maritbet girişmaritbet
Calligaris İstanbul’da 1 günde 5 yeni mağaza açtı!

Calligaris İstanbul’da 1 günde 5 yeni mağaza açtı!

Dünya çapında dekorasyon trendlerini belirleyen binlerce ürünüyle Şangay’dan Montréal’e New York’tan Milano’ya kadar 90 ayrı ülkede yüzlerce şehirde evine özen gösterenlerin birinci tercihi haline gelen Calligaris, Türk tüketicilere kategorisindeki en iyi fiyatlarla çağdaş yaşam alanları yaratmanın yollarını sunuyor

 

Dünya çapında dekorasyon trendlerini belirleyen binlerce ürünüyle Şangay'dan Montréal'e New York'tan Milano'ya kadar 90 ayrı ülkede yüzlerce şehirde evine özen gösterenlerin birinci tercihi haline gelen Calligaris, Türk tüketicilere kategorisindeki en iyi fiyatlarla çağdaş yaşam alanları yaratmanın yollarını sunuyor.

Calligaris firması, doksanlı yılların sonundan bu yana, diğer kardeşi Walter'in ailenin diğer işlerine yönelmesinden sonra Alessandro Calligaris'in yönetiminde yeniden yapılandırılmıştır. 2007 yılından bu yana Louis Vuitton Grubunun da sahibi olan L-Capital'in de %40  ortağı olan Calligaris 90 ülkede her yıl 100 den fazla mağaza açarak tüketiciye aynı standart ve kalitede ulaşmaktadır.

Türkiyede 2000'li yıllara kadar sınırlı olarak dağıtılan Calligaris 2011 ortasından bu yana Xuma Design'ın üstlendiği ülke distribütörlüğü ile İstanbul'da Etiler, Masko, Modoko, Kalamış ve Florya,  Antalya da bir tane olmak üzere 6 monobrand mağazada masa-sandalyeden oturma gruplarına, yatak odalarında aydınlatmaya kadar uzanan geniş ürün gruplarıyla tüketicisiyle buluşmaya devam etmektedir.

Calligaris özellikle 2008 yılından bu yana marka değerini artırma yönünde konumlandırma çalışmalarına ağırlık vermiştir. Buna paralel olarak İtalya ve tüm dünyada satış anlayışını yenilemiş ve direk tüketiciye giden mağazacılık konseptini benimsemiştir. Yeni perakendecilik anlayışında monobrand mağazacılık ve shop in shop konsepti doğrultusunda 2008 yılında Milano amiral mağazası açmıştır.

2012 bu anlamda tüm dünyada Calligaris için önemli bir yıl olmuştur. Fransa, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'de önemli yatırım projeleri yapılarak mağazalar açılmıştır. Roma, Paris, Lyon, New York, Shanghai ve Seoul mağazalarına ek olarak Paris'in en önemli merkezinde  ikinci amiral mağazası açılmıştır. Bunlara eşlik eden Bordeaux, Marseille, Miami, Washington, ve Montreal mağazaları markanın uluslararası arenadaki konumunu güçlendirerek pekiştirdi.

İstanbul'da 24 Kasım 2012 de açılışı gerçekleştirilen 5 mağaza ve Antalyadaki 6.mağaza ise Calligaris için Türkiyenin önemini ortaya koymakta ve 1 yılda 6 mağaza açarak yeni bir rekor kırmaktadır.

Açılış:  Calligaris firmasının Başkanı  Alessandro Calligaris ve Turkiye Yönetici Ortakları :Atilla Okumus ve Selçuk Ertekin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Calligaris Türkiye Yönetici Ortağı Atilla Okumuş :  ‘'Ürünlerinin  80 ila 10.000 euro fiyat aralığında bulunduğunu, marka olarak orta ve üstü gelir grubuna hitap ettiklerini'' belirtti. 

Şangay, Miami, New York, Lion, Dubai ve Etiler mağazalarındaki en çok satılan ürünün aynı olduğunu'' ifade eden Okumuş ‘' Mağazaların 250 ila 600 metrekare büyüklüğünde olacağını , bayilik açmak için franchise bedeli almayacaklarını ''  ekledi . 

90 Ülkede faaliyet gösteren  ve Türkiye'de önümüzdeki dönem içinde 40 Milyon Tl ciroya ulaşmayı hedefleyen Calligaris'in müşterileri arasında First Lady,Bruce Willis gibi ünlü isimler de yer alıyor.

Evlerini; en yeni renk, malzeme ve stilleri karıştırarak özgürce döşemek isteyen stil sahibi herkese hitap eden Calligaris'in tüm ürünleri, aynı zamanda Ferrari'nin de tasarımcısı olan Pininfarina gibi, ünlü İtalyan tasarımcıların imzasını taşıyor.

Tüketiciye etkin bir şekilde Calligaris'in çağdaş, zeki ve ulaşabilir özelliklerini vurgulayan yeni marka özünü aktarmaktır. Vurgu, görsellikten ziyade ürünün kendisine yapılmaktadır.

Pininfarina tasarımı Orbital ve Masa ve Alyon Koltukta olduğu gibi ürünlerin tasarım değerinin yanında “akıllı” fonksiyonları ön plana çıkartılmaktadır.

Doksan yıla yaklaşan tecrübesiyle form ve fonksiyon prensiplerini birincil tutarak her geçen gün daha da gelişen ürün gamını dünyada 90'dan fazla ülkede beğeniye sunan Calligaris, artık estetik ve yenilikçi tasarımlarıyla Türkiye'deki evlere de değer katıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Calligaris İstanbul’da 1 günde 5 yeni mağaza açtı!
  • 28.11.2012 14:47

Calligaris İstanbul’da 1 günde 5 yeni mağaza açtı!

Dünya çapında dekorasyon trendlerini belirleyen binlerce ürünüyle Şangay’dan Mon ...