maritbet girişmaritbet
Bozoklar İnşaat 32 milyon lira ciro hedefliyor!

Bozoklar İnşaat 32 milyon lira ciro hedefliyor!

Bozoklar İnşaat Malzemeleri Genel Müdürü Fatih Bozoklar, ciro hedefini geçen yılla aynı tuttuklarını ve 32 milyon TL’lik ciro beklentisinde olduklarını belirtti

 

Bozoklar İnşaat Malzemeleri Genel Müdürü Fatih Bozoklar, ciro hedefini geçen yılla aynı tuttuklarını ve 32 milyon TL'lik ciro beklentisinde olduklarını belirtti.

Ciro hedefini geçen yılla aynı tuttuklarını ve 32 milyon TL'lik ciro beklentisinde olduklarını belirten Bozoklar İnşaat Malzemeleri Genel Müdürü Fatih Bozoklar, “Avrupa'daki krizin Türkiye'yi de etkileyeceğini düşünüyoruz. O yüzden bizim de satışlarımızda bir artış olacağını sanmıyorum” dedi.

Gelecek dönem, borunun yanında sac ile ilgili yassı mamul çeşitlerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Bozoklar, ürün portföylerinde paslanmaz boru, tesisat, sanayi boruları, otomotiv ve beyaz eşyaya yönelik soğuk çekme boruları, gemi boruları, sera boruları ve profilleri, konstrüksiyon boru ve profilleri yer aldığını kaydetti.

Yıllık 20 bin ton boru satışı ve 32 milyon TL ciroyla Borusan'ın Türkiye'deki en büyük bayisi olduklarını savunan Fatih Bozoklar,  müşteri odaklı hizmet anlayışını ön planda tuttuklarını, dürüstlükten ve kaliteden asla ödün vermediklerini kaydetti.

Borusan Boru'nun son yıllarda özel borulara ağırlık vermeye başladığını belirten Fatih Bozoklar, gerek otomotiv sektörüne yönelik, gerekse kaya gazı üretiminde kullanılan özel borulara ağırlık vermesinin firmanın satışlarına olumlu yansıyacağını öngördüklerini kaydetti.

Bozoklar, 2012 yılının firmaları açısından iyi geçtiğini ancak piyasadaki rekabet nedeniyle kârlılığın azaldığı bir yıl olduğunu dile getirdi. 2013 yılı için satışlarında bir artış beklemediklerini ifade eden Bozoklar,  “Avrupa'daki krizin Türkiye'yi de etkileyeceğini düşünüyoruz. O yüzden bizim de satışlarımızda bir artış olacağını sanmıyorum. Dolayısıyla 32 milyon TL ciro ile kapattığımız 2012 yılıyla aynı ciroyu yakalamayı hedefliyoruz” diye konuştu.  

Firmanın kuruluşu hakkında da bilgi veren Bozoklar, babası İhsan Bozoklar'ın 1958 yılında demir ticaretinin yanı sıra boru ticareti de yapan bir şirket kurduğunu belirterek, şunları söyledi: “1973 yılına kadar bir şahıs şirketi olarak devam etmiş. 1960 yılında daha önce Mannesmann bayiliği yaparken Borusan bayiliğini almış. Rahmetli babam, Borusan kurulur kurulmaz ilk bayilerinden biri olmuş. 1973 yılında amcam Cemal Bozoklar, Borusan Holding ortaklığı ile Bozoklar A.Ş. adı altında ayrı bir şirket kurdu. 1977 yılında Manisa'da Borusan Manisa Metal Sanayi adı altında ortak bir fabrika yatırımı yapıldı. Ancak bu fabrika 5 yıl üretimini sürdürüp kapandı ve Borusan'a devredildi. Şu an sadece Borusan'ın Ege Bölge bayiliği adı altında faaliyetlerine devam ediyor. 2002 yılında Borusan, bu şirketteki bütün hisselerini tamamen Bozoklar Ailesi'ne devretti. Borusan bayiliğimiz devam ediyor.”

Borusan'ın plastik boru üretimine son vermesinin ardından, plastik boru konusunda dünyanın en büyüklerinden olan Wavin grubunun da temsilciliğini aldıklarını,  yine bir Borusan iştiraki olan yassı mamul konusunda ise Kerim Çelik'in bayiliğini yaptıklarını aktardı. İzmir'in Bornova İlçesi'nde faaliyet gösterdiklerini, İnşaatçılar Çarşısı'nda da bir şubeleri olduğunu belirten Bozoklar, sadece İzmir'e değil tüm Ege Bölgesi'ne hizmet verdiklerini bildirdi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bozoklar İnşaat 32 milyon lira ciro hedefliyor!
  • 19.02.2013 11:43

Bozoklar İnşaat 32 milyon lira ciro hedefliyor!

Bozoklar İnşaat Malzemeleri Genel Müdürü Fatih Bozoklar, ciro hedefini geçen yıl ...