ailesi uluslararası yatırım danışmanlığı, inşaat ve gayrimenkul sahalarında faaliyet gösteriyor. Şirketin körfez ülkeleri ve Hong Kong'da da şubeleri bulunuyor. Motosiklet sektörüne 2006'da Asya Motor'u satın alarak başlayan aile, Nazilli'deki fabrikayı 100 bin adetlik kapasiteye taşıdı. Bu yıl yaklaşık 35 bin adet üretim yapacak Asya Motor, 180'i fabrikada olmak üzere bayi ve servis ağı ile birlikte 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor.
 
Koreli Daelim Türkiye'de
 
Sektörün en eski oyuncularından Asya Motor, 2011 yılı sonunda Pumarex markasını bünyesine dahil etmiş sonrasında ATV ve motosiklette iki yeni yatırım açıklamıştı. 2012 yılı başında Güney Koreli Daelim'in Türkiye distribütörlüğünü alan firma, tüm bayilerinde Mayıs ayından itibaren Daelim ürünlerin satışlarına başladı. Avrupa'da üretim hatası en az olarak bilinen markalardan biri olan Güney Koreli firma, 1970 yılından bu yana motosiklet üretiyor. 50 cc'den 250 cc'ye kadar motosiklet ve scooter üreten firma, 90 ülkeye ihracat yapıyor. 2013 yılında 2 modeli Türkiye'de üretilmeye başlanacak Daelim'in en yüksek pazar payına sahip olduğu ülkeler İspanya ve İngiltere. Daelim Güney Kore pazarının da yüzde 65'ine hakim.
 
ATV için de hazır
 
Türkiye genelinde 250 bayi ve 400 servis noktasına sahip Asya Motor, bu yıl ATV üretiminin hazırlıklarına da başladı. Türkiye'de ATV pazarının genişlemesi ile yerli üretime geçme kararı alan Asya Motor, 2012 sonunda üretime başlayacak. Firmanın 2013 yılı üretim planı 3.500 adet olarak açıklandı. Asya Motor Yönetim Kurulu Başkam Uysal Soysal, Türkiye'de motosiklet ve ATV pazarının henüz gelişme aşamasında olduğunu, yerli üretim ve yan sanayiyi geliştirmek istediklerini söyledi.
 
Soysal, 100 bin adetlik üretim kapasitesine sahip fabrikada scooter ve motosikletle birlikte 150 ve 250 cc motor hacimli ATV'ler de üreteceklerini söyledi. Asya Motor ayrıca çocuklar için mini ATV'ler de üretecek. ATV üretim kararını destekleyen unsurlardan biri de ATV'ye uygulanan motorlu araçlar vergisinin düşürülmüş olması. 2012 Nisan ayına kadar trafiğe çıkan bir ATV aracın 6 aylık vergisi 420 TL iken, bu miktar şimdi 45 TL'ye düşürülmüş durumda.
 
Dışa bağımlılık azalıyor
 
2006'da Asya Motor'u satın alarak sektöre adım attıklarını belirten Uysal Soysal, şunları söyledi: "Asya Motor olarak her geçen gün dışa bağımlılığı azaltarak üretimde yerliliği yükseltiyoruz. Bu politikanın kamu tarafından desteklenmesini ve otomotivdeki gibi yerli sanayinin teşvik edilmesini bekliyoruz. 4 tekerlekli motosiklet olarak bilinen ATV'ler hem sportif hem de kırsal alanda iş ve ulaşım amaçlı kullanılıyor. ATV teknolojisi motosikletteki teknoloji ile hemen hemen aynı. Biz ATV üretiminde ilk olarak 50,150 ve 250 cc motor hacimli ATV araçlarım üreteceğiz. 2012 sonunda ATV satışları toplamının 9.000-10.000 adet seviyesinde olması bekleniyor. ATV'ler birçok ülkede küçük çiftliklerde, orman korumalarında, arazi hizmetlerinde ve bazı kamu hizmetlerinde kullanılıyor. ATV' üretiminde ABD, Çin ve Tayvan öne çıkıyor. Türkiye'de ise henüz ATV araçların üretimini yapan bir şirket yok."
 
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altın Emlak Global'den yeni marka: Altın Arsa
  • 09.07.2024 15:23

Altın Emlak Global'den yeni marka: Altın Arsa

Altın Emlak Global, yeni markası Altın Arsa ile alternatif bir yaşam alanı arayı ...

Evergrande'ye 585 milyon dolar para cezası verildi
  • 03.06.2024 11:51

Evergrande'ye 585 milyon dolar para cezası verildi

Çin'de ödeyemediği borçlar yüzünden tasfiyesine karar verilen Evergrande'nin ana ...

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...