maritbet girişmaritbet
Çamsan 20 milyon euroya mal olan enerji tesisini devreye aldı!

Çamsan 20 milyon euroya mal olan enerji tesisini devreye aldı!

Türkiye'de MDF sektörünün önemli aktörlerinden Çamsan Poyraz AŞ, geçen yıl başlattığı 20 milyon euroluk, enerji ve kaplama tesisleri yatırımlarını tamamlayarak devreye aldı

Türkiye'de MDF sektörünün önemli aktörlerinden Çamsan Poyraz AŞ, geçen yıl başlattığı 20 milyon euroluk, enerji ve kaplama tesisleri yatırımlarını tamamlayarak devreye aldı.

Türkiye'de ilk, Avrupa'da 5'inci MDF ve laminant parke üretimini Ordu'da gerçekleştirdiklerini dile getiren Çamsan Poyraz AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, "Her yıl Türkiye'nin En Büyük İlk 500 firması listesine giriyoruz. Ülkemizin ve bölgemizin ekonomisine her yıl katkımızı artırmak öncelikli hedefimiz" diye konuştu. Ordu ekonomisinin çok daha güçlenmesi ve işsizliğin bölgede azalmasını sağlamak için uzun zamandır çözümünü bekledikleri 100 dönümlük arazi sorununa işaret eden Poyraz, "Bu sorun çözüldüğünde yeni dev yatırımları Çamsan Poyraz AŞ olarak yapacağız. Şu anda 500 kişi istihdam eden firmamız, böylece 1000 kişiye istihdam sağlar hale gelecek" dedi.

İç piyasada yakaladıkları başarıyı yurtdışına da taşıdıklarını dile getiren Poyraz, "Türkiye'den ilk MDF ihracatını biz gerçekleştirdik. İlk ihracatı İran'a yapmıştık. Şimdi Suriye, Lübnan, Irak, KKTC, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, BAE, Cezayir ve Mısır'a ihracat gerçekleştirir hale geldik" dedi.

Hakan Poyraz, hem çeşitliliği artırmak, hem de çevreye daha duyarlı üretim yapmak için 20 milyon euroluk yatırım yapma kararı alarak bir yıl gibi kısa sürede tamamladıklarını ifade ederek, "Böylece pazar liderliğimizi daha da güçlendirmiş olacağız" diye konuştu.

Öncelikli beklenti liman ve demiryolu

Ordu'nun gelişip, bölgesel olarak kalkınması için mücadele ettiklerini dile getiren Poyrak, "Ordu'nun acilen modern bir limana ve demiryoluna ihtiyacı var. Denizimizi sanayicimizle buluşturmamız ve dünyaya açılıp daha fazla ihracat yapmamız için bu şart. Maalesef bizde ikisi de yok" açıklamasında bulundu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çamsan 20 milyon euroya mal olan enerji tesisini devreye aldı!
  • 10.06.2013 10:45

Çamsan 20 milyon euroya mal olan enerji tesisini devreye aldı!

Türkiye'de MDF sektörünün önemli aktörlerinden Çamsan Poyraz AŞ, geçen yıl başla ...