maritbet girişmaritbet
Böhler, Gebze OSB'deki yeni fabrikasını bu yıl tamamlayacak!

Böhler, Gebze OSB'deki yeni fabrikasını bu yıl tamamlayacak!

Böhler Sert Maden ve Takım Sanayi, Gebze OSB'de geçen yıl haziran ayında yatırımına başladığı fabrika yatırımını, bu yılın ikinci yarısında bitirmeyi hedefliyor

 

Sert metal ürünlerin imalatını gerçekleştiren Böhler Sert Maden ve Takım Sanayi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) haziran ayında yatırımına başladığı fabrika yatırımını, 2013 yılının ikinci yarısında bitirmeyi hedefliyor.
 
Başta otomotiv endüstrisi, makine imalat sanayi, demir-çelik endüstrisi ve dökümhaneler, kesici takım endüstrisi, madencilik endüstrisi, tekstil sanayi, seramik ve tuğla endüstrisi, plastik ve ahşap sanayi gibi birçok alana sert metal ürünlerin imalatını yaptıklarını ileten Böhler Sert Maden ve Takım Sanayi Genel Müdürü Nejat Çankaya, müşterilerine Gebze OSB'de 11 bin metrekare üzerinde kurulmakta olan 7 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni fabrikalarında hizmet vermeye hazırlandıklarını söyledi.
 
Çankaya, mekanik sıkmalı uçlar ve takımlar, lehimlenecek kesme uçları, tel çekme ve haddeleme ürünleri, hassas takımlar için sert metal çubuklar, boru işleme uç ve takımları, kabuk soyma takım ve uçları ve her türlü özel şekilli sert metal parçaların Böhler Sert Maden'in başlıca üretim ve satış programını kapsadığını kaydetti. Çankaya, yeni fabrikalarında ilk etapta, şimdiye kadar mevcut fabrikalarında fiziki olarak büyüyemedikleri için kullanamadıkları kapasitelerini tam olarak kullanmayı hedeflediklerini ifade etti. Çankaya, “Müşteri ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda kaliteli çözümler üreten firmamız, gerçekleştirdiği yeni fabrika yatırımı ile daha yenilikçi ve gelişmiş ürünleri müşterilerine sunacak. Yeni üretim kabiliyetleri kazanarak, mamul paletini genişletecek” diye konuştu.
 
Şu anda İstanbul Kartal'da kurulu 3 bin 900 metrekare kapalı alan üzerinde yer alan tesislerinde, yaklaşık 96 kişiyle faaliyet gösterdiklerini kaydeden Çankaya, yeni fabrikalarıyla beraber, istihdam sayılarının da artarak 120 kişi olacağının bilgisini verdi.
 
İhracat, cirosunun yüzde 25'ini oluşturuyor
 
Firmalarının, dünyada sert metal üretimi gerçekleştiren Böhlerit GmbH&Co KG/Avusturya iştiraki ile1967 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatan Nejat Çankaya, Almanya, Avusturya, Romanya, İspanya, Belçika, Pakistan, İran, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Tunus ve Tayvan gibi uluslararası pazarlara ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. İhracatlarının, toplam cirolarının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturduğunu bildiren Çankaya, şöyle konuştu:
 
“Sürekli rekabetin arttığı globalleşen iş dünyasında Böhler Sert Maden olarak, dünya pazarlarındaki pazar payımızı da artırmaya yönelik çalışmalarımız var. Ürün grubumuz açısından büyük bir avantaj olarak gördüğümüz yakın coğrafyamızdaki ülkeler, ilişkilerimizi ilerletmeyi hedeflediğimiz pazarlardan. Bu doğrultuda 2013'te Dubai'de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Boru Fuarı'nda yerimizi şimdiden ayırttık. Ayrıca yine bu bölgelerde hedef sektörlerimize yönelik fuarlara katılımımızı devam ettireceğiz.”
 
2008-2009 ekonomik krizi ardından, Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak 2011 yılını hedeflenen rakamların üzerinde kapattıklarına değinen Çankaya, ancak 2012 yılı itibarıyla, dünya ekonomisindeki belirsizliğin, Ortadoğu'da yaşanan karışıklıkların ve Avrupa ekonomisindeki duraklamanın, özellikle ihracat açısından hedeflerine ulaşmada zorluk yarattığını vurguladı. 2013 yılında Türkiye ve dünyadaki verilere bakarak, sektörde bir daralma beklediklerinin altını da çizen Çankaya, “Çalışmalarımızı bu senaryoya göre yapıyoruz. Böhler Sert Maden, pazarın her türlü koşulunda ilerlemesini devam ettirecektir” dedi.
 
2013 yılı için Ar-Ge amaçlı devlet destek projelerinden faydalanmak üzere proje çalışmalarını sürdürdüklerini ileten Çankaya, aynı zamanda Böhlerit, Fette, Kieninger, Belin.Y, Bilz ve Onsrud firmaları birlikte, LMT-Leading Metalworking Technology Group üyesi olduklarını ve talaşlı imalat dalında faaliyet gösteren bu firmaların, Türkiye'deki temsilciliğini yaptıklarını sözlerine ekledi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Siemens’ten Gebze’ye 65 milyonluk yatırım!
  • 25.12.2017 10:08

Siemens’ten Gebze’ye 65 milyonluk yatırım!

Siemens Türkiye, GOSB'de Entegre Üretim Tesisleri bünyesindeki yeni Alçak Gerili ...

Vinç operatörü fenalaştı, yardımına itfaiye yetişti
  • 11.04.2017 16:57

Vinç operatörü fenalaştı, yardımına itfaiye yetişti

Kocaeli'de 50 metre yükseklikteki kule vinçte fenalaşan operatör, itfaiye ekiple ...

Onko-Koçsel İlaçları Türkiye’nin ilk onkoloji fabrikasını Gebze OSB’de kurdu
  • 17.02.2014 11:35

Onko-Koçsel İlaçları Türkiye’nin ilk onkoloji fabrikasını Gebze OSB’de kurdu

Onko-Koçsel İlaçları, Türkiye’nin ilk onkoloji fabrikasını 70 milyon euro yatırı ...

Gebze OSB Meydan Binası’ndaki dükkanların kiralaması başladı!
  • 31.08.2013 09:56

Gebze OSB Meydan Binası’ndaki dükkanların kiralaması başladı!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen Meydan Binası’nda dükkanların kira ...

Gülçiçek Kimya Fabrikası, ofis ve sosyal tesislerinde yaşam 2014'te başlayacak!
  • 16.07.2013 15:27

Gülçiçek Kimya Fabrikası, ofis ve sosyal tesislerinde yaşam 2014'te başlayacak!

Gülçiçek Kimya Fabrikası, Ofis ve Sosyal Tesisleri, Atölyehane Mimarlık tarafınd ...