maritbet girişmaritbet
Burkay Tekstil, Demor markasıyla mağaza sayısını 150’ye çıkaracak!

Burkay Tekstil, Demor markasıyla mağaza sayısını 150’ye çıkaracak!

Burkay Tekstil, uluslararası ev tekstili markası Demorhome’u Türkiye pazarında da tüketicilere sundu

Burkay Tekstil, uluslararası ev tekstili markası Demorhome'u Türkiye pazarında da tüketicilere sundu.

Ev tekstili markası Demor ile 10 yılda dünya genelinde 15 bin noktaya ulaşarak, global bir dağıtım organizasyonu olmayı hedefleyen Burkay Tekstil, uluslararası ev tekstili markası Demorhome'u Türkiye pazarında da tüketicilere sundu. Firma, 2014'e kadar 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Bursa'da ev tekstili sektöründe 1974 yılından bu yana faaliyet gösteren ve kendi markası Demor ile dünyada bin 700 noktada doğrudan tüketiciye ulaşan Burkay Tekstil, 10 yıl içinde bulunduğu nokta sayısını 15 bine çıkarmayı hedefliyor. Tamamı kendilerine ait olan koleksiyonlardan oluşan ürünlerini bütün dünyada Demor markasıyla tüketiciye sunan Burkay Tekstil, üretiminin yüzde 65'ini 50 ülkeye ihraç ediyor.

Demor markası ile üst segment tüketiciyi hedefleyen Burkay Tekstil, yapılanma sürecinde her yıl 3 milyon euro yatırım yaparak, global bir dağıtım organizasyonu olma yolunda ilerliyor. Aylık 1 milyon metrekare perde üretimi yapan ve her yıl dört ana koleksiyon hazırlayan firma, Bursa'daki fabrikasında 39 bin metrekarelik alanda üretim yapıyor. Türkiye'de satış noktalarının sayısal çokluğundan çok performansa önem verdiklerinin altını çizen Burkay Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, tüketiciler için ev tekstili alışverişini keyfe dönüştürmeyi amaçladıklarını vurguladı. Yaptıkları bilinçli yatırımlarla ev tekstili sektöründe, perdelik kumaş üretiminde dünyanın en iyileri arasına girmeyi başardıklarını ifade eden Burkay, “Burkay Tekstil çok köklü bir firma. Tekstil sektöründe ikinci kuşağız. Amiral gemimiz tekstil ve Demor Tekstil'dir. Son 15 yılda dünyada 10-15 bin noktası olan editörlerin koleksiyonlarını yapan ve onlara ciddi servis sağlayan tedarikçi konumundayız. Son yedi yılda da Demor markasıyla kendi koleksiyonumuzu üreterek dünyada ‘Shop in shop' sistemiyle ciddi bir dağıtım organizasyonu kurduk. İç piyasadan pozitif dönüşler aldık. Demorhome olarak bayi ağı sistemiyle rakiplerimizden ayrılıyoruz” dedi.

Dünyanın her yerine iki günde teslimat yapıyor

İbrahim Burkay, Demorhome ile satış noktalarında farklılıklarını tüketiciye hissettireceklerini belirterek, Evteks Fuarı'nda Demorhome'un lansmanını yapacaklarını açıkladı. 2013'ün ikinci yarısında da koleksiyonlarını tanıtacaklarının bilgisini veren Burkay, “Türkiye pazarına güçlü girdik. Şu anda hazırladığımız koleksiyonumuzun kapsamadığı alan yok. Piyasada ihtiyaç duyulan ve beğenisi olan ciddi koleksiyonlarla tüketiciye hizmet ediyoruz. Bu bayi ve ortaklarımızın da elini de güçlendirecek. İç piyasada zaten vardık. Sadece projelerin sayısını artırdık. 2014 yılına kadar Türkiye'de 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz”  açıklamasını yaptı. Bugün itibarıyla 50'den fazla ülkeye mal sattıklarını, beş ülkede de kendi ağları ile faaliyet gösterdiklerini aktaran Burkay, ağırlıklı olarak Türkiye, Çin, İtalya, İran ve Rusya pazarında yaygın olduklarını kaydetti. 48 saat içinde dünyanın her yerine teslimat yapabilme kapasitesine ve altyapısına sahip olduklarına dikkat çeken Burkay, pazara ve organizasyon yapısına yatırım yapmanın makine ve üretime yapılacak yatırımdan daha önemli olduğunu görüşünde.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Burkay Tekstil, Demor markasıyla mağaza sayısını 150’ye çıkaracak!
  • 04.04.2013 10:09

Burkay Tekstil, Demor markasıyla mağaza sayısını 150’ye çıkaracak!

Burkay Tekstil, uluslararası ev tekstili markası Demorhome’u Türkiye pazarında d ...

Demorhome Türkiye’de 150 mağaza açmayı hedefliyor!
  • 15.01.2013 14:36

Demorhome Türkiye’de 150 mağaza açmayı hedefliyor!

Burkay Tekstil, özellikle İtalya, Rusya ve Çin gibi ülkelerde 1700 noktada tüket ...