"Başkent Gaz ve İGDAŞ’la ilgileniyoruz”
Ağırlıklı olarak inşaat ve perakendede faaliyet gösteren Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, enerji sektörüne girmek istediklerini belirtti
Ağırlıklı olarak inşaat ve perakendede faaliyet gösteren Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, enerji sektörüne girmek istediklerini; Başkent Gaz ve İGDAŞ ihaleleri ile ilgilendiklerini, elektrik üretiminde ise kömür ve hidroelektriğe (HES) dayalı büyük ölçekli yatırımlarla önemli bir oyuncu olmayı istediklerini söyledi.
Torun, "Başkent Gaz ile ilgili arkadaşlar çalışıyorlar. Sürecin nasıl olacağını bilemiyoruz. Daha önce de bir erteleme oldu. Bundan sonraki sürece bakacağız. Ama niyetimiz var. Ortaklık da olabilir ama şu anda görüştüğümüz öyle birisi yok. Öncelikle şartnameyi iyi okumak gerekiyor. Orada olabilecek riski daima paylaşmak ticaretin yollarından birisi o nedenle ortaklık veya konsorsiyum olması imkan dışı değil" dedi.
Torunlar'ın enerji alanında yüzde 50 ortak olduğu Kor Enerji isimli bir şirket bulunuyor. Şirketin diğer ortakları ise iki inşaat firması. Torun, doğalgaz dağıtımda Başkent Gaz'dan sonra da yeni gelişen doğalgaz dağıtım bölgelerinden ziyade İGDAŞ gibi dağıtımda belli bir noktaya gelmiş şirketler için daha istekli olduklarını söyledi.
Enerji sektöründe şu anda hazırlık sürecinde olduklarını ifade eden Torun, "İşin henüz başındayız. Birtakım alanları etüt ediyoruz. Özellikle çevrim santralleri ile ilgili ruhsat konularında bazı yerlerle ilgili arkadaşlar çalışıyorlar. Ayrıca işin daha bütünü ile ilgili ne tür fırsatlar olabileceği ile ilgili de arkadaşlar çalışıyorlar. Özellikle kömür ve hidroelektrik santralleri ile ilgili... Biz enerjide olmak istiyoruz. Daha evvel de düşündüğümüz bir konuydu ama şartlar denk gelmedi. Şimdi karar verdik ve bu konuda da imkanlar olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Enerjide hidroelektrik ve kömüre dayalı bir üretim modeli düşündüklerini belirten Torun, "Rüzgar da güneş de jeotermal de yerli ama onlar henüz sınırlı ve çok fizibıl olmayan yatırımlar olduğu için onlarda o kadar büyük yatırımlar yapmak mümkün değil. Biz bu yatırımları da yapabiliriz, burada da teknoloji gelişiyor ve yatırım maliyetleri ucuzluyor. Ama yatırım 10 yılda değil de 15 yılda geri dönüyorsa bu bizim için fizibıl değil. Ama sekiz yılda geri dönen bir teknoloji olursa dün için mümkün olmayan bugün için mümkün olur" dedi.
(Reuters)
Yorum Yaz