maritbet girişmaritbet
Bağdat, Kahramanmaraş’ta en büyük baharat fabrikasını kuracak!

Bağdat, Kahramanmaraş’ta en büyük baharat fabrikasını kuracak!

Hayata lezzet katan tat” sloganıyla baharat sektöründeki faaliyetlerini Sincan OSB’de sürdüren Bağdat Baharatları, Kahramanmaraş’ta Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük baharat fabrikasını kuruyor

 

Hayata lezzet katan tat” sloganıyla baharat sektöründeki faaliyetlerini Sincan OSB'de sürdüren Bağdat Baharatları, Kahramanmaraş'ta Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük baharat fabrikasını kuruyor. Bağdat Baharatları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Danacı, söz konusu tesisin 30 bin metrekarelik bir alanda kurulduğunu belirterek, “Burası günlük 100 ton baharat yıkama, kurutma ve işleme kapasitesine sahip olacak. Tesisin ilk etabını 213 yılı başında faaliyete geçireceğiz” açıklamasını yaptı. Danacı, bu fabrikada yeni ve son derece modern teknoloji kullanıldığının altını çizerek, yakın gelecekte de sektöre örnek olacak yeni projelere imza atacaklarını söyledi.

Bu yılı yüzde 20'lik üretim ve ciro büyümesi ile kapatacaklarını kaydeden Yüksel Danacı, “Yurtiçinde mevcut pazar payımızı koruyarak, yeni noktalara erişmek adına gerekli girişimleri yapıyoruz. Bu süreçte pazarlama ve üretim merkezlerimiz birbirleri ile sürekli temas içinde ve oluşan sinerji ile sürekli gelişme kaçınılmaz oluyor” diye konuştu. Önemli bir kısmı 2013 yılı başlarında hayata geçecek yeni projede, özellikle üretim makinelerine ilişkin yatırımlara ara vermeyeceklerini dile getiren Danacı, “Ürün ,kalite ve hizmet standardımızı, günün teknoloji standartlarında müşterilerimize ve tüketiciye sunmaya devam ederek, ihracatta büyüme ve zaman ilerledikçe çeşitlenen ürün gamımızla birlikte, yurtdışı pazarında bulunurluğumuzu daha da geliştirmeyi planlıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

AB standartlarında üretim

Ürün portföyünün neredeyse tamamının, Avrupa Birliği (AB) kalite standartlarında üretilmesinden dolayı yurtdışındaki müşteriler tarafından tercih edilme oranlarının yüksek olduğunu ifade eden Yüksel Danacı, şöyle devam etti:

“Global pazarda bulunan kaliteli ve sağlıklı ürün talebini karşılayabildiğimiz gibi, birçok Avrupa ve Ortadoğu ülkesinde sektörün tercih edilen markasıyız. İhracatta bulunduğumuz ülkelerle olan ticari gelişmelerimiz, dünya pazarında rekabet edebilir bir firma olduğumuzu gösteriyor.” Bu kapsamda yurtdışı fuarlarına düzenli bir şekilde katıldıklarını bildiren Yüksel Danacı, fuarlarda yeni pazarların ticari ve sosyal yapıları hakkında bilgi edinme imkanı bulduklarını, aynı şekilde yüzde 100 Türkiye üretimi ürünlerin tanıtımı açısından kazanım sağladıklarını ifade etti.

Sosyal medyanın hızlı yükselişi, yazılı ve görsel basın sayesinde değişen ve gelişen tüketici kalite bilinci doğrultusunda, sektör ve firmaların da her geçen gün geliştiğine işaret eden Yüksel Danacı, “Kalite ve ürün çeşitliliği hususunda bilinçlenen tüketiciden baharat sektörüne yönelik talepler sadece pul biber, karabiber, kekik gibi temel baharatlardan değil, köri, fesleğen, zerdeçal, zencefil, baharat karışımları, harçlar, (köfte ve tavuk harcı) çeşnilere yönelik de oluyor” dedi. Bu şekildeki taleplerin tüketicide baharat ve baharat kullanım bilincinin arttığını gösterdiğini belirten Yüksel Danacı, “Sektör de mevcut ürün gamıyla kalmayıp, gelişmeye açık olmaya ve bu gelişimin sürekliliğini korumaya yönelmektedir. Bağdat Baharat olarak, Ür-Ge ve Ar-Ge çalışmalarımızın hızını kesmeksizin devam ettirerek, kaliteli ve sağlıklı ürün bilincinin destekçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin damak zevki itibarıyla baharat tüketiminin üst düzeyde olduğu bir ülke olduğunu söyleyen Danacı, sektörü şöyle değerlendirdi:

“Bu durum pazarımız için büyük bir avantaj olmasına rağmen, sektördeki genel sıkıntı olan merdivenaltı üretim perakende baharat pazarını bütünüyle küçülten en büyük sıkıntıdır. Yine bu durum, eşit koşullarda rekabeti engellemekle birlikte, tüketiciye de zarar veriyor. Denetim mekanizmasının doğru çalışmaları ile çözüme ulaşabilecek bu sorunun aşılması, tüketiciye hem daha sağlıklı hem de daha kaliteli ürünlerin sunumunu sağlarken, sektörde de olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat, Kahramanmaraş’ta en büyük baharat fabrikasını kuracak!
  • 16.01.2013 11:15

Bağdat, Kahramanmaraş’ta en büyük baharat fabrikasını kuracak!

Hayata lezzet katan tat” sloganıyla baharat sektöründeki faaliyetlerini Sincan O ...