maritbet girişmaritbet
Borusan Neşe Fabrikaları için mimari proje yarışması açıyor!

Borusan Neşe Fabrikaları için mimari proje yarışması açıyor!

Sanayide kadın istihdamını artırmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Borusan, "Annemin İşi Benim Geleceğim" adlı projesini başlattı

 

Sanayide kadın istihdamını artırmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Borusan, "Annemin İşi Benim Geleceğim" adlı projesini başlattı.

Çocuk bakımı nedeniyle çalışma imkanı bulamayan kadınlara yönelik olarak başlatılan "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesi çerçevesinde; Türkiye genelinde 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde, 0-6 yaş grubu çocukların bakım ve okul öncesi eğitim hizmeti alacağı kreş ve gündüz bakım evleri inşa edilecek. 2013 – 2016 yılları arasında devam edecek "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesinin ilk Borusan Neşe Fabrikası, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde açılacak. Adıyaman'ın yanı sıra 2013 yılı içinde Malatya II, Şanlıurfa, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgeleri'nde de Borusan Neşe Fabrikalarının yapımına başlanacak. Diğer 6 Borusan Neşe Fabrikasının hangi illerde yapılacağı 2013 yılının ikinci yarısında belirlenecek.

"Annemin İşi Benim Geleceğim"de İlk Aşama Mimari Proje Yarışması

Borusan bu projeyle; kadınlara destek olarak, sanayi alanında daha fazla kadın çalışanın istihdam edilmesini hedefliyor. Projesi kapsamında kurulacak "Borusan Neşe Fabrikaları"nın; projenin ruhunu yansıtan, çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayan, yenilikçi, özgün bir mimari tasarıma sahip olması hedefleniyor. Bu amaçla Borusan; TMMOB ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliği ile düzenlenecek bir mimari tasarım yarışması açıyor. 12 Nisan 2013 tarihine kadar devam edecek yarışmanın profesyonel jüri üyeleri arasında Hakkı Önel, Gökhan Avcıoğlu, Sinan Kafadar, danışman jüri üyeleri arasında ise Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, UNICEF Proje Yöneticisi Ceren Güven Güres, Gazeteci Meral Tamer yer alıyor.

0–6 yaş grubu çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerini sağlayacak, soyut düşünme yeteneğini geliştirecek, onlara doğa ve hayvan sevgisi aşılayacak, çevre ve sürdürülebilirlik bilinci yerleştirecek, kültür ve sanatla iç içe olma imkanı sunacak olan prototip "Borusan Neşe Fabrikaları"nın aynı zamanda enerji tasarruflu, yeşil binalar olarak hizmet vermesi hedefleniyor. Yarışmaya katılmak isteyen mimarlar için katılım şartnamesi ve tüm ayrıntılı bilgiler 25 Ocak Cuma gününden itibaren www.anneminisi.org adresinde sunulacak.

Arkitera

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borusan Neşe Fabrikaları için mimari proje yarışması açıyor!
  • 22.01.2013 17:23

Borusan Neşe Fabrikaları için mimari proje yarışması açıyor!

Sanayide kadın istihdamını artırmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığ ...