ÇBS İzoguard ısı yalıtım sistemleri eğitimi ile tasarruf evlerden başlıyor
ÇBS İzoguard Isı Yalıtım Sistemleri’nin sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği, Dış Cephe ve Isı Yalıtım Sistemleri eğitimleri kamuoyunu bilinçlendirmeye devam ediyor
Eğitimler, ısı yalıtımının faydaları, dış cephe ısı yalıtımının yasal boyutları, yangın güvenliği, adım adım uygulama, ürünlerin özellikleri, kullanım amaçları ve farklılıklarını öğretmeyi amaçlıyor. Ülkemizin her ilinde organize edilmesi planlanan eğitimlerin Bursa ayağı 25 Aralık 2013 tarihinde Hotel Gold Majesty'de ÇBS İZOGUARD Satış ve Pazarlama Müdürü Hakan Yılmaz'ın sunumuyla gerçekleşti. ÇBS İzoguard Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri dünyamızın sürdürülebilir olması için, en önemli noktalardan biri olan enerji tasarrufuna dikkat çekiyor. Bilinçsizce kullanılan enerji kaynaklarının, küresel ısınmayla birlikte sıfır noktasına yaklaştığı günümüzde kamuoyunu daha dikkatli tüketime yöneltmek büyük önem taşıyor. Konutlarda tükettiğimiz enerjinin %72'si ısınma ve soğutma için kullanılıyor. Enerji kaynaklarımızı mantoloma, ısı yalıtım sistemleriyle en aza indirgemek mümkün iken bilinçsiz tüketimler sonucunda; gelecek nesiller tarafından dünyanın yaşanabilir olması da engellenebiliyor.
Korunaklı Binaların Önemi Artıyor
ÇBS İzoguard Satış ve Pazarlama Müdürü Hakan Yılmaz: “Günümüzde hayatın her alanında yaşanan hızlı gelişim ve değişim konut seçimlerinde de farklı yaklaşımlar getirdi. Barınmanın dışında bir yatırım aracı, sosyal yaşam, güvenli ve konforlu yaşam tercihleri bina yapım ve onarım süreçlerinde de kendini geliştiriyor. Yalıtım, günümüzde sadece ısıyı koruma sistemleri olarak biliniyor. Ancak, 17 Ağustos depreminden sonra önemi daha da anlaşılan güvenli bina kavramı yalıtımın ülkemiz için büyük önem taşıdığını kanıtladı. Deprem gerçeğinde karşımıza çıkan ‘Korozyon' yani binalardaki taşıyıcı demirlerinin çürümesi, paslanması gerçeği dışarıdan gelen su, nem ve rutubet gibi olumsuz şartların önlenmesi gerektiğini ortaya çıkardı.
Bina donatı elemanları ne kadar sağlıklı bir şekilde korunursa binalarımız da o nedenli uzun ömürlü ve depreme karşı daha dirençli hale gelir. Yapılan testler de gösteriyor ki yalıtımsız binalar taşıma kapasitelerini 10-12 yıl içerisinde %50-60 civarında kaybediyor. Dolayısıyla doğal afetlere karşı korumasız binalar oluşuyor. Toplum olarak yalıtıma sadece konfor ve tasarruf penceresinden bakmayıp, canımızı ve malımızı koruyan etkenlerden birisi olarak görüp gerekli değeri vermeliyiz. Biz eğitimlerimizde yalıtıma daha büyük bir pencereden bakılmasını sağlamayı amaçladık, yalıtım ile halkın sağlıklı koşullarda yaşayabileceğini ve enerji kaynaklarının bilinçli şekilde tüketilmesi gerektiğini anlatmayı hedefliyoruz.” dedi.
Yorum Yaz