maritbet girişmaritbet
Bertek Yapı 2012 yılında 9 milyon lira ciro yaptı!

Bertek Yapı 2012 yılında 9 milyon lira ciro yaptı!

Sanayi ve konut inşaatlarının yapı denetimini yaptıklarını belirten Bertek Yapı Denetim ortaklarından Murat Emeksiz, A'dan Z'ye tüm yapı denetim süreçlerini gerçekleştirdiklerini söyledi

Sanayi ve konut inşaatlarının yapı denetimini yaptıklarını belirten Bertek Yapı Denetim ortaklarından Murat Emeksiz, A'dan Z'ye tüm yapı denetim süreçlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Emeksiz 2007 yılında Talip Tolga Berber ile birlikte kurduklarını Bertek Yapı Denetim'in ardından, 2008 yılında Bertem Yapı Denetim ve sonraki süreçte de ADF, Çim Yapı Denetim ve son olarak da Petek Yapı Denetim firmalarını bünyelerine kattıklarını açıkladı. İnşaatın projesinden, anahtar teslimine kadar tüm safhasını proje ve ruhsata göre yapılıp yapılmadığını denetlediklerini dile getiren Emeksiz, kanun gereği şirketlerin aynı anda denetleyebilecekleri metre kare sınırlaması bulunduğunu, bu nedenle 4 firma daha kurduklarını dile getirdi. Komşu iller Adapazarı, Düzce, Bolu, Bilecik, İstanbul, Yalova'da da denetim hizmeti verdikleri vurgulayan Emeksiz sözlerini şöyle sürdürdü: "170 çalışanımız var. 2012'de 9 milyon TL ciro elde ettik. 2011 genel olarak iyiydi ama 2012 sıkıntılı geçti. Bakanlığın çıkarttığı kanunlar ve yönetmelikler ile mühendis bulamamanız, hizmet bedellerinin düşüklüğü, rekabetin fazla olması sıkıntı yarattı."

Türkiye genelinde yapı denetim firmalarının sayısı 2 bine dayandığını ve bir firmada en az 8 mühendis bulunması gerektiğini hatırlatan Emeksiz, mühendis bulmakta zorlandıklarını vurguladı. İnşaatlarda şantiye şefi zorunluluğu olduğunu da hatırlatan Emeksiz, "Şantiye şefliği yapan yapı denetim şirketlerinde çalışamıyor, yapı denetimlerde çalışan şantiye şefi olarak çalışamıyor. Bu da bizi zorluyor" diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bertek Yapı 2012 yılında 9 milyon lira ciro yaptı!
  • 19.07.2013 09:24

Bertek Yapı 2012 yılında 9 milyon lira ciro yaptı!

Sanayi ve konut inşaatlarının yapı denetimini yaptıklarını belirten Bertek Yapı ...