maritbet girişmaritbet
Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli, İstanbul'a Crytek stüdyosu kuracak!

Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli, İstanbul'a Crytek stüdyosu kuracak!

Dünyanın en büyük bağımsız oyun geliştiricilerden biri olan ve kurucularının üçü de Türk olan Alman kökenli Crytek, İstanbul'da 150 kişi istihdam edecek

 

Crytek'in Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerine yönelik yatırım planı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımı ve Crytek‘in kurucuları Cevat Yerli, Avni Yerli, Faruk Yerli kardeşlerle Crytek Türkiye Genel Müdürü Serhat Bekdemir‘in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısı ile ilk kez kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda konuşan Cevat Yerli, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden de sorumlu olacak Crytek İstanbul ofisinin, Türkiye'ye yapılacak yatırım ile bölgenin ihracat merkezi olacağını belirtti.
 
Bu yatırım ile 150 üstün nitelikli personele istihdam sağlanacağını açıklayan Yerli, “Tersine beyin göçünü teşvik etmek amacıyla üretim odaklı teknolojinin geliştirilmesine öncelik verecek olan Crytek'in dünyanın dört bir tarafında yer alan ofislerinde çalışan yaklaşık 50 Türk uzman ve mühendisin bilgi ve deneyimi, bu konuda en değerli kaynaklardan biri olacak” dedi.
 
Crytek tarafından geliştirilen ve dünyanın en ileri teknolojisi olarak kabul edilen oyun motoru CryENGINE'e Türk geliştiriciler artık daha rahat ulaşabilecek. Crytek'in yatırımı insan odaklı olacağı için, oyun geliştirme süreçlerinin düzeyini de arttırarak, ülkemizden dünya çapında oyunlar çıkarılmasını sağlayacak. Oyun ve simülasyon teknolojilerinde dünya çapında lider bir şirket olan Crytek, İstanbul merkezinde hem yeni teknolojileri, hem de bu teknolojileri inovasyonla buluşturan deneyim havuzunu da Türkiye'ye aktarmış olacak. Crytek İstanbul merkezinin açılmasıyla birlikte, küresel oyun pazarında Türkiye'nin daha aktif bir oyuncu olması hedefleniyor. Crytek aynı zamanda dünya çapında hit olmuş Crysis ve Far Cry serilerinin yapım ekibinde gerek yapımcı, gerekse oyun motoru sağlayıcısı olarak yer almıştı.
 
Küresel pazar iştah kabartıyor
 
Oyun sektörü günümüzde üç ana kategoride ürünlere tanık oluyor. Bilgisayar başında oyun, oyun konsollarıyla oyun, el tipi konsollarla oyun ve son dönemin yükselen trendi olan mobil oyun sektörleri başlı başına birer bacasız sanayi görünümünde. Öyle ki, örneğin 2003 yılında çıkan Call Of Duty, 3 ayrı seride 10 yılda 100 milyon adetlik satış rakamına ulaşarak yapımcısına yaklaşık 6 milyardan fazla ciro elde ettirmişti. Call of Duty'nin 2 ve 3. serileri çıktıkları yıllarda sadece iki haftada birer milyar dolarlık ciro bariyerini aşmıştı.
 
Crytek'in Türkiye'ye gelmesi, Türkiye'den de dünya çapında oyunlar çıkmasını sağlayabilir. En azından bu konuda yapılacak teşvik ve destekler ortaya oyunseverleri etkileyici ürünler çıkartabilir. 2012 yılında piyasaya çıkan Halo 4, Far Cry 3 ve Battlefield gibi oyunlar, tüm dünyada büyük ilgi uyandırmıştı. Odak noktası savaş olan bu oyunlar, gerçekçi senaryoları ve sinematik oyun atmosferleri ile oyunculara ekran başında saatlerce adrenalin salgılatıyor. Crytek'in CryEngine adını verdiği teknoloji ise bu tür oyunların altyapısında kullanılan oyun motoru denen yazılım mimarisini simgeliyor. Oyun motorları, oyunun oynanış şeklinden, görsel açıdan oyuncularda bıraktığı izlenimlere kadar geniş bir etki alanına sahip.
 
Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli, İstanbul'a Crytek stüdyosu kuracak!
  • 20.01.2013 12:02

Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli, İstanbul'a Crytek stüdyosu kuracak!

Dünyanın en büyük bağımsız oyun geliştiricilerden biri olan ve kurucularının üçü ...