maritbet girişmaritbet
Ceva Lojistik, depo yatırımlarını 600 bin metrekareye çıkardı

Ceva Lojistik, depo yatırımlarını 600 bin metrekareye çıkardı

Geçen yıl yüzde 10’luk büyüme yakalayan Ceva Lojistik, yatırımlarını hızlandırarak, bölgedeki stratejik konumunu güçlendirmeyi planlıyor

Ağırlıklı olarak otomotiv-lastik, madeni yağ, teknoloji, dayanıklı tüketim, sağlık, endüstri, spor aletleri, oyuncak sektörleri olmakla birlikte Hızlı Tüketim Malları (FMCG) sektörlerine yönelik hizmet veren Ceva Türkiye, geçen yıl yakaladığı yüzde 10'luk büyümeyle 700 milyon TL ciro kaydetti. 2015 yılında ise 1 milyar TL'lik ciro hedefleyen firma, bu doğrultuda yatırımlarını hızlandırarak, bölgedeki stratejik konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

Ceva Lojistik olarak globalde 170 ülkede, bini aşkın lokasyonda, 50 binin üzerinde çalışanları ile 10 milyon metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerinin altını çizen CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, Türkiye'nin Çin ile birlikte Ceva globalde en hızlı büyüyen ve gelişen ülkesi olduğunu iddia etti. Ceva Türkiye'nin ağırlıklı olarak otomotiv-lastik, madeni yağ, teknoloji, dayanıklı tüketim, sağlık, endüstri, spor aletleri, oyuncak sektörleri olmakla birlikte FMCG sektörlerine hizmet verdiğini aktaran Adoran, geçen yıl gerçekleştirdikleri yatırımlarla yüzde 10'luk bir büyüme yakaladıklarını söyledi. 2012 yıl sonunu 700 milyon TL'lik bir ciroyla kapattıklarını anlatan Adoran, “2013 yılının ilk yarısında ise iş hacmimiz istediğimiz seviyede olmamakla beraber pazardaki lider ve söz sahibi konumumuzu yatırımlarımızla güçlendirerek sürdürdük. Amacımız, her yıl yüzde 10-15 oranında organik büyüme gerçekleştirmek ve beş yıl içinde en beğenilen, cirosu en yüksek 100 şirketten biri ve Ceva Global'de en kârlı üç ülkeden biri olmak” dedi.

2015 yılında ise 1 milyar TL'lik ciro hedeflediklerinin altını çizen Adoran, bu kapsamda yatırımlarını hızlandıracaklarını anlattı.

600 bin metrekarede depolama yapıyor

Firmalarının Türkiye'de süt, deterjan, gıda ve FMCG sektörlerine planlama, sistem yönetimi ve bunun yanı sıra inbound operasyonlara bağlı sıralama ve taşımacılık yönetimi sistemleri uygulamaları hizmeti verdiğine de değinen Fuat Adoran, bu sektörlere yönelik yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi. 2011 yıl sonunda 450 bin metrekarelik bir alanda depo yönetimi yaparlarken, 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirdikleri depo yatırımlarıyla bu alanı 600 bin metrekareye çıkardıklarını bildiren Adoran, depolarının Gebze, Çatalca, Samsun, Adana ve Bursa'da olduğunu kaydetti. Aynı zamanda her yıl 50 ila 75 bin metrekarelik depo yatırımını hayata geçirmeyi planladıklarından da bahseden Adoran, “Ayrıca 2013 yılında ağırlık verdiğimiz uluslararası taşımacılıkta kontrat lojistiği hizmetlerimizle hızlı büyümemizi devam ettirecek ve 2015 yılında hedeflediğimiz ciroya ulaşmak için yatırımlarımızı hızlandırarak bölgedeki stratejik konumumuzu daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

“Yılın ilk yarısı sektör yüzde 10 büyüdü”

Türkiye lojistik sektörünün bu yılının ilk yarısında yaklaşık yüzde 10 büyüdüğü tahmininde de bulunan Fuat Adoran, Türkiye lojistik piyasasının 2011 yılından bu yana düzenli olarak büyüdüğünü söyledi. 2015 yılında ise Türkiye lojistik faaliyetlerinin toplam büyüklüğünün 120 milyar dolara ulaşmasını beklediklerinin altını çizen Adoran, “Türkiye'deki lojistik sektör temsilcilerinin çoğunluğunun, yatırıma yönelik planlama ve aksiyon içinde olduğunu gözlemliyoruz. Ekonomide hizmet sağlayıcı rolünü üstlenen lojistik sektörünün aşağı veya yukarı ivmelenmesi, ekonomik gelişmelerle doğru orantılı bir seyir izlemektedir. Son yıllarda gerçekleşen ekonomik gelişmelere paralel olarak; gerek personel gerekse alt yapı yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bunun yanı sıra son dönemde sıkça karşımıza çıkan Avrupa ekonomisindeki olumsuz hava görünümü biz sektör temsilcilerini de yakından ilgilendiriyor” açıklamasını yaptı.

Lojistik sektörünün şu anda en önemli gündem maddesinin tehlikeli maddelerin kara yolu ile taşınması (ADR) yönetmeliği olduğunu da kaydeden Adoran, yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin sektör adına önemli bir adım olacağını savundu. Adoran, şunları söyledi: “Türkiye'de ADR kuralları yürürlükte olmamasına rağmen, biz Ceva olarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ADR yönetmeliğinin ertelenmesi, sektörün bu kurallara adaptasyon ve uyumunu da erteliyor. ADR yönetmeliğine uyum ciddi maliyet gerektiren bir yatırım. İlgili yönetmelik bir an önce yürürlüğe girmeli ve firmalara buna uyum için zaman verilmeli. Bu durum sürecin kontrol süresini uzatıyor, adaptasyon ve uyumu geciktiriyor.”

Adoran, bütün bunların yanı sıra gerek Türkiye'nin coğrafi konumu gerekse hızlı büyüyen ekonomisi nedeniyle bütün sektörlerin çözüm ortağı durumundaki ‘lojistik'in Türkiye'de yakın gelecekte çok daha gelişmiş ve önem arz eden bir sektör haline geleceğini iddia etti. Sektörün gelişmesi için firmaların Avrupa Birliği ve diğer ülkeler genelinde lojistik entegrasyonlar sağlayarak, global lojistik ağlarına dahil olmalı gerektiğine de işaret eden Adoran, “Bunun için ülke genelinde planlı çalışma düzeni oluşturulmalı ve uygulanmalıdır. Bu uygulamalarda ise belirli bir standart oluşturularak sektör verimliliğine katkıda bulunulacak yatırımlar yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CEVA, 50 bin metrekare depo açacak!
  • 17.03.2014 13:20

CEVA, 50 bin metrekare depo açacak!

Dünyanın en büyük tedarik zincir yönetimi şirketlerinden CEVA, 2014 yılında Gebz ...

Ceva Lojistik, depo yatırımlarını 600 bin metrekareye çıkardı
  • 16.10.2013 09:52

Ceva Lojistik, depo yatırımlarını 600 bin metrekareye çıkardı

Geçen yıl yüzde 10’luk büyüme yakalayan Ceva Lojistik, yatırımlarını hızlandırar ...

CEVA Lojistik, Gebze’deki üçüncü deposunu açtı!
  • 17.10.2012 10:11

CEVA Lojistik, Gebze’deki üçüncü deposunu açtı!

CEVA Lojistik, Kocaeli’deki yatırımlarını artırarak sürdürüyor. CEVA Lojistik, T ...

CEVA Lojistik, Türkiye'nin en büyük lojistik deposunu Gebze'de açtı!
  • 08.10.2012 11:54

CEVA Lojistik, Türkiye'nin en büyük lojistik deposunu Gebze'de açtı!

Dünyanın lider lojistik firmaları arasında yer alan CEVA Lojistik, Türkiye’deki ...