maritbet girişmaritbet
Borusan’ın Kocaeli’deki fabrikasında faaliyet kentsel dönüşüm sebebiyle durdu!

Borusan’ın Kocaeli’deki fabrikasında faaliyet kentsel dönüşüm sebebiyle durdu!

Borusan Mannesmann Boru Sanayi Şirketi’nin İzmir Kocaeli adresinde yer alan fabrikasında faaliyet, kentsel dönüşüm sebebiyle durdu

 

Borusan Mannesmann Boru Sanayi Şirketi'nin İzmir Kocaeli adresinde yer alan fabrikasında faaliyet, kentsel dönüşüm sebebiyle durdu. Borusan diğer fabrikalarıyla da ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili şirketten gelen açıklama şöyle;

Şirketimiz stratejik iş kollarından biri olan büyük çaplı hat borularının üretimi ile ilgili olarak;

- Gemlik tesislerinde yatırımına başlamış olduğumuz 250.000 ton / yıl kapasiteli spiral kaynaklı boru üretim tesisi 2012 yılı içerisinde devreye alınarak deneme üretimlerini başarıyla tamamlamış ve halihazırda ticari faaliyetine başlamıştır. Toplam 110 milyon ABD doları yatırım maliyeti ile tamamlanmış olan tesis kullanılan teknoloji, üretim kapasitesi, yerleşim düzeni, üretim elastikiyeti ve deniz kenarındaki stratejik yeri açısından petrol ve doğalgaz hatlarında kullanılacak büyük çaplı hat boruları pazarında şirketimize önemli bir rekabet avantajı sağlamıştır.

- Şirketimizin Yenidoğan Mah. Seka Devlet Hastanesi Yanı İzmit/ Kocaeli adresinde kurulu bulunan spiral kaynaklı boru tesisindeki üretim faaliyeti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sekapark ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin bir sonucu olarak Ocak 2013 itibarı ile durdurulmuştur. Bu kapsamda, tesisimizde görev alan 145 çalışanımızın iş akitleri ile ilgili olarak Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi ile mutabakata varılmıştır. Bu mutabakata göre çalışanlarımıza, Gemlik tesisimizde iş imkanı veya yasal hakları yanında ek olarak sosyal paket içeren iki alternatif sunulmuştur. 

Türkiye'nin ilk özel çelik boru üretim tesisi yaklaşık 60 yıllık tarihi boyunca gerek sektör gerekse ülkemiz için kritik öneme sahip olan bir çok önemli projeye hizmet etmiş olup misyonunu tamamlamıştır. Bu doğrultuda çok daha modern üretim imkanlarına sahip olan Gemlik tesislerinin devreye girmiş olmasıyla, Şirketimiz stratejik önem verdiği büyük çaplı hat boruları pazarındaki yerini daha da sağlamlaştırmıştır. 

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borusan’ın Kocaeli’deki fabrikasında faaliyet kentsel dönüşüm sebebiyle durdu!
  • 28.01.2013 13:22

Borusan’ın Kocaeli’deki fabrikasında faaliyet kentsel dönüşüm sebebiyle durdu!

Borusan Mannesmann Boru Sanayi Şirketi’nin İzmir Kocaeli adresinde yer alan fabr ...