maritbet girişmaritbet
Bez Tekstil yeni tesisini 2013 yılında devreye alacak!

Bez Tekstil yeni tesisini 2013 yılında devreye alacak!

Bez Tekstil, bu yıl yeni terbiye işletmesini devreye almayı hedefliyor. Firma bu sayede müşterisine mamul kumaş üretiminde son teknolojiyle hizmet verebilen kombine bir işletme haline gelmeyi hedefliyor

Bez Tekstil, bu yıl yeni terbiye işletmesini devreye almayı hedefliyor. Firma bu sayede müşterisine mamul kumaş üretiminde son teknolojiyle hizmet verebilen kombine bir işletme haline gelmeyi hedefliyor. Bu yılın ikinci yarısında terbiye işletmesini faaliyete geçirmeyi planladıklarını açıklayan Bez Tekstil Genel Müdürü Niyazi Kelleci, “11 bin metrekare kapalı alanda inşaatı biten işletmemizin montajı sürüyor. Yatırımımızın tutarı 5 milyon euro civarında olacak. Bu yatırımımızla hedeflediğimiz müşteri kitlemize mamul kumaş alanında daha hızlı, kaliteli ve özel servis hizmeti verebileceğiz. Ayrıca kumaş terbiyesi alanında yeni teknolojilere öncülük edebilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ciroda artış hedefleniyor

İpliği boyalı gömleklik ve düz boya spor giyim dokuma kumaş alanında üretim yaptıklarını söyleyen Kelleci, “2012 yılında toplam 5.5 milyon metre kumaş satışımız oldu. Bu miktar yaklaşık 16 milyon euro'ya tekabül ediyor. Bu satış rakamımızda 2011 yılına göre yüzde10'luk bir artış gösterdi. Bunda toplam satışlarımızın katma değeri yüksek ürünlere kayması önemli oldu” diye konuştu. Bu yıl yeni terbiye işletmelerini devreye almalarıyla piyasaya kendi firmalarına ait yeni apreler sunacaklarının bilgisini veren Kelleci, “Aynı zamanda Ar-Ge ekibimize yeni katılan tasarımcılarımızla farklı ve orjinal desenlerle  koleksiyonumuzu genişletiyoruz. Ayrıca kendi terbiye işletmemizde nano teknoloji kullanarak geliştireceğimiz kumaşlar, öne çıkacak. Burada  ipek dokunuşlu pamuklu kumaşlar, performansı arttırılmış buruşmaz, su geçirmez, ter kokusunu gideren kumaşlar üreteceğiz. Yeni işletmemizle ve açılacağımız yeni pazarlarla ciroda yüzde 20'lik bir artış hedefliyoruz. Yüzde 60 olan dış satış oranımızı da yüzde 80'e çıkarmayı hedefliyoruz” aktarımını yaptı.

“Performansı artırılmış ürünler öne çıkacak”

Şu an mevcut kapasitelerinin yüzde 95'ini kullandıklarını kaydeden Kelleci, “Ayrıca yoğun dönemlerde fason dokuma da yaptırıyoruz. İç pazarın yüzde 14'lük bir payına sahibiz. İhracat yaptığımız ülkeler ağırlıklı olarak Almanya, Avusturya, İtalya, Fransa, İngiltere, Rusya ve Amerika.  Yıllık ciromuzun da yüzde 60'ını ihracat satışlarımız oluşturuyor” şeklinde konuştu. Sektörü daha ileriye taşıyacak önerilerini dile getiren Kelleci, “Kumaş üretiminin geleceği yeni teknolojiler kullanılarak geliştirilmiş konvansiyonel ipliklerin kullanımıyla performansı yükseltilmiş dokuma kumaşlardan geçiyor. Terbiye alanında nano teknolojinin yaygınlaşmış kullanımıyla ortaya çıkacak rahat kullanıma yönelik kumaşların oluşturacağı yeni pazarlar da ilgi çekecek. Bana göre sektörün ana gündem maddesi özel kullanım alanlarına yönelik olarak performansları geliştirilmiş ürünlerin tüketicilere sunulması olmalı” dedi

Kumaş üretimi bakımından birinci problemin iniş çıkışlı sipariş grafikleri olduğunu vurgulayan Niyazi Kelleci, bu talebe cevap verecek eseneklikte üretim hatlarının dizaynı ve verimliliğin arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Üretim ve siparişleri etkileyen diğer etkenin ise hammadde ve iplik fiyatlarında dünya piyasalarında görülen istikrarsızlık olduğunun altını çizen Kelleci, bu durumun kârlılığı olumsuz etkilediğini dile getirdi. Aynı zamanda dünya ekonomisindeki bölgesel kırılmaların özellikle ihracat siparişlerini olumsuz etkilediğin ibelirten Kelleci, devletin inovasyona yönelik teşviklerini artırması önerisinde bulundu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bez Tekstil yeni tesisini 2013 yılında devreye alacak!
  • 05.04.2013 10:18

Bez Tekstil yeni tesisini 2013 yılında devreye alacak!

Bez Tekstil, bu yıl yeni terbiye işletmesini devreye almayı hedefliyor. Firma bu ...