BP her yıl 40 yeni istasyon açacak!
BP, her yıl 40 yeni istasyon açarak Türkiye'de büyümesini sürdürecek
Türkiye'nin gerek Avrupa'da gerekse dünyada ekonomik ve nüfus artışı açısından en hızlı büyüyen pazarlardan biri olduğuna vurgu yapan BP Türkiye Akaryakıt Satış Müdürü Yiğit Meral, "Biz BP olarak Türkiye pazarına inanıyor ve 100 yıldır sürekli olarak Türkiye pazarına yatırım yapıyoruz" dedi. Türkiye'nin BP'nin genişlemeyi istediği beş pazar arasında yer aldığının altını çizen Meral, "Bu değerlendirmelerle pazara baktığımızda BP olarak her zamanki hedefimiz, Türkiye'deki büyümemize kesintisiz devam etmek" şeklinde konuştu. Büyüme ve istasyon yatırımlarının devam ettiğini belirten Meral, bu sene aralık ayı başına kadar 36 yeni istasyon açtıklarını, yıl sonuna kadar 10 yeni istasyon daha açarak bu sene açtıkları istasyon sayısını 46'ya çıkaracaklarını duyurdu.
2015 yılına kadar yatırımlara devam ederek büyümelerini sürdürmek istediklerini ifade eden Meral, dolayısıyla optimum büyümenin çok önemli olduğunun altını çizdi. Meral, Türkiye pazarına herkesin yatırım yapmak istediğine değinerek, "Bu da rekabetin çok yüksek seviyelerde oluşmasını sağlıyor. Biz de burada ‘optimum büyüme nedir ve 2015 sürecine nasıl gireriz?' bunun planlarını oluşturuyoruz. Büyümemizi devam ettirerek 2013'te 40, 2014'te 50 yeni istasyon açarak 2015 sürecine 800 civarında istasyon zinciri ile girmek istiyoruz. Büyümemiz pazara paralel olarak devam ediyor" diye konuştu. Önümüzdeki beş yıl boyunca yıllık ortalama 40 yeni istasyon açmayı planladıklarını söyleyen Yiğit Meral, böylece istasyon sayılarını yıllık yüzde 15-20 oranında artırmış olacaklarını kaydetti.
"Kendi işlettiğimiz istasyon sayısı sekize çıkacak"
Açılışını yaptıkları istasyonların yarısının transfer ettikleri, diğer yarısının ise yeni açtıkları istasyonlar olduğunu aktaran Yiğit Meral, BP'nin kendi açıp, işlettiği istasyonlar da olduğunu iletti. Yıl sonu itibarıyla bu alandaki istasyon sayılarının sekize çıkacağını dile getiren Meral, "Kendi işlettiğimiz istasyonların açılışına devam etsek de ileriye dönük stratejimiz bayilerimiz ile beraber operasyonumuza devam etmek. Bunun yanı sıra bayi ağımızın genişletilmesi, sağlık, güvenlik, çevre ve iş güvenliği standartlarımızın da yaygınlaşmasına ve daha fazla müşterinin BP standartlarında hizmet almasına katkı sağlıyor" açıklamasını yaptı.
Türkiye'nin son dönemde açıklanan rakamlarla dünya rekoruna imza atan, istikrar ve büyümesini koruyan güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Meral, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, ekonomisi ile önümüzdeki dönem için de umut vaat ediyor. Yüz yılı aşkın bir süredir Türkiye'de faaliyet gösteren ve bu ülkeye güvenen bir şirket olarak, önümüzdeki yıl için stratejimizi, yenilikçi yaklaşımımız ile sektördeki yatırımlarımızı sürdürmek ve farkımızı ortaya koymak olarak belirledik. BP'nin küresel vizyonu doğrultusunda, akaryakıt ürünlerinden istasyon çalışanlarımıza, yüksek hizmet standartlarından istasyonlarımızda kullanılan yapı malzemelerine kadar geniş bir yelpaze üzerinde çok daha fazlasını sunmayı ilke olarak benimsiyoruz."
"Yüksek vergi oranları sektöre finans yükü getiriyor"
Türkiye'deki iş ortamının, düzenlemeler açısından daha da zorlu bir hale geldiğini savunan Meral, "Sektörün yapısının yoğun şekilde düzenlendiğine ve serbest piyasa ilkelerinin resmi makamlar tarafından liberal bir anlayış doğrultusunda yorumlanmadığına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı. Meral, akaryakıt sektöründeki yüksek vergi oranlarının sektöre büyük bir finans yükü getirdiğini ifade ederek, kayıt dışının önlenmesi için daha yoğun çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Sektör bazında istasyon sayılarında düşüşlerin olacağını öngören Meral, yeni istasyon açılışlarının azalacağını düşündüklerini dile getirdi.
Sektördeki en önemli sorunlardan bir tanesinin 10 numaralı yağ konusunun olduğunun altını çizen Yiğit Meral, "Tüketici için çok tehlikeli olan bu ürünler insan sağlığına ve çevreye zarar veren, risk yaratan toksik gazlar salıyor" dedi. Bu soruna ilişkin Petrol Sanayi Derneği bünyesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Enerji Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını anlatan Meral, "Sorunun boyutlarını anlamaya ve çözüm önerileri getirmeye çalışıyoruz. Bu yılın başında bayilerimiz, dağıtımcı şirketlerin temsilcileri ve düzenleyici makamlarla bir araya geldik. Hükümet bu konuda önemli adımlar attı" diye konuştu. Bunların yanı sıra baz yağı ithalatının düzenlendiğini kaydeden Yiğit, ancak bu çalışmaların yeterli olmadığını belirtti. Burada iki önemli nokta olduğuna işaret eden Meral, bunları şöyle açıkladı: "Birincisi, baz yağındaki vergiler önemli ölçüde artırılmalı. İkincisi ise yollardaki araçlar doğrudan test edilmeli. Sürekli ve habersiz denetlemeler bu ürünlerin kullanımını önemli ölçüde azaltabilecektir. Ayrıca yakıt kaçakçılığı da mümkün olduğunca önlenmeli. Kaçak yakıt kayıt dışı ekonomide önemli bir yere sahip 10 numara yağ sorunu alınan tedbirlerle belirli seviyelere düşse de kullanımı hâlâ devam ediyor. Burada kullanıcıların da cezalandırılması gerekir. Bu uygulandığı takdirde yapılacak yoğun denetimlerle sorun büyük oranda çözülecektir diye düşünüyorum."
Kobiden.com
Yorum Yaz