maritbet girişmaritbet
Bosch Termoteknik, 2013 yılında yüzde 17’lik büyüme kaydetti

Bosch Termoteknik, 2013 yılında yüzde 17’lik büyüme kaydetti

Bosch Termoteknik Türkiye, 2013 yılında yüzde 17’lik artışla pazarın üzerinde bir büyüme rakamı elde etti

Enerji verimli ısıtma, soğutma sistemleri ve sıcak su çözümlerinde Avrupa'nın önde gelen tedarikçilerinden Bosch Termoteknik Türkiye, 2013 yılında Avro bazında büyümesini yüzde 17 oranında artırarak, bir önceki yıla oranla büyüme rakamı elde etmeyen iklimlendirme pazarının çok üzerinde büyüdü. 2013 yılını, 2012 yılında kırdığı 500 bin kombi rekorunu aşarak 600 bin kombi üretimi ile kapatan Bosch Termoteknik Türkiye, 2014 yılı için de pazar ortalamasının üzerinde bir büyüme hedefliyor. 2013 yılında, ihracat performansını bir önceki yıla göre yüzde 18 oranında artıran Bosch Termoteknik, Türkiye genel ihracatında 38., iklimlendirme sektörü sıralamasında ise 1. sırada yer alıyor.

ISK-SODEX 2014 Fuarı'nda Bosch Termoteknik Türkiye'nin son dönem faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat, “Manisa'da bulunan 109 bin metrekarelik fabrikamızda, Türkiye pazarında önemli bir yere sahip olan Buderus ve Bosch markalı yoğuşmalı ve konvansiyonel kombi ve ısı pompaları üretiyoruz. Bu ürünleri, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 34 ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Kafkasya bölgesindeki 17 ülke de şirketimizin sorumluluk alanında bulunuyor. Manisa'daki fabrikamız 870 çalışanımızla kombi, ısı pompası ve komponent üretiminde rekorlar kırıyor. Duvar tipi kombilerde; 24 cihaz ailesi için 800'den fazla tipte üretim gerçekleştiriyoruz” dedi.

2014'te Büyümeye Devam

2014 yılında, pazar büyüme oranından yüksek bir büyüme yakalamayı hedeflediklerini belirten Zafer Polat “Bu amaçla yeni proje yatırımlarında bulunacağız. 2014'te hayata geçirmeyi planladığımız projelerden biri montajcı müşterilerimize özel kuracağımız iş ortaklığı kulübü uygulamamız olacak. Manisa Fabrikamız Bosch Termoteknik'in dünya çapında AR-GE merkezi haline geldi. Bu nedenle fabrika yatırımlarımız da devam edecek. Manisa Fabrikamız üretimin yanı sıra, ürün tasarımı ve geliştirme yapmasıyla da ön plana çıkıyor. 70'den fazla mühendis ve teknisyenden oluşan ekibin çalıştığı Ar-Ge Merkezi'nde son üç yıl içerisinde 14.3 milyon Avro'luk Ar-Ge harcaması yapıldı. Manisa Fabrikası'na ise son 5 yılda toplam 32 milyon Euro yatırım yapıldı.

“Enerji Verimliliği Sağlayan Ürünler Özel İlgi Alanımız”

Bosch Termoteknik Türkiye'nin özellikle üzerinde durduğu konulardan bir tanesinin enerji verimliliği olduğunu ifade eden Zafer Polat “Enerji verimliliği, dünyada her geçen gün önemi daha da artan bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Yıllardır 3E prensibini işliyoruz; enerji, ekonomi ve çevre (environment). Temel çıkış noktamız çevre. Atmosfere daha az karbondioksit salımı yapmak ve aslında çevreyi korumak için yoğuşmalı kombiler, ısı pompaları ve inverter klimalar gibi çevreci ürünler geliştiriyoruz” şeklinde konuştu. Isı pompasının öneminden de bahseden Polat “Isı pompaları, mevcut ısıtma tesisatlarına bağlanan, dış havadaki enerjiden yararlanarak bu ısıyı kalorifer tesisatına aktaran ve çok yüksek verimlere ulaşabilen, montajı çok basit cihazlar. 1 kW elektrik çekip, karşılığında 4 kW ısı enerjisi verebiliyorlar. Yoğuşmalı ve inverter teknolojili ürünler ile ısı pompaları gelecekte sektörde daha yüksek pazar paylarına ulaşmasına kesin gözüyle baktığımız ürünler” dedi.

Bosch Termoteknik Türkiye, ISK – SODEX 2014'te Yeni Isıtma ve Soğutma Sistem Çözümlerini Tanıttı

Bosch Termoteknik Türkiye, ISK-SODEX 2014 Fuarı'nda Bosch Isı Sistemleri, Buderus ve LG Klima Sistemleri'ne ait ürünlerini 1000 metrekarenin üzerindeki standında sergiledi. Özellikle, farklı ısıtma ve soğutma cihazlarının birbirine bağlanmasıyla oluşturulan hibrid sistemleri tanıtan Bosch Termoteknik Türkiye, önümüzdeki aylarda piyasaya sunulacak yeni ürünlerini de görücüye çıkardı. Fuarda, Bosch Isı Sistemleri için ön plana çıkan ürünler, yoğuşmalı ve konvansiyonel kombilerdeki yeni seri ürünler, endüstriyel sistemler için ideal yer tipi kazanlar ve duvar tipi kaskad sistemler oldu.  Buderus markası altında, yoğuşmalı ve konvansiyonel kombilerdeki yeni seri ürünler, yer tipi yoğuşmalı kazanlar ve yeni seri yer tipi çelik kazanlar, güneş enerjisi ile birlikte çalışabilen duvar tipi yoğuşmalı kazanlar, yeni seri oda kumandası ve otomasyon sistemleri,  ısı pompaları ve duvar tipi kaskad sistemler tanıtıldı. LG Klima Sistemleri'nde ise, yeni seri split klima sistemleri, multi serilerde yeni jenerasyon ürünler ve VRF sistemler sergilendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch Termoteknik 2021 yılında 4 milyar euronun üzerinde ciro yaptı!
  • 24.04.2022 10:19

Bosch Termoteknik 2021 yılında 4 milyar euronun üzerinde ciro yaptı!

Wetzlar – Bosch Termoteknik, 2021 yılında satışlarını global olarak bir önceki y ...

Doğalgaz tasarrufuna açılan kapı: Yoğuşmalı kombiler
  • 19.04.2022 15:50

Doğalgaz tasarrufuna açılan kapı: Yoğuşmalı kombiler

Bosch Termoteknik profesyonelleri, doğalgaz tasarrufu yapmak isteyenlere yoğuşma ...

Bosch Termoteknik, 40 yıllık deneyimini öğrenciler ve profesyonellerle paylaşıyor
  • 13.04.2022 17:16

Bosch Termoteknik, 40 yıllık deneyimini öğrenciler ve profesyonellerle paylaşıyor

Bosch Termoteknik Akademi, iklimlendirme sektöründeki paydaşları ve Üniversitele ...

Bosch Termoteknik tasarruflu ısınma ve dünyanın geleceği için çalışıyor!
  • 25.12.2021 13:55

Bosch Termoteknik tasarruflu ısınma ve dünyanın geleceği için çalışıyor!

Isıtma-soğutma sektörünün öncü markalarından Bosch Termoteknik, sürdürülebilirli ...

Bosch Termoteknik, Altın Lider Ödülleri’ne layık görüldü!
  • 24.12.2021 10:52

Bosch Termoteknik, Altın Lider Ödülleri’ne layık görüldü!

Isıtma-soğutma sektörünün öncü markalarından Bosch Termoteknik’in Pazarlama Yöne ...

Bosch Termoteknik profesyonelleri genç mekanik tasarımcılar ile buluştu
  • 29.11.2021 11:28

Bosch Termoteknik profesyonelleri genç mekanik tasarımcılar ile buluştu

Isıtma, soğutma ve havalandırma sektöründe önemli bir yere sahip olan genç mekan ...